НАП погва фестивалите и изложенията

Данъчните ще следят за издаване на касови бележки
23 май 2017 13:04, Анисия Иванова
11
НАП погва фестивалите и изложенията
Снимка: Булфото, архив

Националната агенция за приходите засилва контрола за спазването на данъчните изисквания при провеждането на масови прояви като концерти, фестивали, изложения и други подобни в цялата страна, съобщиха от НАП.

Календарът на културните събития се наблюдава от служителите на приходната администрация, като проверките ще са насочени главно към издаването на касови бележки и отчитането на оборотите.

От НАП напомнят, че издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга независимо дали това става в търговски обект, или на сергия по време на фестивал или изложение.

Поискването и съхранението на фискален бон е много важно и за потребителите, защото упражняването на правата им без този документ би било силно затруднено, допълват от приходната администрация.

Освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец.

От началото на годината до момента затворените обекти са над 700 в цялата страна, като средният срок на запечатване е 11 дни.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg, допълват от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Марто преди 6 години
До Анонименточно така е в Германия но касовата система работи просто не печатат касовата бележканезнам защо за икономия ли от еко съображения ли но оборота се отчита и данъци се плащат а тук проблема е криене на данъци ако може да не се плащат данъци и да се печатът касови бележки ще те зарият с такива само стой и гледай
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пък смешници!За какво ми е касова бележка от баничарница или кафене?!Ще правя рекламации с повръщане ли?За бебето,че сучи кърма от майката,няма ли да има бележка?Или може да я вкарате в затвор,че продава незаконно стока?В Германия никой не ти иска бележка от продажба на храна,кафе на улицата,дори и в магазините те питат искаш ли си бележката,ако искаш,ти я дават.
8
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 години
НАпомняме на доказнао престъпната служба НАП увредили жестоко БЪлгария вкл чрез тежко терористични касови апарати че: нагли престъпници около Дянков внедриха техника която може да прекодира милиони купувачи с нарочно инсталирани инфо комплекси в стоките вкл за пет работни дни.Засега терористи не я ползват за масови вълнения тъй като ползват подставени на власт за тежко терористични увреждания на всички. готвят нови съоръжения в лични документи
7
0
 
2
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 години
НАпомняме на доказнао престъпната служба НАП увредили жестоко БЪлгария вкл чрез тежко терористични касови апарати че:Касовите апарати освен че ограбиха бизнеса с милиарди живи евра са тежко терористична обемно сканираща декодиращо прекодираща вражеска техника.Всеки дръзнал да влезе в съвременен магазин се следи обемно по лични документи с тежко терористни съоръжения вградени,КАсовия апарат сканира и уврежда всяка стока .Касовия боне тип черна предметна магия .Обезпечава проследяване на жертви
6
1
 
1
 
! Отговори
Na p al ma преди 6 години
Kakav e tosi e-mail adres na shliokavica? Kade e tova - v rbg li? Nali si imate azbuka v pod igoto, zasto na latinica?
5
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
НАП, изобщо спи 3-4 години, и изведнъж като се смени ръководството и почват да "погват" :) Там е такава умряла история в НАП, не знам как изобщо събират някакви данъци. Вземете ме за шеф на НАП за година, ще дигна на 200% събираемостта на данъците без да се напъвам да мисля даже :)
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крайно време беше, там колко пари се извъртяват без касов апарат... сега и наемодателите да погне, но сериозно, опловин София живее под наем а амо има и 5% да са с декларирани договори
3
1
 
15
 
! Отговори
zzz преди 6 години
НАП да вземе да погне кафенетата, баничарниците, автосервизите, брокерите за наеми, изобщо там където никой не издава фискални бонове ... Сивата икономика е в разцвет, а никой не си прави труда да я спре ефективно...
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези 2 мандата трупаха опит сега трябва да направят нужните реформи, нямат извинения. Тиквата е отговорен за подчинените си ще го наблюдаваме под лупа.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя кабинет няма ли да почва да работи вече или само мислят да гонят и да рекетерат хората в концлагер ли живеем ? Как ще връщат незаконното ДДС, едно дете си купува бонбона и плаща ДДС, добре дошли в Тиквостания. Дори турчин не е събирал данък от децата.

Спонсорирани публикации