10 опита за измами в Кюстендил. Само един успешен

72-годишна жена "заредила" ваучери за 300 лева
14 яну 2016 20:06,
4
10 опита за измами в Кюстендил. Само един успешен
Снимка: Dnes.bg

От началото на годината в Кюстендил и региона са регистрирани около 10 опита за телефонни измами, съобщиха от МВР.

Само една жена - на 72 години, от Кюстендил, е пострадала от измамници. Те поискали от нея да зареди ваучери за мобилни телефони с уговорката, че вечерта ще й гостуват, възстановявайки парите.

Жената заредила ваучери за около 300 лева, след което последвало ново обаждане и искане за ново зареждане, но тя вече се усъмнила, че най-вероятно е попаднала на измамници и сигнализирала в полицията.

С помощта на служители от "Гранична полиция" е пресечен опит за друга телефонна измама. Граничните полицаи засекли двама столичани - "куриери" на телефонни измамници, в района на с. Илия, община Невестино.

По-късно полицаи разговаряли с жители на селото и станало ясно, че много от тях получили телефонни обаждания за пътни инциденти, свързани с техни близки, като трябвало да изпратят пари за лечение или за освобождаване от задържане.

Никой обаче не се поддал на тези "сюжети".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Хаха че и нагли бе... заредила им жената ваучери за 300 лева и тия пак се обадили и искали още ваучери :D :D Ама тя пък нормална ли е? Как може да се вържеш на това - "Зареди ми ваучер за 300 *** аз после ще дойда и ще ти дам парите." Тя не се ли интересува, кой е, що е, за какво са му тези ваучери??? Не, отишла и заредила бабишкерата :D :D :D
2
0
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 8 години
Що за *** обитава тази територия ? Време е да се появи държава, закони, съдебна система и решетки за цял живот за двукраки *** !
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
се файда.