MG разкри първия си сериен кросовър

Моделът GS ще се предлага и на европейския пазар
22 апр 2015 20:27,
0
MG разкри първия си сериен кросовър
Снимкa: MG

Британската марка MG използва изложението в Шанхай, за да покаже първия кросовър в своята история – модела GS. За разлика от повечето експонати на изложението в Китай, този има реални шансове да се появи и на пазара в Европа.

Марката MG е част от китайския концерн SAIC и това обяснява не само мястото на дебюта на модела, но и участието на китайски инженери в разработката му. Дължината на кросовъра е около 4500 мм, което според създателите му е напълно съпоставимо с габаритите на конкурентите. Като такива са посочени Hyundai ix35 и Toyota RAV4.

На пазара в Китай производителят ще предложи два бензинови турбо двигателя. Първият при обем 1,5 литра развива 168 к.с. и 250 Нм, а вторият е 2,0-литров и осигурява 220 к.с. и 350 Нм. Клиентът може да избира между 6-степенна механична скоростна кутия и две роботизирани трансмисии с два съединителя – с 6 и със 7 предавки.

Базовата версия на MG GS ще се предлага с предно предаване, а като опция ще бъде достъпна и система за задвижване на четирите колела. Кросовърът ще се появи на китайския пазар до края на годината.

От компанията обявиха, че в началото на 2016 г. ще бъдат доставени първите бройки за Великобритания. По-късно трябва да стартират и доставките за други пазари в Европа. По какво ще се отличава версията за Стария континент засега не се съобщава.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари