Васил Божков извади записка на ръка, твърди, че е от среща с Домусчиев

Касае договор между фирмите му и Нова тв за 220 млн. лв.
Обновена: 18 май 2020 11:13 | 18 май 2020 09:16, Александър Попов
202
Васил Божков извади записка на ръка, твърди, че е от среща с Домусчиев
Снимка: БГНЕС

Васил Божков публикува в своя профил паметна записка от среща в кабинета на Кирил Домусчиев, за която пише, че е проведена на 10 юли 2019 г. Той твърди, че е проведена "под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой".

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.
 
Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа, допълва Божков.
 
Какво пише на паметната записка?
 
1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.
 
2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта, ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в "Лудогорец".
 
3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.
 
(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)
 
 

Отговорът на Домусчиев 
 
Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!
 
Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).
 
От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.
 
Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България.
 
Как коментираха фейсбук акциите на Васил Божков?
 
Вчера премиерът Борисов взе отношение по скандала с акциите на ФК "Левски" и заяви, че няма да ги приеме и че джиросването на акциите отпреди дни е било подигравка.
 
"Насила може да вземеш от човека, насила не можеш да му дадеш. Цели държави са извлекли полезните изкопаеми от цели континенти. Това беше подигравка, защото е ясна целта. По какъв начин и защо. Вие утре може да ми прехвърлите вашата къща с децата. Като го позволява, мен законът ми позволява да кажа, вие сте просто едни негодници. Не, не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито как. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Не ме интересува, то е направено умишлено, за да не стане. И затова феновете и въобще почитателите на "Левски" да си търсят, който го е направил", обясни премиерът.
 
За предпологаемите SMS разговори между Васил Божков и финансовия министър Владислав Горанов премиерът заяви, че по времето, когато са проведени, Божков не е бил обвиняем.
 
Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна.
 
Главният прокурор Иван Гешев пък определи случая с Васил Божков като поредна серия от един несвършващ сериал, започнал с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на криминален преход са се чувствали недосегаеми.
 
"Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова държава. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови държави, а правовите държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия изток“, каза Гешев.
 
Според него случаят се използва от определени политически сили.
 
"Те не са приятели, но съвпадат по интереси. Интересите да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг - прокуратурата и в най-общ план държавата“, заяви Гешев.
 
Главният прокурор каза, че прокуратурата е много наясно срещу кого се изправя и срещу кой ще продължи да се изправя - хора, които през годините са били недосегаеми, които са правили каквото си искат. 

202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
двама бизнесмени може да си правят каквито си искат декларации в писмен вид.даже да обещават .че ще отидат в космоса.това въобще не ни касае.тук представители на изпълнителната държавна власт няма.не е интересно.
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЙШЕТО ПИСАЛО НА АСАН ДОГОВОР ДА МУ ПУСКА ДВА ПЪТИ В СЕДМИЦАТА, ДРУГОТО Е ВЯТЪР В УШИТЕ НА ПОЛУГРАМОТНИЯ ВИШИСТ МАТЕМАТИК- ПРОЧЕТИ И СЕ УВЕРИ КАКВО ИЗНЕСЕ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ- НЕГРАМОТНОТО АЙШЕ- ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ, ДА СЕ РАЗСЛЕДВА НА КОГО Е ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ ТОЯ ПОЛУГРАМОТНИК.
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми по начало тотото е мр..ъсно нещо.Под благовиден предлог се карат хората и то тези с ниските доходи да си дават доброволно парите и те от глупост го правят. Надявайки се на голяма печалба.И смешно и тъжни и не можеш да им обясниш на 80те % да не се връзват на измамата.
108
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току що четох в Монитор,че КТБ е била ограбена от Цветан Василев чрез над 14 офшорки,ограбил е милиарди,след което е платил 1,2 милиона на адвокат Лазар Карадалиев,за да измъкнат от наказателно преследване банкера беглец Цветан Василев дни преди фалита на КТБ през 2014 г. Същия,плаща на хора да клатят правителството на ГЕРБ с откраднатите милиардиСпоред мен,Гешев е прав.Как пък все такива ги търсят от съда и защо бягат,ако не са невинни?Това са миларди левове на хората,фирмите,не са негови.
107
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Далеч не оправдавам Божков.Просто това е една *** игра и от двете страни.И колко фактите на Божков са верни - не се знае. Освен това мисля, че когато прокуратурата започне разследване не би трябвало да се изваждат наяве по медиите всякакви факти. До приключване на делото. Даже е подсъдно. А сега вместо да се остави разследващите да работят във медиите непрекъснато се лее помия и от двете страни. Така, че цялата история за мен е един фарс.
106
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е бедна защото всичките ни олигарси са такива крадци. Нищо не създават и не произвеждат а само крадът.
105
3
 
