Пореден спад на биткойна, отстъпва с 16% от рекордните нива

Вече втори пореден ден криптовалутата поевтинява
23 фев 2021 11:43, Ния Христова
69
Пореден спад на биткойна, отстъпва с 16% от рекордните нива
Снимка: Pixabay
За втори пореден ден на търговия се отчита поевтиняване на биткойна, като той отстъпва от рекордните нива, достигнати в неделя, съобщава БНР. Инвеститорите започват да изглеждат притеснени от прекалено бурното поскъпване на водещата криптовалута от началото на годината. В момента част от тях предпочитат да продават, за да реализират печалби от дългите си позиции.
 
В началото на днешната европейска търговия биткойнът поевтинява с близо 12% към $48 300. Докато през уикенда най-популярната дигитална валута поскъпна до нов исторически връх около $58 300, според данни на CoinDesk.
 
От понеделник насам биткойнът поевтиня с повече от 16% от рекордния си неделен връх, но въпреки това все още се търгува с около 75% над нивата си от началото на 2021 г.
Още по темата
 
Предполага се, че зад този ценови спад стои ликвидацията на дълги позиции в биткойни за около 1,5 млрд. долара на криптоборсата Binance, което накара и някои дребни инвеститори да започнат да продават.
 
Американския финансов министър Джанет Йълн направи коментари, които също допринасят за дълбоката низходяща корекция на водещата криптовалута.
 
Джанет Йелен заяви, че биткойнът е изключително неефективен при осъществяване на трансакции и е силно спекулативен актив. Тя също така отбеляза необходимостта от по-затегната регулация при търговията на криптовалути.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека ФЕД и ЕЦБ продължат с печатането, пък ще видим къде ще е върхът.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми купи си ТЕСЛА , като си ги напечелил, но още ще намалява цената, ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ВСИЧКО Е СПЕКУЛАЦИЯ. Защо някой ще инвестира хиляди долари внещо имагинерно, защото се надява да вземе повече хиляди долари. И КОГАТО БАЛОНЪТ се спука какво става, спечелили са няколко хиляди, загубили са милиони инвеститори.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Криптовалутите са една голяма лъжа
58
3
 
2
 
! Отговори
ГОго преди 3 години
Защо математически на 100 човека 1 забогатява ? Защото мисли различно>99 човека: аз ходя на работа за да изкарам пари. Зомби 5 дни във седмицата по 8 часа1 ще каже: Аз оставям парите да работят за мен 24/7 когато инвестирам дори когато спя
57
2
 
0
 
! Отговори
Простнарод преди 3 години
Много неща вече може да си купиш със БТК много фирми и компани предлагат закопуването на стоки във БТК. Много бетинг компани предлагат депозити със БТК Много сектори предлагат разплащане със БТКНай новите от тях са Paypal & Mastercard Тесла може да си купиш със БТК Малките банки много от тях работят със Рипал
56
1
 
0
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 3 години
до БТЦ ИнвеститоритеКак ги кеширате тия биткоини, коя банка в ЕС ги приема? Колко е голям данъка?
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това спадане на цената вероятно е провокирано от трансфер на едни над 3000 биткойна от f2pool - вероятно някой се опитва да манипулира пазара и сега ще купува ниско, за да може после да продава скъпо, като цената се покачи пак.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиде битият кон в ряката...
53
3
 
4
 
! Отговори
БЕНБ преди 3 години
Биткойнът след време ще има стойност 000,1 цент.
52
0
 
1
 
! Отговори
Хахахахахахахах преди 3 години
До АнонименТоз пък! Яшаа бе инвеститоре!
51
1
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
А какво да правим ние пенциите?Ако си прехвърля парите в биткойни,мога ли след това да си пазарувам сирене и хляб с биткойни? А?
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама моля ви се - не инвестирайте в крипто. Да има повече пространство аз да се вихря. Инвестирайте след 3-4 години :)))
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
obraha vi spestiavaniata, a?
48
3
 
10
 
! Отговори
до 49 преди 3 години
Разбира се, не оспорвам. Просто тогава не влагах във фондове- всички бяхме полудели на тема криптовалути в офиса, а 10к долара спестявам за сравнително кратко време и моментално инвестирам в нещо смислено. Имам сума акции, други видове криптовалути. Просто през годините съм си навил на пръста, че една сума х на месец не ме интересува и я влагам в какво ли не. Разбира се, паралелно с това имам адекватна ликвидност да мога да реагирам при неочаквани разходи.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някой, някога инвестирал ли е в България и знае ли, какво се случва с успешен бизенс, особено ако в земеделието?
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътКакви глупсоти говориш, какво Сидни?Abn Amro се казва банката и всеки ЕС гражданин имам достъп до нея. В нея работят включително и българи. Ако елаеш, отиди на сайта им, свържи се с тях и ще получиш оферта.
45
0
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 3 години
Изключението потвърждава правилото. Това, че тия 10000 долара си можел да ги заделиш навремето и не си се изкушил да ги продадеш в неподходящ момент е постижение, но не означава, че този принцип на "инвестиране" може да бъде масово приложен от всички хора. Най-малкото не всички могат просто така да забравят за едни 10000 долара и да чакат да видят какво ще стане.
44
1
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Върна се на нивата си от преди 72 часа .След още 72 часа ще пишете че е отбелязал нов рекорд за всички времена !
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътИ не, не "играя" "daily trading", играя дългата игра, защото не се считам за вещ в тази област, макар да работя в компания, която дава кредитни оценки. Ако за 5 години, средно съм с по 10%+ напред, то е супер! И не, не иксам да изкарам от 1 лева 1000 за 2 месеца. Нямам капацитета за това в тази насока. Ако някой има, с радост ще му дам 95% от изкараното и ще инвестирам в него
42
0
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Да, с огромните такси. И аз не играя, а играе една холандска банка, в която само внасям пари и получвам предложения за развитие. И не, не живея в България.----аха. Сидни, тва ти ли си бе куко?