МВР разкри цех за алкохол менте във "Факултета"

Условията били примитивни, стоката се предлагала и в нета
1 апр 2015 19:24, Анисия Иванова
14
МВР разкри цех за алкохол менте във "Факултета"
Цехът в столичния кв. "Факултета". Снимка МВР

Полицията разкри цех за производство на нелегален алкохол в столичния кв. "Факултета", съобщи МВР.

Нанесените материални щети на фиска и държавата са за над 150 хил. лева.

При съвместна операция на служители от сектор "Киберпрестъпност" на ГДБОП и ГД "Национална полиция" бе пресечено нелегално производство, съхранение и разпространение на световно известни марки спиртни напитки-уиски, водка и др., включително и посредством интeрнет.

Спецоперацията е била проведена на 19 март на територията на квартала, където е установен нелегалният цех. В примитивни условия е осъществяван пълен производствен цикъл - от подготовка и оцветяване на смесите, до бутилиране, опаковане и облепяне с неистински бандероли.

При предприето претърсване в сградата и прилежащите постройки са намерени и иззети над 220 бутилки фалшиво уиски от различни известни световни марки, около 1500 неистински бандероли, 200 литра етилов алкохол в туби, над 2000 празни бутилки, капачки и дозатори, бутилки с оцветители и ароматизатори, преси и други машини, използвани при производството на фалшивата стока.

В хода на разследването е изяснено, че престъпната дейност е осъществявана от няколко години, като част от контрабандната стока била предлагана и посредством интернет обяви, като впоследствие е разпространявана чрез куриерски фирми на територията на цялата страна.

Установен е организаторът на групата – 41-годишен жител на "Факултета“, криминално проявен, регистриран за множество престъпления от общ характер. Под негов контрол била изградена мрежа за търговия и разпространение на фалшивите стоки. Засечени са голям брой клиенти от столицата и останалата част от страната, както и крупни продажби, включително и до крайни клиенти.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление срещу паричната и кредитната система на страната. Срещу задържаният са повдигнати обвинения по НК, за които законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: алкохолМВРцех
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
19
 
! Отговори
ГРЕШКА! преди 9 години
Грешен ви е вида на престъплението! Това си е престъпление срещу Народа, и опит за убийство на голям брой хора! Трябва да ги съдите за тероризъм! 20 години, че дори и доживотна присъда! Така и другите ще се замислят дали да тровят хората!Както винаги, законите ни са в полза на престъпниците! Ще лежи 2 години, и после ще си харчи незаконните милиони! Смешна държава сме!
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега да връкат помощите за "безработни"Цехът не е единственото тамТо си е държава в държаватаСега агент Павел шъ плачи
7
0
 
20
 
! Отговори
DPC MAGARE преди 9 години
OSTAVETE COVEKA,TOI E NEGRAMOTEN I MNOGO BOLEN,IMA SHEST DEZA DA HRANI SAMO OT TRETIA BRAK AMI CETIRI OT VTORIA I PET OT PARVIA.TO MILIZIATA MNOGO MU POMAGASHE AMA NEKOI MU NAPRAVI MAGIA.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
все пак е 1ви Април, не се връзвайте толкова
5
0
 
22
 
! Отговори
еврейски лобист преди 9 години
"Полицията разкри цех за производство на нелегален алкохол в столичния кв. "Факултета", съобщи МВР." ето ти и една добра новина за съкращаване на безработицата. кой реза лентата от страна на мвр при откриването на цеха?
4
0
 
43
 
! Отговори
МАНИЯК преди 9 години
ааа не *** не е виновен питайте Местан ...това е провокация с етническия мир, в страната ..
3
0
 
38
 
! Отговори
Как да не се ядосвам преди 9 години
Никой ли не наблюдава кои безработни разполагат с пари и живеят нашироко?!Това не го вярвам.Една шепа страна сме - такива изпъкват като въшки начело.Затова предлагах и друг път: Онзи, който няма средства, за да живее без да работи и няма близки, които получават заплата и могат да го издържат, да бъде насочван към земеделието.В противен случай, той или би трябвало да умре от глад, или да живее, печелейки по престъпен начин. Щом не е умрял, значи е престъпник!Комуто не харесва, да се маха от Бг
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом предлагат производството си дори в нета, значи разчитат на някаква закрила.2 до 8 год. лишаване от свобода за "... престъпления срещу паричната и кредитната система на страната". НО, никъде не е отбелязано каква вреда на здравето нанася този фалшив алкохол!!!Престъпленията срещу икономиката ли са по-важни от здравето на хората?! Не се отбелязва какво наказание предвижда законът за онзи, който осакатява и убива хора чрез фалшиви напитки (защото от такъв алкохол се ослепява, умира и т.н.)!
1
0
 
47
 
! Отговори
swim преди 9 години
А добро утро.