ЧЕЗ ЕСКО изгражда фотоволтаична централа за "Национал-7"

Дружеството реализира фотоволтаични централи с обща мощност приблизително 1,3 МWp
9
ЧЕЗ ЕСКО изгражда фотоволтаична централа за "Национал-7"
Снимка: ЧЕЗ

ЧЕЗ ЕСКО България изгражда фотоволтаична централа за един от лидерите в производството на пелети в България - „Национал-7“ ООД. Съоръжението ще бъде с инсталирана мощност 307 KWp (киловат пик), съобщиха от дружеството.

Очаква се то да започне да работи през май тази година и да оптимизира потреблението на електроенергия на „Национал-7“ с 400 MWh (мегават часа) на година, намалявайки енергийните разходи на компанията.

Системата е базирана на високоефективни, монокристални фотоволтаични модули и компоненти на реномирани производители. Тя е разположена на свободни покривни и наземни площи на производствената база на дружеството в с. Скравена, общ. Ботевград.

Бързото развитие на ЧЕЗ ЕСКО в България се дължи на успешния бизнес модел, прилаган в дейността на дружеството, който включва предлагането на цялостни енергийни решения, свързани с оптимизация на енергийните разходи – от индивидуален анализ, през проектиране и финансиране, до изграждане и въвеждане в експлоатация на проектите. Компанията предоставя широка гама от специализирани услуги, продукти и консултации в областта на отоплението, вентилацията, климатизацията, осветлението, ВЕИ и индустриални системи, така че изпълняваните от нея проекти да отговарят в максимална степен на индивидуалните нужди на всеки конкретен клиент.

За трите години от създаването си ЧЕЗ ЕСКО България увеличи портфолиото си от проекти на 53. От тях 20 са за изграждане на фотоволтаични централи с обща мощност 3.4 МWp. В експлоатация вече са мощности за 1 МWp.
Информация за услугите и реализираните от компанията проекти е публикувана на сайта на дружеството www.cez-esco.bg.

 


9
Още по темата: ЧЕЗцентралаНационал-7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Колега, имам няколко часовника на Касио с тази технология. Явно не уловихте сарказма ми, насочен срещу фотоволтаичните собственици, които твърдят това, което написах в предишния си коментар. А обяснението за киловатпик трябваше да бъде дадено в статията, защото е ново тъдява и не всички са наясно.Пожелавам ви още много години щастливо ползване на екодрайва.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвам се че все повече цехове осъзнават предимството на тези системи
7
0
 
2
 
! Отговори
обяснение до 3 преди 1 година
До House M.D.Киловат/пик е пиковата мощност на ФЕЦ, която може да се достигне при идеални условия. Иначе е по-ниска и зависи от слънчевата радиация... Апропо, от 1995 г. имам часовник Ситизън еко-драйв и до сега ми работи без проблеми и без смяна на части, а и не е толкова скъп колкото си мислиш. Взех го някъде за около 130 долара по онова време, мноооого по-малко отколкото плащат сега за мобилен телефон
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете нещо за Ким Чен, много ми е притеснено.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, само да не усетят цикламите че колко жица има. Дано сте осигурили и охрана и то въоръжена
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много убао. *** що обикновените хора някак си не могат да си поставят такива системи както е по света ? Едно, че са скъпи по причина по принцип да е невъзможно, друго че нещо закончетата някак си не позволяват и трето, че доходите са меко казано скромни. И ще се сбъдне мечтата на поета за опазване на планетата. Ама няма. Не дават.
3
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Да бяхте обяснили и какво е киловатпик. Апропо, всички часовници с такива панели /Ситизън еко драйв, Сейко солар и Касио тоф солар/ имат цена на единична бройка колкото Фантома на Ролс-Ройс.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мено
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рекламнапауза

Спонсорирани публикации