Коронавирусът превърна паркинги и авиобази в гробища за коли

COVID-19 нанесе огромен удар на автомобилната индустрия
8 юни 2020 16:52, Нели Христова
35
Коронавирусът превърна паркинги и авиобази в гробища за коли

Пандемията от COVID-19 нанесе огромен удар на автомобилната индустрия. Пострадаха не само производителите, но и фирмите, предоставящи коли под наем.

Някои от най-големите играчи в бранша – като Hertz, дори обявиха фалит. Щети понесоха и фирмите, предоставящи автомобили за каршеринг, които бяха набрали огромна популярност в големите градове в света. Хиляди превозни средства сега са изоставени, като най-сериозно е положението в САЩ.

Гигантски паркинги до стадионите

В момента повечето стадиони в САЩ не работят, тъй като спортните състезания са спрени заради пандемията. Техните паркинги са огромни и доскоро пустееха, но властите в Лос Анджелис разрешиха те да бъдат временен дом на автомобили, давани под наем. Колите се извозват на паркинга на стадиона на бейзболния "Лос Анджелис Доджърс", като в момента там се намират хиляди превозни средства. Паркингът се препълни и се наложи колите да се изпращат на хиподрума "Санта Анита" и на бейзболния стадион на другия тим от Ел Ей - "Ейнджълс".

По-голяма част от изоставените коли са на най-старата фирма за автомобили под наем – Hertz. Нейните дългове достигнаха 24,4 млрд. долара и тя беше принудена да обяви фалит. Какво ще се случи с нейните автомобили, засега не е ясно.

Изоставени за бракуване електромобили

Американската компания за каршеринг Blue Indy, която е на пазара от 2015 г., също не можа да преживее пандемията от COVID-19. Тя също обяви банкрут, но нейният автомбилен парк е по-малък – 280 електромобила. Част от тях бяха дадени на друга фирма за каршеринг от Лос Анджелис, а останалите бяха изпратени в Индианаполис. Там те са изоставени под открито небе, като някои се използват за резерви части, а останалите ще бъдат унищожени. Все още не е ясно, какво ще се случи с мрежата зарядни станции за електромобили, които Blue Indy изгради.

Най-големият безплатен паркинг

Компанията Enterprise, която дава под наем леки и товарни автомобили, успя да избегне фалита. Благодарение на партньорите си, фирмата успя напълно безплатно да настави над 2000 свои автомобила паркинга на "Уелс Фарго Център" вън Филаделфия. Тук играят мачовете си хокейния "Филаделфия Флайърс" и баскетболният "Филаделфия 76". Колите стоят на паркинга безплатно, но ще трябва да напуснат, след като спортните състезания бъдат подновени. Повечето от тези превозни средства са пикапи и миниванове.

Автомобилно гробище на хавайски остров

Пандемията от COVID-19 остави без работи много компании за автомобили под наем в най-популярните туристически райони. Например, на хавайския остров Мауи над 18 000 коли са изоставени на тръстикови полета. Повечето от тях са на компании, разположени на летището Кахулуи, като властите обявиха, че импровизираният паркинг ще работи до възстановяването на полетите от континента, които са спрени заради коронавируса.

Други 6000 автомобила са разположени на паркингите пред стадион "Алоха" и местния културен център.

Как авиобаза става дом на коли за 35 млн. паунда четете на сайта на Automedia.bg


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Колите трябва да са безплатни - на всеки отделен човек, на през определен времеви период. И без това концерните достатъчно добре печелят от безкрайните им сервизни ремонти...
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази лъжа до толкова се разпространява, че ни готвят тур номер 2 септември-октомври, и тогава ще бъде в ПЪТИ по-лошо. А след това идва истинската криза и депресия. Либерастите са ни подготвили такива изненади, че свят ще ви се завие. Ако Тръмп не спечели, света ще влезе в най-адския мрак в историята си.
28
1
 
2
 
! Отговори
Колега преди 2 месеца
Помниш ли на стената любим портрет? Мълчалив портрет!!!
27
4
 
1
 
! Отговори
Пст: преди 2 месеца
Само да ви кажа, че напук на техните традиции господин Премиер в офисите на Valve - има моя снимка и отдолу надписа за миналия месец: Employe of the month!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Оп забравих: преди 2 месеца
Кестенява - много обича кестеняви - и все от едно и също училище!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
И проблясък: преди 2 месеца
Знаете ли защо господин Премиер лицето номер шест Шепърд разправя всичките тия работи, че съм бил болен от всякакви нелечими венерически болести - за да може да клати повече блондинки, брюнетки, червенокоски и даже българки от ромският етнос. Аз вярно имам minor fracture detected, по едно време бях Seek medical attention! и Death imminent! Обаче сега съм само "Minor laserations detected! Та господин Премиер - въпрос на чест е да му забия нещо отзад на един - ама той така и няма да разбере откъде
24
0
 
