В помощ на бизнеса – отпадат такси, оптимизират услуги

Така фирмите щели да спестят около 200 хил. лв. на година
4
В помощ на бизнеса – отпадат такси, оптимизират услуги
Снимка: архив, Ройтерс

113 административни услуги ще бъдат оптимизирани или таксите им ще отпаднат като мярка за облекчаване на административната тежест за бизнеса, съобщиха от Министерството на икономиката.
 
Предвижда се промяна в 60% от услугите, предоставяни от Министерството на икономиката и второстепенните разпоредители към него. Промяната включва отпадане на услуги, намаляване на изискуемите документи, намаляване на такси, съкращаване на срокове и служебно предоставяне на информация.

Направен е бил анализ на общо 187 услуги, предоставяни към момента от Министерството на икономиката и второстепенните разпоредители. Предложени са промени в 113 - таксите на 67 са предложени за намаляване, а за 21 услуги таксата напълно ще отпадне.

15 услуги и режими са предложени за намаляване на изискуемите документи, а 8 от услугите и режимите напълно ще отпаднат. Сроковете, предложени за намаляване, са 23.

В резултат от намалението на таксите се очаква редуциране на финансовата тежест за бизнеса с около 200 хил. лв. годишно.

Оптимизацията на предоставяните услуги пък се очаква да доведе до намаление на разходите на бизнеса.

 


4
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.