Лондон въвежда паспортен контрол за напускащите Острова

Целта е борба с нелегалната имиграция и проследяване на предполагаеми терористи
8 апр 2015 15:57, Елка Василева
9
Лондон въвежда паспортен контрол за напускащите Острова
Снимка: архив, Reuters

Властите във Великобритания започват от днес паспортни проверки на лицата, напускащи страната, с мотива, че това може да помогне в борбата с нелегалната имиграция и за проследяването на предполагаеми терористи, предаде ДПА.

"Проверките на излизане ще ни предоставят важна информация, която потвърждава, че лицето е напуснало Обединеното кралство", казва Джеймс Брукъншир, държавен министър по сигурността и имиграцията.

В съобщение на правителството се посочва, че тези проверки ще повишат националната сигурност, тъй като полицията и службите за сигурност ще могат да следят за придвижването на известни или предполагаеми престъпници и терористи.

Критици на новата мярка, която ще бъде въвеждана поетапно в продължение на два месеца, твърдят, че тя ще доведе до опашки на пристанища, ж.п. гари и летища. Правителството обаче обяснява, че постепенното въвеждане на проверките ще даде време на граничарите да ги приложат, като сведат до минимум забавянията.

През първия месец ще бъдат проверявани паспортите на 25 на сто от лицата, напускащи Великобритания, а до средата на юни се очаква проверките да обхванат всички, отбелязва ДПА. Агенцията припомня, че напоследък придобиха широка гласност няколко случая с млади британци, заминали в чужбина с цел да се включат в редиците на Ислямска държава.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
до дедото преди 9 години
"после и други ограничения"Кои ?"Там на където са се запътили"Къде ?Ей така си плямпаш деде, от склерозата ще да е.
6
1
 
3
 
! Отговори
дедо Боде преди 9 години
И какво стана. Палачинката се обърнаа. Преди в социалистическите държави беше трудно да се излезе в чужбина. То не бяха характеристики, молби, разследване. А сега първо в Британия, а после и в останалите тоталитарни държави начело в СаЩ ще има такъв паспортен контрол, после и други ограничения. Там на където са се запътили, ний от там се връщаме запъхтяни. Новобранци с новобранци
5
2
 
7
 
! Отговори
пенко преди 9 години
С цялото ми уважение към сайта ,смятам ,че във всички държави по света, се извършва паспортен режим: Проверка и регистрация на влизащите в страната и напускащите я лица- особенно на Албиона !!! Всяко пристигане и заминаване се регистрира на всички граници дори и вътрешни за ЕС ! В случая твърдението е тъпо тъпо тъпо тъпо без запетайка!!!
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много добра мярка.Така ще изловят нелегално работещите *** и мамалиги.БРАВО!
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тея всичко им е наобратно, даже като слизаш от влака ти искат билет.
2
3
 
19
 
! Отговори
Granichar преди 9 години
Е нема що - и техните граничари ли ще контролират кой излиза? Последния път на летището на трите гишета имаше един ***, един пакистанец и една забулена които проверяваха документите. За какъв контрол говориме?
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Капан за мишки - влезеш ли веднъж - никакво напускане.