Униформените масово напускат системата на МВР

Научихме се да работим без пари, сега - и без хора, твърдят от синдиката
14 яну 2016 17:37, Анисия Иванова
85
Униформените масово напускат системата на МВР
Архив: Булфото

Униформеният състав в МВР масово се изтегля от системата. Това каза пред телевизия Bulgaria ON AIR председателят на "Синдикат на служителите в МВР" Иван Павлов. По думите му тенденцията сред редовите служители е да се пенсионират веднага след постигане на необходимите условия за това.

Така например в оперативна дежурна част, която приема сигналите от гражданите и от системата 112, дейността, предназначена за 7 човека, се изпълнява от 4, посочи той. "МВР на тази група е предоставило 0 лева", възмути се председателят на полицейския синдикат. Той постави под съмнение твърденията за реформа в МВР.

"Не може в една главна дирекция "Национална полиция" със 700 души всеки шести да е служител на Информационна аналитична дейност, които не правят нищо", каза Павлов.

Според него именно по числеността на служителите от различните звена на МВР може да се определи къде има най-голям кадрови проблем. Като конкретна причина за отлива Павлов посочи липсата на допълнително финансиране на дейността на тези отдели.

Според него реформата в МВР е започнала в неподходящо време. "Светът се намира в една зима. Терористичните заплахи, трафикът на хора, емиграционните потоци са проблеми пред нашата врата. Не знам каква реформа се провежда в МВР - освен рязане на хора и пари. Научихме се да работим без пари, сега се налага да работим и без хора", добави той.

По темата се включи и Минчо Спасов, бивш председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание.

"Няма ресурс за ремонт на МВР", иронично заключи той, като отбеляза, че тази година ДАНС е с орязан бюджет и не се предвиждат допълнителни разходи за сигурност. По думите му "служителите не искат само пари, а кадърни професионални ръководители", каквито според Спасов нямало заради "политизацията в МВР".

Диагнозата в МВР е шуробаджанащина и политизация, обобщи Спасов.
 

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
36
 
! Отговори
По делата ги съдете преди 8 години
*** папкаджии, регистратори на престъпления, хрантутници на системата, чантаджии ... Навремето Тренчев с право ви наричаше ченгеджии от ченгеджиницата ... Когато започнете да работите за своя работодател (ние - българите), а не за тумбаците си и привилегиите, тогава искайте. А не, като ви питам кога ще ми намерите откраднатите вещи от дома ми, да ми говорите " ... а ти СОТ нямаш ли ???". А пребитите старци по селата, и те ли охрана да си наемат ???
2
4
 
31
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
щото много работят, смешковците. Да вървят на майната си.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да вървят на майната си.