2017-та за трудовия пазар – позитивна, но не съвсем

Мотивирани работници, но и доста неясна цел за служителите, започващи работа в компаниите
2 яну 2018 16:52, Екип на Bloomberg
5
2017-та за трудовия пазар – позитивна, но не съвсем
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

2017 г. бе една много позитивна година, но и разнопосочна. Това каза Росица Радоева от Rabota.bg в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"2018 г. ще бъде доста динамична, дигитална и цифрова. Ще има доста приходи от BPO сектора, а строителния и минния сектор остават на по-заден план и ще изпитват затруднения".

Имаше прекалено мотивирани работници, но и доста неясна цел за служителите, започващи работа в компаниите. Причината е, че програмата и мерките, които се опитваха да се създадат в държавата, бяха доста неясни и по-скоро насън се случваха нещата, отколкото наяве. 

"От друга страна безработицата достигна до най-ниските си нива и ние трябва да се гордеем с това. В момента виждаме устойчиво развитие на пазара на труда". 

Едно от интересните неща, които се случиха през 2017, е че повече хора се  опитаха да си намерят мястото в България, каза събеседничката. "А и се създадоха мерки с цел да се привлекат работници и от други държави". 

Успяха ли мерките да компенсират "дупката" на пазара на труда и липсата на кадри? Какви са събитията, които подготвя Rabota.bg?

Вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 10 месеца
ами кой да работи за без пари ??!? катои прибавим грандиозните ДАЛАВЕРИ И КРАЖБИ на политиците и олигархията кво да говорим ..... 10 олигарха човъркатк цялата държава ама народа *** не зацепва кво се случвааа грам ......
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Деца се раждат все по-малко. Все повече млади и трудоспособни заминават без намерение да се върнат.Това е горчивата истина.Другото е лъжа.
2
0
 
10
 
! Отговори
alabalizmi преди 10 месеца
Държавата и ейчарите ще се гордеят с още по-ниска безработица през следващите години, защото населението се евакуира от Мyтpoландия.
Впрочем, защо спестихте новината за спада в раждаемостта за 10-та поредна година?
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"2018 г. ще бъде доста динамична, дигитална и цифрова."
Дотук със "статията"

Спонсорирани публикации