Девет ранени при тежка катастрофа край Айтос

Автобус и цистерна се сблъскаха край село Съдиево
11 авг 2008 16:54, Красимир Ангелов
18
Девет ранени при тежка катастрофа край Айтос
Снимка: Булфото

Девет души пострадаха при катастрофа между автобус и цистерна, станала днес около 15 часа, съобщиха от полицията.

Две жени са настанени с опасност за живота в Бургаската болница. Едната е със счупен таз и натрошен гръден кош, а другата е със счупен череп.

Инцидентът е станал на пътя Бургас -Айтос, близо до село Съдиево

Автобусът с бургаска регистрация навлиза в насрещното платно и се блъска в цистерна, превозваща пропан-бутан, а после и в крайпътно дърво.

Рейсът е изпълнявал редовна линия по маршрута Бургас – Айтос.

Според полицията вина за инцидента има 33-годишния шофьорът на автобуса Христо Димитров.

Поради тежкия инцидент има ограничения в движението. Спряно е преминеването между Съдиево и село Миролюбово.

Движението се отклонява през село Ветрен и бургаския участък на магистрала „Тракия”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
adrian преди 15 години
moje li nqkoi da mi kaje kakvo e stanalo sa postradalite v katastrofata s avtobysa
16
1
 
3
 
! Отговори
petko преди 15 години
Абе поне сложете реалнанимка на статииата толкова ли ви марзи
15
1
 
3
 
! Отговори
stan преди 15 години
purvo otidoh da vzema edni macki ot sliven zashtoto avtobusa im se preoburna niakade v okolonostta...che kato gi karah kam sl.briag minah prez aitos i svarih i taia katastrofa tochno 5 min sled kato se sluchi...
14
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
а ве моторягите ...налягайте си парцалите ве ...като знам как карате ...пърдухали
13
1
 
3
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
Сега ония , дето мразят мотористите просто няма какво да кажат. ... Но пък какво ли си мислим ние. Някой моторист паднал, и се пребил. Много по-опасно е, от това автобус да се тресне някъде, и да пострадат има-няма 20-30 души, в някои случаи - и насрещна кола само с 3-4 загинали... Ми да. Ние, мотористите сме виновни повече, не е ли така?
12
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 15 години
не само мотористите били калпави, тук жертвите са повече и щетите са не малко..
11
1
 
3
 
! Отговори
оня там преди 15 години
Само влака да не вземе да се подпали, че и там ситуацията е много зле...
10
1
 
3
 
! Отговори
Умен преди 15 години
Така е като повечето шофьори на автобуси нямат и средно образование. А и самите автобуси са стари и грохнали. Пътувайте с влак. Най-безопасно е.
9
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
малее с тоя автобус патувам всеки ден за бургас за училище...на тоя шофиьор не му е за 1 път..многго *** е правил фалове.. той си е виновен поне го знам какав е съм сигурна... ееее такива некадърници докато има България ще бъде черна..дано го махнат че със страх ще ходим на училище...
8
1
 
3
 
! Отговори
осман преди 15 години
Виновен е шофьора.Автобусите са супер.Кога и в Б-я ще имаме пътища които да поемат трафика.На места в Б-я шосетата са по тесни и от 6м.,а такъв автобус с огледалата е около 3м. Е.С. не дава пари да ги оправят,тоагава другият вариант е София-Айтос да се вземе за 10ч.Дано да настигнем Европейците.
7
1
 
3
 
! Отговори
Още инфо преди 15 години
Девет души са пострадали при катастрофа между автобус и цистерна на пътя Бургас Айтос, съобщиха от ОДП Бургас. Двама от тях са по-тежко пострадали. Около 15.00 ч. на пътя Бургас Айтос в близост до разклона за с. Съдиево възниква пътен инцидент, при който се сблъскват автобус, с бургаска регистрация, собственост на фирма Мбус, управляван от 33-годишния Х.Д. от Бургас, вероятно превозващ пътници по маршрута Бургас Айтос и цистерна, с бургаска регистрация, превозваща пропан-бутан, управлявана от 50 г. И.И. от Бургас. От инцидента по първоначални данни са пострадали девет души, двама от които в по-тежко състояние. Потърпевшите са откарани в бургаската болница, като в момента се уточнява здравословното им състояние. Водачът на автобуса навлиза в лентата за насрещно движение, като се блъска странично в движещата се по посока Бургас цистерна, а в последствие, отклонявайки се в дясно от пътно платно автобуса се блъска и в крайпътно дърво. Няма разлив от цистерната, катастрофирала при село Съдиево, Айтоско. Това съобщи директорът на Гражданска защита Бургас Йордан Лозев. Той допълни, че спасителни екипи от Министерството на извънредните ситуации оказват помощ на мястото на инцидента. Огромно задръстване се образува по пътя Айтос Бургас заради тежката катастрофа. Час по-късно е започнало пропускане на километричните колони от автомобили, натрупали се след Айтос, съобщиха очевидци. Движението се отбивало далеч преди инцидента. Катастрофиралият автобус е силно смачкан след удара в цистерната. В задръстването се изчакваше не по-малко от 40 минути.
6
1
 
3
 
! Отговори
Димитър Петров преди 15 години
В Неделя ми се наложи да пътувам до Варна... Мога само да кажа, че такива като автобусните шофери няма!!!Лично аз, за 400км щях да стана свидетел на 2-3 такива катастрофи. Без никаква видимост, на завои... автобусите предприемат изпреварвания на дълга колона коли...Трябва някой да му счупи краката сега на този, който е карал!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимка преди 15 години
Е, прав си не трябва да сме такива песимисти, но май високосната си взима своите жертви.
4
1
 
3
 
! Отговори
nbjg преди 15 години
Все пак нестават толкова често катастрофи с автобуси. Всичко се случва. Като изключим онзи автобус дето беше паднал от моста, друго не се сещам. Пък и тогава шофьора на автобуса май не беше виновен!
3
1
 
3
 
! Отговори
mishonka преди 15 години
ееее няма да им дойде акъла на тия хора бе.....
2
1
 
3
 
! Отговори
бургазлия преди 15 години
Пълна беоговорност.Ами ако беше станала екслозия и пожар?Или ако не беше цистерна а лек автомобил,Сега всички щяха да са покойници. И това ми било професионал-мурджо нещастен.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимка преди 15 години
Хайде пак-тази година е черна за България.