0
 
! Отговори
24 преди 2 месеца
Сетих се господин Премиер - Банев - Банов - вижте колко сходни имена и каква огромна разлика между хората!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
Сега изненада: преди 2 месеца
Освен, че той не знае Валв Корпорация си знаят,че имат свой човек тук, ама не знаят за никакъв стажант,те знаят, че друг техен сътрудник е тук!И за съжаление господин Премиер лицето Шепърд имам много тежка венерическа болест да се разправям с него. Той твърди,че съм бил болен от СПИН, от сифилис, от трипер и видиш щял съм да мръ. А всъщност верно имам венерическа болест и тя е:Боли ме ЦРУуя за него господин Премиер.Тежка болест е признавам си - да ми не дреме за плейбоя паралия и да ми е през ***
22
1
 
0
 
! Отговори
Сега изненада: преди 2 месеца
Има по един шести у всеки град! Почти де! В София и Търново са Тошковци, а във Враца - е във Враца е един такъв син на баща си дето ме нарече магаре, дето се прави на голямата работа - да го наречем с псевдонима "Шепърд" и друг псевдоним Ейдриън! Ама той не знае човека, че аз съм противниковата му страна, той ме преследва от свет време и освен магаре съм чул и други такива едни прекрасни думи по мой адрес от него! Ама той не знае, че принципно аз съм стажант в американска корпорация Валв ...
21
0
 
1
 
! Отговори
P.S.S.S преди 2 месеца
И другото господин Премиер - че много "Дяволски яйца" по Булгаков са се навъдили тука. Даже и хорът на бодрите студенти "Куку Бенд" и техния лидер Станислав Тодоров Трифонов и те бяха айдуци господин премиер. Борят се ама и те не знаят за какво се борят. А лицето Доносчиев дето е на третия етаж над мене е неква дървена кука остатък от бившото ДС дето е сменило страната и снася на хор бодри студенти с просташкия си хумор, който ме оставя безизразен!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
P.S.S преди 2 месеца
Чекай да не забравя за свещенниците - вижте сега господин Премиер, колкото и недоносче да е сегашната ни конституция, там има едни членове отнасящи се до графата национално предателство в служба на чужда страна и да поощряване на идеология, която е в ущърб на държавата. И там си знаете какво е определението и наказанието за държавна измяна. И между другото тая напаст "божия" беше почти ликвидирана по времето на социалистическия режим.И после нямало нищо добро в социализмът - клевети и оправдания
19
0
 
1
 
! Отговори
Господин Премиер преди 2 месеца
Вие трябва да знаете, че аз съм работар, бачкатор, общак човек, заради агент Симо, които принизи учителите на нивото на работници на БКС- ама не съм наивен и знаете ли господин премиер у всичката тая свинщина ще излезе, че вие в крайна сметка сте добър човек! А аз ли? Не знам господин премиер от всичките глупости дето чух за себе си само мога да се смея!!! И ми писна 14 години само някакви маймуни да ме бият по кокалчета!
18
0
 
1
 
! Отговори
P.S. преди 2 месеца
За Рушветчиев важи и другото твърдение: Кон за кокошка, кокошка за кон! Симо ми е ясен - сега за Божи - Леле ЦРУ колко са прозрачни, айдуците по времето на режима на социализма задължително трябва да са хора на ЦРУ щото иначе не могат да направят всичките зверства и безчинства дето сме ги планирали! Божи - че знаеш ли ти що е туй голям ЦРУуй!Божи що избега в Саудитска Арабия, а не в Москва а? Щото тама има едни хора дето могат да мислят и на ЦРУ кончето толкова години с кеф ще ти резнат гръцмуля
17
0
 
0
 
! Отговори
Последно: преди 2 месеца
Разбирате ли колеги, аз съм работар човек - мене работата ми ме крепи ... И четиримата *** са ми ясни .... Доносчиев ми е ясен - мачка другите да може да поддържа нивото на всеобщата посредственост без кояяято никак не можеееем след преврата от 1981. Рушветчиев ми е ясен - дебнал цял живот да направи една заменка с много пазарлък и кон за кокошка да направи. Симо - леле за Симо книга мога да напиша, за преврата, за властта с кръв, за разиграването на цял един народ като маймуни 20 години!
16
1
 
0
 
! Отговори
ууу преди 2 месеца
До Истукан

Ще умреш "яко" като провокатор .....
15
1
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 2 месеца
И аз нося коронавирус и съм заразен с коронавирус, но нито кашлям, нито температура, нито усещам нещо. Трябва ли да ме пишат за заразен от корона ми е много интересно? Ако умра пък от инфаркт, означава ли, че съм починал от корона след като съм заразен с корона без симптоми и без боледуване? Ще разбия целия щаб с тези мои твърдения.
14
0
 
1
 
! Отговори
f преди 2 месеца
Май че и в космоса има кислород и малко въздух, просто плуваш във въздуха и се засилваш.
13
0
 
3
 
! Отговори
f преди 2 месеца
Простите муйняци от сащ крадат злато от други светове, смачкайте ги!

Те в Аляска имат ли изобщо някакво злато?
12
1
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 2 месеца
а де, дай да правиме реприза... навий ги.
11
3
 
0
 
! Отговори
Ready Players? преди 2 месеца
Вижте сега колеги, аз имах изключително много работа! И трябва да си кажа, че съм доволен от своите резултати и нямах време да се занимавам по-внимателно с четирите лица Доносчиев, Рушветчиев, Симо, Божи!!!!
И ще стигнем до номер 6, който ще трябва да напусне селцето, че ще има война!!!