Обявиха шестте най-икономични автомобили

Експерти проведоха тестове на основни модели
26 апр 2023 22:30, Росен Стойчев
12
Обявиха шестте най-икономични автомобили
Снимка: БГНЕС/EPA

Експерти от Германия определиха шестте автомобила, котио са водещи по икономичност, съобщи automedia.investor.bg.

Автомобилите са предложени от Auto Bild. Проведени са тестове на голям брой автомобили.

Още по темата


Колите са изминали 155 км. на тестово трасени, от които 61 км. по селски пътища. Това показва колко гориво реално изразходват.

Сред икономичните автомобили са подбрани Skoda Citigo, Renault Clio, Toyota Pirus, BMW 3-series, Audi A6 и Audi A7.

Най-икономична е Toyota Pirus. Нейният реален разход е 3.7 л. на 100 км. Следва Renault Clio с реален разход от 4.3 л. на 100 км.

Останлите са Skoda Citigo, MBW 3 series и Audi A6.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
8
 
! Отговори
aa1820 преди 4 месеца
Тойота е Автомобила. Всичко друго е измислица. Отидете в една страна от близкия изток, Африка, Америка или Азия. Между 50 и 70% карат само Тойота. Който има повече пари - LandCruiser, който е с по-малко Cirolla или Yaris. Не са красиви, не са бързи но са надеждни. Тарикатите са у нас и бай Ханс дето си мисли че немската машина е върха.
8
1
 
2
 
! Отговори
Бмв преди 4 месеца
Тоз пък, рено, че и горяло 8л дизел. Едно дърто чипосано 535d ще гори толкова, докато влачи реното ти на буксир с 200.
7
6
 
5
 
! Отговори
Някой преди 4 месеца
Тази Toyota Pirus не е ли хибрид? Доколкото съм запознат е хибрид. Как може да я сравняват с НЕхибридни автомобили? Аз имам Клио, наистина е много икономична и надеждна кола. Комфорта не е на високо ниво, но е прекрасен автомобил за близки и дори срени растояния, комби е GT. За комфорт и дълги растояния съм си купил Еспейс Инициале Париж 2018г. мотора е *** R9M, смениха го гаранционно и FAB филтъра също. Но той гори между 7,5 и 8,5 х 100км. дизел. Зависи с кой номер обувки го карам в момента,
6
0
 
18
 
! Отговори
Каруца преди 4 месеца
Малко трева за коня и 2л/100км ракия за водача.
5
2
 
25
 
! Отговори
petroff преди 4 месеца
Toyota pIRus и MBW даже не ги бях и чувал...
4
4
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 4 месеца
Това не може да бъде! Немско списание, изследване в Гемания и на първо място е японска кола, следвана от френска. Явно ще се усетят тия немци че в света има и други добри автомобили.
3
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чупят законите на физиката! По голяма маса (разбирай тегло) изисква повече енергия за да се задвижи - основен закон във физиката! Никога един хибрид не може да е по икономичен от същата кола без хибрид, защото хибрида влачи теглото на батериите и отгоре натова взима полезна енергия от мотора вместо да ускорява колата! Ходилите в часовете по физика за гъби да не дават оценка - имаме достатъчно неграмотни политици!
2
5
 
4
 
! Отговори
Teo преди 4 месеца
Шофирам средноголям Seat Leon ST(спорттурер, с малко по-голям багажник), CNG(1.4 TGI мотора). Карам го на дълго, разход по борд компютър 3,7 за последните 2300 км. Метана в Баден Вюртемберг е нормално 1,2 евро килограма, зареждам на 1,02. Нека да са икономични - "среден клас коли" шкода ситиго! Ако беше Октавия, или хайде, поне Фабиа да кажеш *** ела. Но ситиго-то ще ми се събере в багажника(всъщност не, малко по-плитък е заради метан бутилките).
1
0
 
17
 
! Отговори
Тойота Приус преди 4 месеца
Средно голям автомобил се да, Шкода Сито го сапунерка и пак не може се сравни с Тойотата!!