Специално от Vilner за спецчастите на Острова

Проектът е базиран на Jeep Grand Cherokee SRT
17 сеп 2016 21:42, Диян Пенев
1
Специално от Vilner за спецчастите на Острова
Снимка: Vilner

Колата е доста специална, но не само защото е базирана на най-мощната модификация на Jeep Grand Cherokee, а заради три инициала. Тези инициали обаче не са въпросните SRT – Street & Racing Technology подразделението на Chrysler, а SAS - Special Air Service, специалното подразделение на британската армия. Така от българското ателие Vilner анонсират своя най-нов завършен проект.

Проектът е типичен за специалистите в областта, като залага на цялостно модифициране на интериора. Любопитна е обаче темата, на която хората във Vilner са заложили.

Въпросните инициали SAS - Special Air Service, вписани в логото на военния корпус, са избродирани на подглaвниците на предните седалки. Защото този автомобил е направен по поръчка именно за специален човек, чиято самоличност обаче Vilner запазват в тайна. И разкриват единствено, че гербът на SAS не е попаднал върху кожата случайно. Явно става дума за агент на специалните части на Великобритания.

Що се отнася до самата кола, то от оригиналния интериор са останали единствено части от облицовките на седалките, карбоновите апликации на таблото, както и някои пластмасови повърхности по него. Всичко друго е минало през умовете и ръцете на екипа на Vilner, за да се получи един наистина специален салон, достоен да носи трите инициала, различни от SRT. Цветовата комбинация и цялостното оформление на кокпита носи дълбока символика.

Всъщност, Vilner поставят и буквите на Street & Racing Technology, под формата на прецизни бродерии от лицевата страна на сенниците.

Поглеждайки нагоре ще забележите и цялостната преработка на тавана и щората на стъкления люк. Висококачествен черен текстил с фина плетка и червена алкантара, цвят който се повтаря и на други места в салона и който е пряко свързан с мисиите на SAS.
От Vilner за специалните части на Великобритания
Колоните също са „обляни“ в червена алкантара, както и част от тапицерията на вратите. Централният тунел, традиционно съставен от твърда пластмаса, е покрит с комбинация от черна/червена алкантара, преливаща нагоре в долната част на таблото. Vilner са положили сиви контрастни шевове там където трябва, коланите са подменени с червени ленти, а техните пластмасови машинки са облечени в алкантарени калъфчета.

Основите на седалките също са получили от благородната материя, място което също традиционно бива неглижирано дори от премиум производителите, както и място където пръстите попадат доста често, в търсене на регулиращите бутони. Освен за окото, алкантарата е много приятна и на допир, нещо което не бива да се подценява и което ателието използва доста премерено.

Техническата част на Grand Cherokee SRT не е пипана. Моделът от 2015 година използва  6417 куб. см, V8 мотор с обем 6,4 литра, който развива 470 к.с. и 630 Нм.

Още снимки - в Automedia.bg


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Превод преди 5 години
С ЕДНА ДВЕ ДУМИ - Сложили са нова тапицерия и окачен таван .