Френски работници заплашиха да взривят завода си

GM&S Industry е на ръба на фалита поради намалени поръчки
11 май 2017 21:19, Анисия Иванова
10
Френски работници заплашиха да взривят завода си

Служители на френския завод за автомобилни части Джи Ем енд Ес индърстри (GM&S Industry) обявиха, че са "минирали" цеховете с газови бутилки и варели с бензин в знак на протест срещу ниския обем на поръчките, заради който предприятието е на ръба на фалита, предадоха Франс прес и ТАСС.

Тази сутрин работниците са повредили една от промишлените преси и са заплашили да повредят и друга, ако ръководството на концерните Пежо-Ситроен (Peugeot-Citroen) и Рено (Renault), които са основни възложители на поръчки, не вземат мерки за възстановяване на работата на завода. Според работниците причина за проблемите е именно нежеланието на двете компании да водят конструктивни преговори.

Протестиращите искат също среща с ръководството на Пежо-Ситроен и Рено, както и с новоизбрания френски президент Еманюел Макрон.

Заводът, разположен недалеч от град Ла Сутрен в централната част на страната, има 279 служители. Заради финансови проблеми в началото на декември миналата година той бе поставен под административно управление.

По данни на Франс прес годишният обем на поръчките от Пежо-Ситроен и Рено е намалял до около 16 млрд. евро, а служителите настояват той да бъде повишен до 40 млрд. евро годишно.

Преговорите с възложителите не доведоха до резултат и ако ситуацията не се промени, то на 23 май предприятието трябва да бъде ликвидирано.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
м..да преди 6 години
Производствата се изтеглят в Китай. Чака ги участта на Детройт. Затова Тръмп налага мита на такива компании, а глупавите франсета не само подписаха СЕТА ,ами си избраха и Макрон
4
3
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Профсъюзи в дейиствие. В щатите това не може да се случи, обаче франсетата като нищо ще издигнат барикадите. Правили са го и преди.
3
0
 
6
 
! Отговори
В Бг заводите преди 6 години
такова нещо не може да се случи.Първият мъж на републиката г-н Бойко Борисов е направил живота сигурен,безметежен и поръчките от Ситроен и Рено се увеличават всяка година и хората са напълно доволни от живота!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон ще ви реши проблемите да знаете... хахахаха
1
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, тия па галлфони, намерили на кого да се жалват. На еврейския лобист му дреме на Макарона за вашите проблеми. Да бяхте мислили като гласувхте, сега ще ревете на стената на Плача, ама Тел Авив не вярва на сълзи.