Зимата идва: Как да подготвим автомобила за снега?

Време е за смяна на гумите, антифриза...
9 окт 2017 10:50,
21

Всяка зима чуваме репликата "зимата ни изненада" и се оплакваме, че все не сме подготвени. И тази година ситуацията не беше по-различна.
 
За да нямаме проблеми с автомобила на пътя в зимни условия обаче е добре да му бъде направен общ преглед още преди началото на зимния сезон, посочи автомобилният състезател Румен Дунев пред Bulgaria ON AIR.

Той препоръча на шофьорите да сменят и четирите гуми с нови зимни, когато започне да застудява и бе категоричен, че използването на всесезонни гуми на лед и сняг не е много безопасно.

"Обикновено сме свикнали да чакаме първите снеговалежи, за да направим това. Гумаджийниците в България за съжаление са много по-малко от автомобилите и за да си спестим нерви и чакане по опашки по-добре да бъдем подготвени от рано", посъветва Румен Дунев.

Антифризът е другото нещо, на което трябва да се обърне особено внимание, когато зимата наближава, допълни автомобилният състезател.

"Заводът, производител на всеки един автомобил, съветва антифризът да бъде сменян на всеки две години, ако е син и на всеки четири години, ако е червен", обясни Румен Дунев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
8
 
! Отговори
Балкански преди 6 години
До 19 АнонименКато нямаш акъл за какво ти са пари.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дуньо, не ми давай акъл, дай ми пари ;)
18
19
 
1
 
! Отговори
от Сидней Аавстралия преди 6 години
Бе къде зима беее аллоооу ква зима бе аз на плаж ходя и лято идва ще се гмуркам в рифа един друг свят и китовете гледах миналата седмица как скачат, един друг свят друга вселена, каква зима ви пере па и вас бе, който не е виждал за кво говоря да земе да види уиленда къде ще се гмуркам в рифа и излежавам по красивите плажове, най близкия ми е на 3 км.
17
4
 
12
 
! Отговори
Ганю Бедняка преди 6 години
Бедния българин ще купи 4-ри гуми трета употреба за колата и 100 кг ракия и пей сърце.
16
1
 
6
 
! Отговори
ДУПАРАТА преди 6 години
Зимата идва! Не -тя дойде,а ние не сме решили нито един въпрос за посрещането и.Най-важното-нямаме средства за отопление-няма ***,няма дръва, няма най-важното-ГАЗ-руски,ами папуто, манджичка?Вижте колко е голям вече ръста на скалата на умрълте-Те нея не е печатат,защото било срам за .......
15
0
 
10
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
...ако сте обаче от предимно планински район може и 6 месеца в годината да ви трябват.
14
1
 
15
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
Ми ако антифриза е жълт или зелен кога да го сменям?!! Еле че сте кухи, и специалисти и ***!! Има моно етилгликол и поли етилгликол. Първия(не винаги син цвят) се сменя на 2 години или 30000км, а втория(не винаги червен) се сменя на 5 години или 150000км. Гумите също са много под въпрос кога. Ако сте от Сандански или примерно Бургас, Приморско и надолу май няма никакъв смисъл да се купуват зимни гуми...
13
5
 
15
 
! Отговори
Брадвата преди 6 години
Да, да, карайте 8 до 9 месеца със НОВИ зимни гуми. Дааааа, 3 месеца повече, отколкото във Финландия. Всяка година маркови нови зимни гуми, нови!! всяка година, даааа
12
2
 
15
 
! Отговори
zeus преди 6 години
В сервиза на Дунев съм стъпвал само веднъж за елементарна смяна на масла и спирачна течност, свършиха го като кучето на нивата, да си слага новите зимни гуми където си иска :)
11
1
 
13
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
Зимни, летни, пролетни, есенни :). В Бургас всесезонната гума(от добра марка) се справя перфектно. Купувам 4 гуми 2-3 години и ги сменям.
10
6
 
9
 
! Отговори
BMW E36 АГУ преди 6 години
До BMW 316i метанЕваларката брале! Така требе да са прай обаче тия неща които нее карал веемве неги знае.
9
5
 
21
 
! Отговори
шматка преди 6 години
1 зимни нови гуми на двигателните колела2 Антифриза3 Проверете си акумулатора4 Зимна течност в чистачките че да не лепите после казанчета5 НАМАЛЕТЕ СКОРОСТА С ЕДНА ИДЕЯ.
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушен домашен свински бут, голям буркан зелева туршия, нож, вилици и делва с 55-градусова ракия, 4 родопски одеала. Всичко това в багажника. Тръгвайте смело на път и нека да вали снежец. Можете да дочакате пролетта!
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А издаване ли касови бележки навсякъде във всеки сервиз и всяка гумаджийница и гаранция давате ли
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като се сетя едно време какви драми бяха, в сервиза на Дунев с бившата ми Хонда...
5
14
 
10
 
! Отговори
От преди 6 години
всякъде по всички медии все това тръбят-зимни гуми! Да, има значение до един момент зимната гума но то не е голямо. Но нали трябва продажби да има...
4
1
 
15
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 6 години
Дедовия масквич в в бойна готовност!
3
1
 
28
 
! Отговори
haha преди 6 години
Автомобилния състезател препоръчва това да става по възможност в неговия сервиз, където гаранция ще ви отрежат всички мераци за шьофиране.
2
0
 
24
 
! Отговори
маке преди 6 години
най важното е килце ракийка и 5 литра винце у багажнико така и да закъсате негде не ке да измръзнете
1
41
 
15
 
! Отговори
BMW 316i метан преди 6 години
Зимните гуми са за неможечите, аз карам с 4 различни гуми като марка и размер, 3 от тях са регенерат, едната е дори с обратна шарка, до момента проблеми не е имало, газта яко се раздава, в завоите се влиза на пълна газ, просто ги влдеем нещата, можеме, въртиме геврека, маневрираме и наказваме паркетните шофьорчета, които стирктно взимат нови гуми и после ги гледам в дератата и поляните. Всичко е в главата, който не може да кара, да не се качва зад волана! Има автобуси за вас, н3кадърници!