Хванаха над 9 кг контрабандни злато и сребро на "Лесово"

Бижутата били в кола, пътуваща за Румъния
30 яну 2024 20:15, Анисия Иванова
13
Хванаха над 9 кг контрабандни злато и сребро на "Лесово"
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха контрабандни 9187.60 грама сребърни изделия и 74.84 грама златни накити на стойност над 80 000 лева при проверка на лек автомобил. Колата пристига на входящо трасе на пункта на 26 януари, около 17:30 часа, на път от Турция за Румъния през България, съобщиха от митниците.

В зоната за митнически контрол водачът, румънски гражданин, както и пътуващите в автомобила, са заявили, че нямат нищо за деклариране.

По метода „анализ на риска” лекият автомобил е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия инспекторите откриват във фабрични кухини във вратите на автомобила, под кората на багажното отделение, както и на дъното на куфар и чанти с багаж пакети, опаковани с тиксо.

Установено е, че те съдържат общо 9262.44 грама бижутерийни изделия от бял и жълт метал. След извършената експертиза е установено, че са златни накити и изделия от сребро. Общата им стойност възлиза на 80 984 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. Задържан е румънският гражданин. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. „а“ от Наказателния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: митницизлатоЛесово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Plamena преди 2 месеца
Щом са обявили 9кг значи е било най малко 29кг първо са си го разделили на всеки каквото се полага и са оставили толкова за обявяване за да може да получат и бонуси с заплатите за добре свършената работа. Ей това е България!
7
0
 
0
 
! Отговори
7.62 преди 2 месеца
До Анонимен На границата не конфискуват нито паспорти, нито дебитни или кредитни карти. Те не се декларират. Ако, парите в картите са чисти, нямаш никакъв проблем да плащаш сметки в хотели, ресторанти и да пазаруваш в МОЛОВЕТЕ. Няма значение, каква е валутата в която и да е стана от ЕС. Не те съветвам да залагаш много на "криптото". Опитай в ( напимер в Германия) да си платиш сметката в хотела или барчето с "крипто" Да има интернет......
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей за това криптото си е далеч по-добър начин за съхранение на стойност. Имаш го навсякъде където има интернет и не могат да ти го конфискуват на границата.
5
2
 
2
 
! Отговори
Пътя на Копринката преди 2 месеца
20 тира контрабанда
4
1
 
2
 
! Отговори
Съветници на Рундяев преди 2 месеца
Взимат пликове от митничари в скъпи ресторанти
3
1
 
2
 
! Отговори
В скъп ресторант преди 2 месеца
Яко корупционни схеми с хората на мистър Кеш
2
0
 
3
 
! Отговори
Българските митници преди 2 месеца
Са най корумпираните съучастници в пътя на Копринката
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой явно не е искал да си плати,затова са го "хванали"