Британските полицаи затлъстели, заплашват ги с уволнение

Не може да пристигат запъхтени на местопроизшествието
2 юни 2015 10:57, Елка Василева
7
Британските полицаи затлъстели, заплашват ги с уволнение
Снимка: архив, Reuters

Полицаи с наднормено тегло, които бавно стигат до местопрестъплението, ще бъдат уволнени, обеща пред в. "Индипендънт" началникът на лондонската полиция Скотланд Ярд Бърнард Хоган-Хау.

Според едно изследване три четвърти от мъжете в британската столична полиция са затлъстели или с наднормено тегло и шефът й обеща по-строги изисквания в годишния тест за физическа годност.

Сега нормата е полицаите да могат да тичат със скорост 8,8 км/час в продължение на 3 минути и 35 секунди. В доклад на Скотланд Ярд се препоръчва полицаите да се явяват на теста всяка година и да им се намали заплатата, ако се провалят на него три пъти.

"Според мен нормата е твърде ниска, мисля, че трябва да има по-високи изисквания. Тестът е относително лесен за преминаване", каза 57-годишният шеф на лондонската полиция, който се похвали, че се е представил на годишния тест за физическа годност "много добре без никаква подготовка".

На полицаите, които не преминат теста, ще се даде време да свалят килограми и да влязат във форма, каза Хоган-Хау. "Ако не успеят, няма да работят при нас. Смятам, че човек има дълг към колегите си. Ако те поискат помощ, са им нужни хора в добро физическо състояние, а не някой, който се задава с клатушкане и пристига запъхтян", заяви шефът на лондонската полиция.

Той също така съобщи, че иска столичната полиция да въведе в употреба телефонно приложение, подобно на спорното приложение за таксита Юбер, което позволява да се установи незабавно откъде идва обаждането.

"Те могат да кажат къде ви е телефонът и къде е таксито и ви събират. Когато обаче хората звънят в полицията, ние нямаме представа къде се намира телефонът им. Човек може да е бил наръган и да очаква да му се притечем на помощ. Сега не можем да използваме данните за местонахождение в реално време. Трябва да въведем телефонно приложение за спешни случаи", заявява Бърнард Хоган-Хау.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Да дойдат да видят нашите!
4
2
 
14
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Нашите *** пък, ако не са тлъстаци, няма да се класират за полицаи, избират ги с конкурс - кой е по-по-най-дебел!
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тук като ги приемат в милицията, сутрин на развода ушите им светят и изглеждат като сомалийци. След пет шест месеца, са се ояли и загладили косъма, а на първата година ги награждават, че са преборили анорексията и са станали по сто и двадесет кила. И така до пенсия.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тлъсти разбойници, тлъсти полицай !
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека плюенето започне сега .....