27-годишен врачанин е в ареста за кражба на коли

Мъжът е задържан при полицейска операция във Врачанско
0
27-годишен врачанин е в ареста за кражба на коли
Снимка: архив, Булфото

27-годишен жител на Враца е задържан като заподозрян за участие в група за кражба на автомобили, която е била разкрита при полицейска операция миналата нощ, съобщиха от полицията.

При обход на главен път Е-79 около 01.30 часа на 2 декември полицейски екип забелязал няколко мъже с два автомобила до неработещото заведение "Белия хан" в землището на село Люти дол.

Като видели полицейските служители, мъжете веднага се оттеглили в посока към София с единия от автомобилите -"Ауди А6".

При проверка на останалия на мястото лек автомобил "BMW" 520 D" е установено, че е бил противозаконно отнет същата нощ в столицата. След оперативно-издирвателни действия автомобилът "Ауди А6", с който непознатите мъже избягали, е открит изоставен в борова гора между селата Ребърково и Люти дол. За него също е установено, че е бил откраднат в София едновременно с "БМВ"-то.

По време на полицейската операция в близост до заведението "Белия хан" служителите на полицията установили и проверили друг спрял лек автомобил "Ауди" с водач Х.Х. на 27 години от Враца. Младежът не успял да даде смислени обяснения за това какво прави на въпросното място по това време на нощта.

Той е задържан за 72 часа с прокурорско определение, като преди това му е повдигнато обвинение за участие в противозаконното отнемане на автомобилите. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари