Старото Volvo XC90 остава на пазара в Китай

За този пазар се подготвя и суперлуксозна версия на новия модел
12 сеп 2014 13:30,
0
Старото Volvo XC90 остава на пазара в Китай
XC Classic. Снимка: Volvo

Volvo съвсем наскоро представи изцяло новото поколение на модела XC90, който вече дебютира на световните пазари, при това с голям успех. Шведската марка обаче няма намерение да спира продажбите на старата генерация на модела. Той ще продължи да се предлага на пазара в Китай, като ще носи името XC Classic, съобщават от компанията.

Продажбите на XC Classic ще стартират в началото на следващата седмица, като моделът ще бъде произвеждан и продаван от китайската компания Geely, която е собственик на Volvo. Второто поколение на XC90 също ще се продава в Китай, но под оригиналното си име.

Старият модел с ново име ще се предлага в Китай със само един двигател. Това е 2.5-литров бензинов агрегат с турбо, който генерира 220 к.с. Той ще се оборудва със система 4х4 и 5-степенна ръчна скоростна кутия. Като опция ще бъде наличен и автоматик.

Специално за Китай се подготвя и трети XC90. Този модел ще бъде базиран на последното поколение на всъдехода, като ще се отличава с още по-голям лукс. Посочва се, че автомобилът ще предлага две индивидуални задни кресла, които могат да се превръщат в легла. На борда му ще бъдат поставени също така допълнителни масички, охладител за напитки и най-различни телекомуникационни системи. Суперлуксозното Volvo XC90 от ново поколение трябва да бъде представено по-късно тази година.

Още за новото поколение Volvo XC90 вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари