ББР с нова програма за директни заеми към малки и средни фирми

Ще се отпускат кредити до 500 хил. лв. за компании с творчески дейности
30
ББР с нова програма за директни заеми към малки и средни фирми
Снимка: БГНЕС

Българската банка за развитие започва нова програма, специално насочена към малкия и средния бизнес, творческите индустрии и стартиращите предприятия в производството.

Тя е с подкрепата на Паневропейския гаранционен фонд, чиято цел е насърчаване на инвестициите и намаляване на негативните последици от пандемията от COVID-19.

Новата програма е в размер на 40 млн. евро и предвижда отпускането на директни заеми с по-ниски от стандартните изисквания за обезпечение и самоучастие, в зависимост от проекта и бизнес историята на кандидатстващите фирми.

Кредитите за компании с творчески дейности, които са сред най-засегнатите от пандемията, са до 500 хил. лева. Основни предимства са намаленото изискване за обезпечение и минимално самоучастие – 10% от размера на търсения заем, съобщиха от ББР.

Новосъздадените компании без кредитна история, които са с най-затруднен достъп до финансиране, могат да кандидатстват за заеми с таван от 250 хил. лева, без да е нужно да залагат имуществото си или да търсят платежоспособен съдлъжник. Гаранция за банката ще бъде закупеният чрез заема актив.

Малките и средните предприятия от всички сектори, които не попадат в другите два сегмента, също могат да се възползват от по-добри условия по заемите: от 100 хил. до 5 милиона лева, за срок до 10 г. и гратисен период до 18 месеца. За тях е предвидена възможност за финансиране без обезпечение и с намалени изисквания за собствено участие – 2 пъти по-ниско от стандартните нива.

Лихвите по заемите и по трите програми ще бъдат с отстъпка заради покритието от гаранцията на ЕИФ.

Компаниите вече могат да подават своите заявления за кандидатстване онлайн на сайта на банката www.bbr.bg или на място, в офиса на ББР в София, на ул. „Дякон Игнатий“ 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: кредитиббр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Зуек преди 2 години
Някой питаше: Откъде пари за структури и кампания на Киро и компания? Ми ето откъде! От ББР!
25
2
 
5
 
! Отговори
Марин преди 2 години
БКП отново са на власт и почва втора част на кредитните милионери. Пак ще се раздават пари на наши хора, после следва хиперинфлация, за която ще обвинят предното правителство. Добре, че си купих апартамент.
24
3
 
6
 
! Отговори
T преди 2 години
После има да се чудите що олиото ви е 10 лева бутилката. То с такова раздаване и печатане на пари може и едно евро да стане 10-20 лева.
23
0
 
4
 
! Отговори
Разочарован преди 2 години
А в други държави давали пари на всички хора па егн-***!!В България тези пари отиват при родните партии да имат нашите мили политици те да са добре нас кучета ни яли и на фирмите давали кредити без лихви за срок от 3 години после по 2-3% не като при нас 8-10% те и на нас дават пари ама до като стигнат в БГ и изчезват.Само пенсионера намазва по 50лв другите не съществуват и аз също а после ни викат да гласуваме за тях а иначе нас ни няма как става това незная
22
0
 
7
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Пожелавам на всички политици и банкери те да започнат нов, рисков бизнес с кредит на тези условия
21
6
 
5
 
! Отговори
ТКЗС преди 2 години
Давайте пачки безвъзмездно на народа Урсула даде 15 милиарда на Тиквата за ковид :)))
20
0
 
9
 
! Отговори
ФалитбанкАД преди 2 години
А как вървят делата за КТБ???
19
3
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Комуниста най-обича да точи банки :))) Това им беше и целта - ББР. Мислиха, мислиха как да я оберат и го измислиха. А сега се сетете чий фирми ще получат одобрение за тези толкова сладки отпуснати заеми, които са без никакво обезпечение. Общо взето като четох, нищо не е необходимо да залагаш или гарантираш. Само взимаш и харчиш за имоти, любовници и коли :))) Фигуранта затова докара онези двамата с измислените харвардски дипломи - лъжеца и крадеца
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко газ пика, харчат му "НЕГОВИТЕ" пари за глупости вместо за асфалт...
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз така и не разбрах изкривената логика на Киро язовиро. Не можело на големи компании като БМФ да се дават заеми?!!!. Едно, че не е противозаконно и друго, че в тея компании работят хиляди хора. В цял свят казват големите компании са твърде големи за да фалират и държавата им изкупува дълговете. А при нас им се дава заем, който се връща даже!!! Кирчо май нищо не е научил, когато е карал курсове в Харвард.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подобни заеми моат да се вземат от фирмите от всяка една банка и то на по изгодни лихви. Защо трябва да правим заплатите на скъпоплатените протежета като Лена Владимирова назначена в същаъта банка за юрист от Кирил Петков с бомбастичната заплата от 7 000 лв на месец?
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето има 1 млн.Значи прави проект с 1 млн самоучастие и взима 10 млн
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ББР, пич, вече е ПИРАМИДАТА на Радев.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафиотската банка на Герб ще дава заеми да (спасява) фирмите
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи започваш стартъп само на 4-и фирми с парите на баба и дядо вземани от приватизацията-даваш 200 000 вземаш 2 млн. Ми, кво са 2 млн?!
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заеми без покритие до 500 000лв със самоучастие 50 000 лева не е съвсем за бедните, а си е баш за правилните хора.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее посредствеността! ЕС построи развития социализъм! ДА ИДВАТ ВАРВАРИТЕ! ПИСНА МИ ОТ ПОРАСНАЛИТЕ ДЕЦА-И-Д-И-О-ТИ НА ***! Категорично предпочитам мюсюлмани пред комунисти!
9
1
 
1
 
! Отговори
:-D преди 2 години
Като гледам , ако не ме лъжат очите става дума за 143,30ст. - Къде ги виждате тези 500 хил. лв ?!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правете стартъпи по 100, не по 1000 и ще имате пари, а след 1 г закривате всичко и си живеете живота.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле как ще потънат много пари без следа, преди като бяха няколко големи фирми поне знаеш къде са отишли парите и може да се търсят. Сега ще ги хвърлят през прозорците

Спонсорирани публикации