Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния

Концернът Daimler инвестира 300 млн. за разширяване на производството в северната ни съседка
Обновена: 3 фев 2014 17:28 | 3 фев 2014 17:28,
8
Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния
Снимка: StarTransmission

Производството на трансмисии за топ автомобилите на Mercedes-Benz ще бъде съсредоточено в румънския град Себеш, разположен в историческата област Трансилвания. Това съобщи генералният директор на Mercedes-Benz за Румъния Борис Биллих в интервю за местното издание Ziarul Financiar.

"Топ-моделите на Mercedes-Benz ще бъдат обзаведени с компоненти, произведени в Румъния - похвали се Билих. - За тяхната направа ще бъдат използвани най-новите технологии на производство и те ще отговарят на най-високите изисквания за качество."

За производството на трансмисиите ще отговаря компанията Star Transmission, която е част от групата Daimler. Произведените в Румъния агрегати ще се поставят на моделите E- и S-Class.

В края на януари Star Transmission откри предприятие на стойност 40 млн. евро, в което ще стартира именно производството на скоростни кутии за завода на Mercedes-Benz в Румъния. Предприятието се простира на площ от 13 000 кв. метра, а в него работят 150 души.

Още през април миналата година концернът Daimler обяви, че предвижда да инвестира общо 300 млн. за разширяване и модернизиране на производствените си мощности в Румъния.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 4Фантазьор!
5
2
 
4
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Ние винаги ще си намерим оправдание! На нас винаги някой друг ще ни е виновен!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тикви не броихме ли 4 години?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Основното население на тази област е с германски, австрийски и унгарски корени, има и българи католици. Германия инвестира като осигурява работа на така наречените външни немци, национално отговорна политика му се вика на това. А у нас инвестираха в производството на ел. обзавеждането и тапицериите на Мерцедес, БМВ, Ауди и др. Ако ние имахме добра икономика със сигурност щяхме да инвестираме в Македония, Сърбия и Гърция в районите населени с българи.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алисия не караше ли Мерцедес ?
1
0
 
6
 
! Отговори
Машалла преди 10 години
Ние броим орехите и се оправдаваме.