Три нарушения на пътя – без книжка за цели 2 години. Дали?

Предлагат младите шофьори да шофират само с придружител
Обновена: 24 сеп 2018 19:29 | 24 сеп 2018 15:15,
129
Три нарушения на пътя – без книжка за цели 2 години. Дали?
Снимка: архив, Булфото

Опитните водачи да остават без книжка при три нарушения, направени за 2 години – това е едно от предложенията за промяна в изцяло новото законодателство за пътното движение.

Те ще губят контролните си точки и ще трябва отново да се явяват на изпит при следите провинения на пътя: минаване на червено, недаване на предимство на пешеходна пътека, влизане в насрещното, шофиране в аварийната лента или с над 50 километра в час в населените места и разбира се – сядане зад волана с алкохол и наркотици.

Още по темата

При младите шофьори за първи път се въвежда задължителен придружител през първите 6 месеца след взимането на книжка.

Ще им е забранено да возят пътници от 22 ч. до 6 сутринта и няма да имат право да карат мощни коли.

"Придружителят, ако има едни вредни навици и ги предаде на новия водач, какво се получава, едно голямо нищо. И това няма да има ефект", смята инструкторът Димитър Мишев.

"Когато караш с някой, който има опит, той би трябвало да ти помогне в различни ситуации, да те посъветва по какъв начин да реагираш", заяви пред bTV Настимир Ананиев.

"Новите водачи, поне първите месеци, трябва да управляват единствено и само сами. За да разчита на себе си, за да не се подвеждат по глупостите на другите", коментира на свой ред Красимир Георгиев, председател на АКАБ.

От Асоциацията предупреждават още, че всеки собственик на златен талон вероятно ще отговаря на изискванията за придружител, без значение дали е сядал зад волана в последните години или не.

До края на септември вътрешното, транспортното и регионалното министерство трябва да са готови с новите текстове, които да бъдат гласувани от депутатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
18
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Поредният абсурд. Просто нямам думи що за хора са тия...
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силата на закона е не толкова в неговата строгост,колкото в неговата неотменимост и бързо прилагане!
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези който твърдят ,че не се плащат глобите нека кажат как става номера ,защото не им вярвам.
23
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 5 години
Въвеждат се по-строги наказания, разни ограничения и т.н., но войната по пътищата продължава. Какво от това, че законът предвижда да речем глоба, но тя не се плаща от виновния? За предизвикана злополука, дори и от пиян и дрогиран получават минимума. Затова си карат, все едно са господари на пътя.
22
1
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
До 20 --кажи какво работиш ,много ми харесват коментарите ти .
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80-те процента така и не разбраха, че не е съществено колко голямо е наказанието в закона, а неговото НЕИЗБЕЖНО налагане. В България КАТ санкционира за по-малко от 1 на 100000 нарушения и в това е проблема.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля не се изказвайте неподготвени -- за глобите и тяхното увеличение са само правоимащи !
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези три нарушения съм съгласен, но важат за година, а не за две години!
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нарушение последните 4 години, купих си *** евро 4 и защо за гражданска платих почти двойно? Просто ни съдират кожата нали?
17
1
 
21
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Все по-зле ще става по пътищата, докато се въвеждат все по-огромни наказания СЛЕД катастрофа, а не се работи да няма нарушения, както правят в нормалните държави. 30 години все се увеличават наказанията записани в закона, а нарушенията се увеличават, както и се очаква. Само онези 80% си вярват, че с по-високи наказания ще спрат нарушенията.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И трите власти не работят, при нужда си прехвърлят топката. Каквото и да измислят вече сме утвърдена държава от третия свят.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз нямам златен талон и нямам нарушения, и карам постоянно последните 15год. , това по некадърен ли ме прави от някой с златен талон дето е шофирал има няма 20 км . Пълен смях са тези златни талони
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как е в Германия, колегите от Германия няма ли да се включат да разкажат как е Германия?
13
2
 
12
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Плиткоумни *** ни управляват! Колко пъти променят законите? Целта винаги е повече глоби, повече рушвети! Статистиката винаги в все повече жертви от катастрофи! Извода какъв е? Ами да се манипулира повече статистиката Уважаеми Дами и Господа овчици!
12
2
 
36
 
! Отговори
Да бе преди 5 години
Мен ме глобиха 20 лв., че забравих да светна фарове,а в същото време пресичаща майка с две деца на която пешеходната пътека със светофар и беше на 20 метра.Когато попитах *** не вижда ли,ми каза да млъкна,че ще ми увеличи глобата.За какви закони изобщо говорим.Ами велосипедистите, които ми пресичат с 30 км. пешеходната пътека..Пак шофьора виновен.Ай сиктир.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, де! Ако всички тръгнем без книжки какво ще направят? Ама всички!
10
2
 
20
 
! Отговори
Qwerty преди 5 години
Няма никакъв контрол, няма държава, няма АПК. Поредните промени, които няма да доведат до нищо освен да натоварят съвестните граждани.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа се трепе заради некадърни и крадливи управници , а тях ги е яд и си го изкарват на него като постоянно го мачкатс нови по големи глоби ,а вие как мислите те /големците / ще остават ли без книжки или охрани те им ,или на полицаите жените и децата им ? Професионален шофьор в този лабиринт от коли /примерно в градския/ ще остава без книжка за 3 месеца ,ако го гледат постоянно с камера или ще прави страшни задръствания и на всякъде ще е перфектен -времето от една точка до друга ще стане троин
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривай ***!Енергията на пpaceтата да гласуват безумия няма да свърши никога!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До джевиНе си ходил и в двете страни, в Берлин хабибита дори си карат в обратната лента в арабските квартали и никой нищо не им казва... За Москва да не коментираме, ходи и виж ако имаш парички...