Продължава разследването за смъртта на 15-годишното момиче в с. Ресен

Близки на детето са убедение, че извършителят е 42-годишен мъж от селото
9 юли 2021 08:20, Петя Славова
30
Продължава разследването за смъртта на 15-годишното момиче в с. Ресен
Снимка: Bulgaria ON AIR

Все още не са ясни причините за смъртта на 15-годишното момиче във Велико Търново, което снощи беше открито мъртво в района на изоставена сграда в покрайнините на града. Разследващите работят по всички версии, които може да са причина за трагедията . Близките обаче са категорични, че детето им е убито от 42-годишен мъж, с когото имало отношения в последните седмици, съобщава БНТ.

Следите на 15-годишното момиче, което живеело със семейството си в село Ресен, се губят вчера сутринта.

През деня близките й я обявили за издирване в полицията, а вечерта случайни минувачи я открили в безжизнено състояние в близост до изоставена и опасна сграда, известна като "Къщата на Алпиниста". Постройката се намира на самия скален венец на Велико Търново.

Близките са категорични, че детето им е отвлечено и убито от 42 -годишен мъж от същото село. Разказват още, че от известно време я преследвал и заплашвал, а по думите им във вторник през нощта я принудил да избяга от дома си с него.

Още по темата

11 часа беше от там насетне до днешен ден, няма ми следата на детето. Как да не я излъже, кажете ми, как да не я излъже. Просто моля ви се хора, справедливост да има, детето ми няма да се върне, но поне за други деца да има живот, казва майката на момичето Анелия.

Ако не излизаш с мен, ще ви запаля къщата, според теб самоубийство ли е?! Отвлече я тук от къщата със страх, заплашена е, смята лелята на момичето.

На мястото разследващите открили скъсан международният паспорт на детето.

Може да се дължи на много неща, може тя да го е скъсала преди да извърши акта на самоубийство, може нещо друго да се е случило в тази фамозна къща на алпиниста, казва Радослав Косев, наблюдаващ прокурор.

Работи се по всички версии - нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено. Каква е причината, както ви е ясно, се изяснява и в момента, коментира Илиан Благоев говорител на Окръжна прокуратура - Велико Търново.

Къщата в близост до която е открито тялото на момичето, от години е изоставена и се намира на труднодостъпно място, но въпреки това често в нея се събират търсачи на силни усещания.

По случая все още няма задържани. Действията на разследващите органи продължават.


30
Още от Крими
Хванаха крадците, задигнали тръбите за кислород в Ямболската болница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 седмици
Продължава разследването на турското културно наследство!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
... и сега родата трябва да връща парите на купувача. Напълно възможно е, ако девойчето е било много емоционално, самичко да е накъсало международния си паспорт на парченца, за да му докаже, че няма да замине никъде с него. Родителите й да кажат защо тя има международен паспорт?
15
0
 
1
 
! Отговори
Заплашвал я е преди 2 седмици
някакъв пропаднал тип, многобройната й рода знае това, но не се вдига да я защити, нито се обръща за помощ към полицията?! И аз започвам да мисля, че са я спазарили, взели са парите или поне аванс, а тя може и да не е знаела това. После онзи в качество си на добросъвестен купувач според законите на етноса им, си е взел покупката (отмъкнал е момичето). Следствието трябва да установи дали той я е бутнал от скалите поради категоричния й отказ да бъде негова собственост или тя е скочила сама и ...
14
0
 
1
 
! Отговори
СправедливоНаказание преди 2 седмици
за виновника за тази трагедия трябва да има. Но с оглед на днешната ситуация в България мисля, че трябва да има специална алинея за тежко наказание на всеки, който чрез заплаха, измама или по друг начин умишлено предприема действия, с които да отклони подрастващ от нормалния за европейски тийнейджър от 21-век път на развитие. В случая, ако е вярно това, което казва лелята на момичето, мъж на средна възраст се е опитал насила да върне 15-годишна в условията на дивашко, небългарско Средновековие.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Деца от този етнос раждат деца. До кога държавата и прокуратурата ще си затваря очите за това? И в много случаи новите родители са първи братовчеди или близки роднини. За това една огромна част от това население е с някакви малформации и заболявания и после се освидетелстват за инвалиди. Тази тема никой не я подхваща!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пълнолетни мъже от Техния етнос като се женят за 13-16год /малолетни/булки не е проблем в съда тъй като било особеност на етноса. Ако някой от белия етнос се ожени и направи дете на булка на подобна възраст ще го осъдят ефективно, ще го заклеймят пред цялото общество. Ето един нагледен пример за различно прилагане на закона на територията на една държава за различни групи от населението й.тоест едни са привилегировани.
11
0
 
10
 
! Отговори
Егати случката преди 2 седмици
42 г. наркоман преследва, заплашва и накрая отвлича 15 г. момиче пред очите на семейството й, което хиче не е малобройно. Роднините го издирват 2 дни сами, без да съобщят в полицията - и то при положение, че момичето има международен паспорт! И накрая искат справедливост! Справедливо е да бъдат осъдени заедно с извършителя за склоняване към проституция на непълнолетна, а после и за съучастие в отвличане! При това ефективно осъдени!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Странно защо обаче, роднините не изглеждаха много разстроени. То вярно, че имат още 10 деца, ама...
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гледах сутрешния блок, имаше интервю с майката и тя си каза, че тоя 40/41/42 или на колкото е там години си се занимава със сводничество и наркотици.Работата е ясна! Искал е да я уреди в чужбина (от там и паспорта), тя обаче явно се усетила и отказала, тоя избеснял и я убил. Ще видите, че нещо такова ще се окаже накрая.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Последно 40,41 или 42 годишен ? Както сте я подкарали до делото ще празнува още 20 рожденни дни
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От тия компетентни служители нищо няма да се разбере. Лелята вини държавата, а държавата я закриля че е от малцинството
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като ги гледам ромалята май не страдат много а само дигат гюрюлтия!Продали са я ,за това!Оня купувача може да иска парите си!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Слушам тия който са службите. На са защитили конкурсите си , а се водят компетентни. И какъв международен паспорт носи в джоба си , а тръгнало в гората. И на 15 години.
4
1
 
12
 
! Отговори
Как така преди 2 седмици
Първо й "загубили следите" вчера сутринта, после пък във вторник, два дни по-рано, била принудена да избяга от дома си с мъж, който я отвлякъл. Значи отвлякъл я от къщата, в която е било семейството й, във вторник, но й загубили следите в четвъртък. Защо не са подали сигнал веднага след отвличането? Или много по-рано, щом я преследвал и заплашвал от "известно време"? И как се издава международен паспорт на 15 г. момиче без знанието на родителите? А накрая България виновна, щото нямало закони!!!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чета словореда и съдържанието на изказванията на наблюдаващия прокурор и изпадам в покруса. за лелята е оправдано защото са обикновенни хора , но той уж е учил .....
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този 42 годишен бащата ли е на момичето. И лелята ли го е родила. Това трябва да се уточни първо. И Соц. Грижите какво казват. Трето и кмета какво казва
1
1
 
12
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 2 седмици
Че тоя е на годините на дядо и!