Оланд, Меркел и Порошенко призоваха за мир в Украйна

Нови сблъсъци имаше днес между сепаратистите и украински сили
Обновена: 1 фев 2015 22:23 | 1 фев 2015 22:23,
368
Оланд, Меркел и Порошенко призоваха за мир в Украйна
Снимка: архив Reuters

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и украинският държавен глава Петро Порошенко заедно призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Източна Украйна, предаде Франс прес.

В телефонен разговор тримата лидери са обсъдили ситуацията в Украйна и са изразили съжаление за провала на преговорите на  Контактната група вчера в Минск, съобщи Елисейският дворец.

Още по темата
Оланд, Меркел и Порошенко са призовали за незабавно прекратяване на огъня, се казва в съобщението на френското президентство.

Призивът дойде на фона на нови съобщения за престрелки в Източна Украйна.

Проруските сепаратисти продължиха днес атаките си срещу важния железопътен възел Дебалцево . Там се води ожесточена битка между тях и украинските сили, в която през последното денонощие са загинали 13 правителствени войници, а 20 са били ранени, предаде Асошиейтед прес, цитирайки официално  съобщение на властите в Киев.

Няма данни за загубите на бунтовниците.

Дебалцево лежи на железопътната линия, свързваща двете крепости на бунтовниците - Донецк и Луганск. Според говорител на украинския Съвет за сигурност сепаратистите са атакували няколко села около Дебалцево.

Жертвите на войната в Източна Украйна, започнала през април, вече са над 5100. Над 900 000 души са били принудени да напуснат домовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Грузия се ориентира на Запад, Молдова също гледа на Запад, Балтийските републики просперират освободили се от прегръдката със сибирската мечка, Украйна също се осъзна откъде изгрява слънцето, Беларус е на път да се отцепи и да провали Евразийския съюз... - ***, предай се обкръжен си отвсякъде...
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая баба е съвсем изперкала като Мария-Антоанета, дава съвети наляво и надясно а не вижда, че ако на немците малко им свършат парите пак ще започнат да маршируват.
52
0
 
15
 
! Отговори
Педро преди 9 години
Педро Пороченко подписва всякакви договори и не ги изпълнява. Така е дресиран от задокеанските си кукловоди.
51
15
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
От едната страна на везните е поставен целият цивилизован и демократичен свят... - от другата е част на везните е едно грозновато, плешиво джудже с голям нос... - независимо, че е секс-символ на страната си... - еееее, на кого да вярваме, накъде ще натежат везните...
50
11
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Цивилизованият свят е твърд и единен в позицията си спрямо Русия... - на път е да я върне в средните векове... - не, че те не са там, но все пак...
49
1
 
17
 
! Отговори
срещу Русия преди 9 години
Западняците не искат мир в Донбасс, за да могат да използват тази война за натиск срещу Русия. Ако в бившата Югоизточна Украйна се възцари мир, западняците вече няма за какво да се заяждат с Русия. Тях изобщо не ги интересуват невинните жертви в Донбасс, много повече на брой, от убитите карикатуристи в Париж. Затова искат да направят от Украйна една нова фашистка Германия.
48
0
 
13
 
! Отговори
без обезщетение преди 9 години
Фашистката хунта в Куев е изпратила три подвижни крематориума в Донбасс, за да унищожат телата на убитите украински войници. След това, тези войници ще бъдат обявени от Куев или за безследно изчезнали, или за пленени. За да не плащат обезщетения на вдовиците и на сирачетата.
47
3
 
1
 
! Отговори
Размисли и страсти преди 9 години
Абе 119 не забелязваш ли че са ти врътнали алгоритъма на 15 стъпка, я го коригирай че много бие на очи лъжата..15 дни 1500 укри, 150 танка
46
2
 
12
 
! Отговори
перфидно лицемерие преди 9 години
С присъщото си перфидно лицемерие Меркел не признава ДНР и ЛНР. Същата тази загрижена за човешките права и европейски ценности Меркел, обаче, изобщо не си мръдна пръста, за да прекрати чудовищните престъпления на киевската фашистка хунта в ДНР и в ЛНР - разстрели на невинни старци, жени и деца, убийства, изгаряния на живо, артилерийски обстрел, бомбардировки и всичко останало от програмата за геноцид на цяло едно население.
45
1
 
7
 
! Отговори
без страх преди 9 години
За изминалите 15 дни в ДНР и в ЛНР са били убити над 1500 укропи и са унищожени 115 украински танка.
44
5
 
1
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Не се коркай Тервел, като фалира москалия цените на нефта ще се качат до към 80$, шистите са бъдещето
43
0
 
4
 
! Отговори
Топол преди 9 години
А бе аз да питам тия бацили Пръдльошенко и другата амеба, защо не ревяха когато евреина Коломойски избиваше мирни жители в Донецк с частните си армии, докато си мислеха че ще възстановят хазарския каганат. Сега палачинката се обърна, и Ротшилдите видяха че ще си загубят милиардите които наляха за Мегданя. Започнаха да реват като изнасилени девици.
42
0
 
11
 
! Отговори
Ястреб Великолепний преди 9 години
От години преповтарям, че след като подпалят ислямския свят, юдейо-католиците ще подпалят и православно-християнския свят. За съжаление, виждам че съм прав. Югославия (Сърбия) беше първото звено, което го разбиха. Сега западна Украйна (католици) воюват срещу източна Украйна (православни християни). Крайната цел е ясна - православна Русия трябва да се впрегне в хамута на юдейо-католическите лихвари. Ако не стане чрез "демокрация" като в България, ще стане чрез "демократизиране" с война.
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за нашествието на "руснаци" във Варна, не искам да споменавам, пак хазари сменили имена и наденали *** кожи!
40
1
 
8
 
! Отговори
реалност преди 9 години
Котелът е затворен и идва ужасът за укрите. Чака ги или срамен парад с ядене на пагони под ръководството на Гиви. Или смърт.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ястреб ВеликолепнийХайде стига с този мазохизъм - хора с промити мозъци и "простолюдие" има навсякъде, не само сред българите, не е нужно това самобичуване!!
38
4
 
3
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До АнонименЧакай сега, ние противниците на Пу евреи ли сме или фашисти по-точно? Че то има ли разлика?
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След Освобождението ни наложихте хазара Кобурггота за монарх, след 9 септемви повечето от съветските съветници бяха *** руснаци, демек хазари, а Луканов и Станишев, пак същите, досъсипаха държавата. Днес ни тласкате във война с Русия. СТИГА ТОЛКОВА, ДОТУКА БЯХТЕ!
36
1
 
9
 
! Отговори
ха-ха преди 9 години
Te ako искаха мир нямаше така несериозно да се снимат с Пораженко. Останалото са празни приказки...Значи не искат!
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До зловещоЧакай сега, ние противниците на Пу евреи ли сме или фашисти по-точно?