Започва националният конкурс "Млад застраховател" на ВУЗФ

Най-добрите ще спечелят стипендии за обучение и стажове
Обновена: 2 апр 2021 11:16 | 2 апр 2021 10:51, Веселина Йорданова
1
Започва националният конкурс "Млад застраховател" на ВУЗФ

Официално от 1 април стартира новият ежегоден национален конкурс за студенти и млади специалисти "Млад застраховател". Той се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с институционалната подкрепа на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), а участниците в него имат възможност да се състезават за стипендии за обучение в магистърска програма "Застрахователен бизнес и риск мениджмънт" във ВУЗФ, както и за стажове и практики в най-големите застрахователни дружества в страната, където да сложат начало на професионалната си кариера.

Всеки, който иска да се включи в "Млад застраховател", трябва до 15 юни 2021 г. да се регистрира за участие чрез попълване на регистрационна форма сайта на ВУЗФ, както и да подготви есе в обем 3-5 страници по една от следните теми по избор:

1. Застрахователната култура на българите

2. Влиянието на COVID - 19 върху пазара на застрахователни продукти

3. Как ще се промени застрахователният бизнес в бъдеще според вас?

4. Дигитализация и онлайн продажби, или традицията и традиционните канали за дистрибуция на застрахователни продукти?

Право да участват в конкурса имат всички студенти от всички висши училища и колежи в България, независимо от степента и формата им на обучение, както и млади специалисти до 35 г., работещи в застрахователни компании и застрахователни брокери.

Големият победител ще спечели 1500 евро - пълна стипендия от ЗАД "Армеец" за обучение в магистърска програма "Застрахователен бизнес и риск мениджмънт" във ВУЗФ и право на едномесечен стаж в компанията лидер в автомобилното застраховане.

Отличеният на второ място ще получи 600 лв. стипендия за обучение в същата магистърска програма и право на едномесечен стаж в “Дженерали Застраховане”, а наградата за трето място ще бъде осигурена от ВУЗФ - 20% стипендия за обучение в същата магистърска програма. Крайният срок за изпращане на есетата е 15 юни 2021 г. на email: assistant@vuzf.bg. Победителите ще бъдат обявени и наградени в края на юни 2021 г.

Целта на "Млад застраховател" е да насочи вниманието към значението на застрахователния бизнес и възможностите, които предлага за професионално развитие на младите хора, както и да подчертае неговата роля в икономиката и обществото като цяло.

Учредяването му е продължение на мисията на ВУЗФ да бъде ефективен мост между образованието и бизнеса и се организира по повод юбилея на друг успешен и доказал се състезателен студентски формат - "Млад одитор". По случай 10-ия юбилей на "Млад одитор" ВУЗФ продължава и надгражда тази успешна практика, създавайки нов конкурс, но в областта на застраховането - "Млад застраховател".

Партньори в първото издание на конкурса са ЗАД "Армеец" АД и "Дженерали Застраховане" АД.

Повече подробности за конкурса, пълният регламент и условията за участие, вижте на сайта https://vuzf.bg/.


1
Още от Страната
Експерт за кредитната ваканция: Не е здравословно да се удължава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Иван Х преди 2 седмици
Интересно е, че така директно се свързва теория и практика, моля професори от другите университети да си сверят часовниците, а не да си четем лекции, които са писали на младини, към края на 80-те...