10 опита за измами в Кюстендил. Само един успешен

72-годишна жена "заредила" ваучери за 300 лева
14 яну 2016 20:06,
4
10 опита за измами в Кюстендил. Само един успешен
Снимка: Dnes.bg

От началото на годината в Кюстендил и региона са регистрирани около 10 опита за телефонни измами, съобщиха от МВР.

Само една жена - на 72 години, от Кюстендил, е пострадала от измамници. Те поискали от нея да зареди ваучери за мобилни телефони с уговорката, че вечерта ще й гостуват, възстановявайки парите.

Жената заредила ваучери за около 300 лева, след което последвало ново обаждане и искане за ново зареждане, но тя вече се усъмнила, че най-вероятно е попаднала на измамници и сигнализирала в полицията.

С помощта на служители от "Гранична полиция" е пресечен опит за друга телефонна измама. Граничните полицаи засекли двама столичани - "куриери" на телефонни измамници, в района на с. Илия, община Невестино.

По-късно полицаи разговаряли с жители на селото и станало ясно, че много от тях получили телефонни обаждания за пътни инциденти, свързани с техни близки, като трябвало да изпратят пари за лечение или за освобождаване от задържане.

Никой обаче не се поддал на тези "сюжети".


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Жан Габен преди 7 години
Хаха че и нагли бе... заредила им жената ваучери за 300 лева и тия пак се обадили и искали още ваучери :D :D Ама тя пък нормална ли е? Как може да се вържеш на това - "Зареди ми ваучер за 300 *** аз после ще дойда и ще ти дам парите." Тя не се ли интересува, кой е, що е, за какво са му тези ваучери??? Не, отишла и заредила бабишкерата :D :D :D
2
0
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Що за *** обитава тази територия ? Време е да се появи държава, закони, съдебна система и решетки за цял живот за двукраки *** !
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
се файда.