16
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
От дедо ми знам че насила можеш да вземеш всичко което ти се полага. Не съм лапал филиите с мас напразно аз.
104
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
20-30 човека източват кръвта на цяла България.Уплели са се в корупция,кражби и далавери.Е затова сме бедни,болни и най бързо изчезваща нация.Абсолютно пробита съдебна система и резултата е факт.
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще хапе ръката която го храни.Взехте да признавате, че държавата го е хранила този. Добре, добре, има напредък :)
102
3
 
3
 
! Отговори
Сатира преди 1 година
Гешев, нашият Хийт Леджър, от филма Батман Черния рицар. Хахаха
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен преди години ме привикаха в Данъчното че съм дължал 22 стотинки и не съм ги платил. А тоя не бил платил 500 милиона и никой не разбрал. Те му дават да печели на гърба на пенсионерите а той се е помислил за много велик и ще прави завера с руснаците и Нинова да сваля властта. Ще хапе ръката която го храни.Още не му е увряла дебелата тиква ама след някоя и друга готина ще омекне като на банкера беглец.
100
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарича се данък "спокойствие". Тиквата така е свикнал да работи с фирмите още от едно време.
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами как да намери недостатъци на системата, като се е отчитал на същата тази система и тя му е позволявала да си трупа милионите? :)И системата доволна, и той.А по-долу някой се жалва, че ограбил майка му. Ми че то самата държава му е помогнала да я ограби.
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някак не те ли касае кой му е позволил да не плати 500 млн. данъци, при това напълно законно?
97
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се как може да му се връзват на приказките хората.Този човек години наред трупаше милиони. И не намираше никакви недостатъци на системата и сега като видя дебелия започна да пуска компромати на час по лъжичка. И като в "1001" нощ всеки път обещава утре да има още. И 80те % чакат с нетърпение сагата.
96
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се как може да му се връзват на приказките хората.Този човек години наред трупаше милиони. И не намираше никакви недостатъци на системата и сега като видя дебелия започна да пуска компромати на час по лъжичка. И като в "1001" нощ всеки път обещава утре да има още. И 80те % чакат с нетърпение сагата.
95
1
 
1
 
! Отговори
Ганчо Банкянски преди 1 година
До хехеКато си т.Ъ.п то е за цял живот, как да разбереш???
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай ти увеличение на пенсиите от Тиквата...
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евеххх ... хубави времена бяха.Иво Андонов заедно с некакво пиче водеше лотарийната по БТВту, пратя си търкахми билетите и кеееф ... кееееф ти казвам. Памся - корониии, морооониии....
92
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На хвърчащия лист няма подпис на Баце. Освен това там пише "спазване на законите на РБ" което както се установи Божков не е изпълнил. Какви оргии е правил си е негова лична работа. Дали е поръчал убиства на други му.три конкуренти е работа на прокуратурата а не моя. Мен лично ме касае че не е платил 500 милиона данъци с които евентуално биха увеличили пенсията на майка ми. И без това тея пари ги е ограбил от портмонетата на пенсионерите. Те няма какво да ядат а то си купил нов Самолет за 150 м