Граничари спипаха 60 нелегални сирийци край Свиленград

В групата на чужденците имало и 25 деца
1 авг 2015 13:14,
21
Граничари спипаха 60 нелегални сирийци край Свиленград
Снимка: архив Булфото

Гранични полицаи са задържаха група чужденци в района на ГПУ-Свиленград, съобщиха от МВР.

Към 3.45 ч., граничен патрул от Свиленград забелязал лек автомобил и два микробуса, спрели на банкета преди бензиностанция в района, които по-късно потеглили към село Капитан Андреево. Патрулът ги последвал и преди ж.п. моста колите били спрени.

При проверка на трите превозни средства граничните полицаи открили 60 души. Шестима от тях са били български граждани.

Останалите - сирийски граждани, сред които 25 деца, са преминали нелегално на територията на България.
Минути по-късно граничният патрул получил съобщение за открити двама души, близо до мястото на задържане на автомобилите, които се опитват да се прикрият в канавката до пътя.

Задържани са и превозните средства "Форд Транзит", "Мерцедес" и "Ауди" А-6, всички с хасковска регистрация. Изготвени са необходимите документи за 24-часово задържане на групата.

Чужденците са настанени в помещения за временно задържане към ГПУ-Свиленград, жените и децата - в обособено помещение за майки с деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
chach преди 8 години
sigorno se xraniat tri pati na den.imat i topla vodichka,segs im postroite i djamiia da ima kade da se gazuriat.
13
0
 
17
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Борисов да обясни по кой член, параграф , алинея ние сме длъжни да приемаме '' бежанци'' от несъседни на нас държави. И също така да обясни значението на думата НЕЛЕГАЛЕН и какви биха били последиците от нелегалното преминаване на граница на която и да е държава.Има около 56 арабски държави, в които няма война ,но никой не бяга натам...а още по-малко да се опта да мине нелегално ...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 16Прав сте, но аз само показах законното положение.Ако бях изкоментирал спазването му така, както го мисля, нямаше да се задържа и една минута - веднага щяха да ме изтрият!
11
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Анонимен14звучи добре,обаче далеч не е така...до сега няма нито един върнат обратно и нещо повече- раздават им се статути, с които да си живеят свободно на нашата територия!По-богатите наемат апартаменти и децата им учат с нашите.Длъжни сме да ги интегрираме.Но е само въпрос на време е да започнат да се свържат с техните организатори и да започнат да се взривяват или да стрелят по нашите курорти както в Тунис..и тогава..сбогом Българийо!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...са преминали нелегално на територията на България.Е добре! По действащите закони който премине нелегално границата се връща обратно в държавата, откъдето е преминал у нас (ако не подлежи на съдебно преследване за извършени престъпления!).Какъв е проблемът - връщат ги в Турция и край! Никакви приемни и други подобни! Законът (който е съобразен с международното право!) трябва да бъде спазен!И толкова! Никакво нарушение на права - само спазване на закона!
9
0
 
0
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Kein mensch ist illegal!
8
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ако се разходиш из Харманли или София- женски пазар , няма да разбереш че си в България...Европа .След 3 месеца хранене и обгрижване в центровете те стават равни с нас българите...и не си мислете че всички ще напуснат Б-я...никъде не ги искат и те ще останат и живеят близо до теб, ще си отворят ресторанти и магазини , защото те не работят по полетата и ти си длъжен да ги гледаш всеки ден да се съобразяваш да не им засегнеш човешките права... а че ние умираме никой не го е грижа!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карса лина не си показа носа в Гърция но даде 25 милиона евро на Турция за екопътеки до границана. Още 5 милиона ? ще даде РБ за морските вълни.
6
0
 
12
 
! Отговори
справка преди 8 години
60 са били сутринта, оттогава са се родили поне 5 и още 15 са заченати в ареста.
5
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Борисов да се изправи и да обясни на народа защо приемаме нелегални имигранти, какъв статут им се дава и с какви права разполагат веднъж получили статут!Това е национално предателство и виновнците/ не само трафикантите , но и политиците които допускат тази анархия/ трябва да бъдат наказани! ЗАСТРАШЕНА Е НЕ САМО ЕТНОГРАФСКАТА КАРТА НА Б-Я НО И НАЦИОНАЛНТА НИ СИГУРНОСТ!
4
0
 
27
 
! Отговори
патриот преди 8 години
какво стана с оградата бе ***? Нали взехте милиони за да я построите и трябваше да ни пази от тези нашественици!Трафикантите на хора трябва да бъдат съдени и в затвора за дълго време, а нашествениците - обратно в Турция! Нямаме граница със Сирия, не искаме повече бежанци!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 2 brate te 4erni be kak da gi vidiat v tymnoto.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лек автомобил и 2 микробуса= 60 човека интересно били спрели на бензиностанция та се пита в задачата тия полицаи не са ли видели че са претъпкани с народ та са ги следвали къде на майната си в полето ги спрели
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bravo i sega obratno otkydeto sa do6li, a tia deza otkyde gi nameriha tolkova mnogo.