Френската полиция деблокира рафинерия до Париж

Операцията била проведена през нощта
Обновена: 22 окт 2010 14:36 | 22 окт 2010 12:51, Елка Василева
7
Френската полиция деблокира рафинерия до Париж
Снимка: БГНЕС

Френската полиция навлезе в голяма рафинерия, намираща се източно от Париж, която над 10 дни беше блокирана от протестиращите.

Полицаите са деблокирали нефтопреработвателния завод в Гранпюи, който е на 50 км от френската столица, през нощта срещу петък.

Блокадата на всичките 12 рафинерии от стачниците създаде проблеми с доставките на горива за хиляди бензиностанции в цялата страна.

Президентът Никола Саркози, чийто план за пенсионна реформа провокира стачна вълнà и масови безредици, се разпореди тази седмица да бъде обезпечен свободният достъп до рафинериите, припомня ВВС.

Френското правителство разчита, че Сенатът ще подкрепи в петък реформата, част от която е повишаване на пенсионната възраст от 60 на 62 години.

Още по темата

Рафинерията в Гранпюи, която е собственост на компанията Total, е най-близката от всички рафинерии до Париж и от нея главно се доставят горивата за града и за международните летища „Орли“ и „Шарл де Гол“.

Синдикалният лидер Шарл Фуляр нарече действията на полицията скандал – той е възмутен от факта, че операцията е била проведена през нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ПарижФранциярафинерия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
BG, E PRIKREPENA KAM,GERMANIA,A TAM NE MOJE DA SE SLUCHI TAKOVA NESTO,SAOTVETNO I V BG,TOVA SA DARJAVI S FIKTIVNI SINDIKATI,I PROFSAYUZI.UPRAVLJAVANI OD EDRITE KAPITALISTI,XA CHESTITA VI GERMANIA
6
1
 
2
 
! Отговори
444а преди 13 години
Тук търпим защото сме хейтъри и не можем да се организирамеПък и май вече не ни дреме многоКаквото и да ни кажат ние отдавна сме отписали България вътрешно и сме готови да емигрираме в крайния случай
5
2
 
4
 
! Отговори
Lucc преди 13 години
браво на франсетата! Хич не ги обичам, но когато нещо не е както трябва са задружни и протестират (качествено!!!) .. Не като тук - търпение и овчедушие в булшинсвтото дребни душици!
4
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Французите трябва да са ни за пример!!! А не като нас търпеливи *** (повечето)
3
3
 
5
 
! Отговори
хахахахаха преди 13 години
най- вероятно отговаря на трите описания.
2
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
ти какъв си,*** полицаинагал политик или неграмотен човексамо тези три типас хора могат да кажат подобна глупост
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...така се действа - безкомпромисно....