Над 340 000 къса цигари открити при проверки на Дунав мост 2

Те са открити в три товарни автомобила
27 яну 2023 12:08, Красимир Ангелов
3
Над 340 000 къса цигари открити при проверки на Дунав мост 2
Снимка: Агенция "Митници"

При три съвместни проверки на товарни автомобили, движещи се в посока Западна Европа, на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост 2, митнически служители и служители на Гранична полиция откриват общо 17 370 кутии (347 400 къса) цигари с български акцизен бандерол, укрити сред декларираните стоки, съобщават от Агенция „Митници“.

В първия случай камионът е селектиран и насочен за щателна митническа проверка, включително и с рентген. При извършеното сканиране с рентгенова апаратура митническите служители забелязват в товарното помещение обекти, различни от декларираната стока - LED осветление. При последвалата физическа проверка се установява, че един от сандъците е пълен с цигари.

Общото открито и задържано количество е 8 000 кутии (160 000 къса) цигари с валиден български акцизен бандерол.

При друг случай при проверка на товарен автомобил, превозващ чаши за Западна Европа, откритото и задържано количество цигари е 3 370 кутии (67 400 къса). Цигарите, с български бандерол, са открити след сканиране на автомобила с мобилна рентгенова система, скрити в  кухини в основите на палетата.

При сходни обстоятелства при съвместна проверка на митничари и гранични полицаи, извършена на 20 януари, в района на ГКПП Дунав мост 2 при Видин-Калафат, цигари с български бандерол са открити в товарен автомобил, превозващ колички за цветя за Западна Европа. Общото количество на задържани цигари е 6000 кутии (120 000 къса).

По всичките три случая са съставени актове за установяване на административно нарушение.

За нарушенията на водачите са  съставени актове за установяване на административно нарушение и акцизните стоки са задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо точно къса цигари е мерна единица, при все, че кутия е търговската опаковка? Къс цигара си е цигара и толкоз. И къде точно е контрабандата при условие, че са с платен акциз и просто са стока.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отбиваме номера с 2 палета с цигари....
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в УК за такова нещо глобата е 5000 паунда и ти вземат камиона докато не платиш. В булг аристана как е?