Откриха половин кило злато в двигател на "Капитан Андреево"

Автобусът е пътувал от Турция за Македония
21 юли 2015 14:54,
12
Откриха половин кило злато в двигател на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция Митници

Златни бижута и монети в охладителната система на двигател на автобус откриха митничарите на "Капитан Андреево".

Автобус с турска регистрация пътувал от Турция за Македония. Пътниците в него не са декларирали стоки и валутни ценности, но митническите служители са селектирали автобуса за щателна проверка.

При нея се установява, че в една от неработещите тръби за охлаждане на двигателя има поставени две найлонови пакетчета със златни изделия.

От укритието са извадени 8 златни гривни, 25 златни пръстени, 11 златни обеци, 3 медальона, 8 златни колиета и 10 златни монети с общо тегло 503.200 грама. Направената експертиза от вещо лице е установила, че златните накити са от 14-каратово злато, а монетите са 18-каратови на обща стойност 27 000 лева.

Бижутата са задържани. На шофьора е съставен акт за нарушение на Валутния закон. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей злоба нечовешка окрали му на човека златната охладителна система. Ми има си начини да си го внесеш , ся рев че са те обрали българите..... *** така е акъла анадолски ви е до там...
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да видим кой ще е първият човек, успял да я прекоси долината на "ебливо, крадливо и злобливо" племе бълхарско без да е окраден, ограбен и обран!
2
0
 
14
 
! Отговори
zeus преди 8 години
За двигател на автобус очаквах много повече, половин кило жените си ги крият по дупките :)
1
5
 
13
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Голямо чудо! 27 000 лева. Хората планини откраднаха, а тези за 27 бона въпрос правят. Ако не се мотат толкова митничари без работа по границите, а ги уволнят половината, за един месец ще спестят двойно повече от заплати.Половин кило злато не е нищо в сравнение с щетите, които митничарите нанасят на държавата от подкупи за един ден. Не подкупите са проблема, а това, което се пропуска заради подкупите. Тоя явно не е знаел къде и на кого да си плати.