Не се женим, но пък българката ражда – извънбрачно

Три пъти е спаднал броят на браковете у нас, твърди Евростат
22 юли 2015 08:06,
127
Не се женим, но пък българката ражда – извънбрачно
Снимка: flickr

Близо три пъти е спаднал броят на браковете у нас за последните 55 години, отчита анализ на Евростат за браковете и разводите в ЕС.

Ако през 1960 г. у нас са се падали по 9 брака на 1000 души, то през 2013 г. те са спаднали до 3 брака на 1000 души, сочи европейската статистика.

Според данните на НСИ през 2013 г. у нас е имало малко над 21 хиляди брака и 10 908 развода.

На челно място сме също и по брой на родените извънбрачни деца в ЕС - 59,1 на сто от всички живородени деца. По данни на националната статистика през миналата година у нас са се родили малко над 67 хиляди деца, като 27 хиляди са били от семейства в брак, а останалите 40 хиляди са били извънбрачни.

Анализът на Евростат сочи най-висок коефициент на бракове на 1000 души в Литва - 6,9 брака, Кипър - 6,4 брака и Малта - 6,1 брака.

В дъното по брой на сключените бракове, освен България, са Словения и Португалия - по 3 брака на 1000 души, както и Люксембург, и Италия - 3,2 брака на 1000 души.

Най-висок е делът на разводите в Дания, Литва и Латвия - по 3,4 на 1000 души. За България този показател е 1,5 на хиляда души.

Като цяло в ЕС през този период е имало около 2 милиона сключени брака и около 980 хиляди развода, отчита анализът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 36evala
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 102 Всички които познавам са така. Говоря за българи не за роми естествено.Тпва ,че се се разписал някъде не те прави по-добър партньор, нито по-любящ родител.
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето хора се вкопчват в брака, защото търсят някаква илюзорна сигурност, но не забравяйте, че човешката природа е моногамна и няма нищо лошо в това.
78
2
 
4
 
! Отговори
ДЗо 94 преди 8 години
Е как си могъл за толкова кратко да напишеш толкова много глупости.Всичко е до време бе чногознайко.Или си мислиш ,че така както си бил на 20 години така ще си и на 40.Само любов и щастие и цветя и рози.Дали си женен или не си няма никакво значение .След някоя и друга година всичко става навик и почваш да се оглеждаш за нещо ново и интересно.Това си е в природата на човека.Отнася се и за мъжа и за жената.Че аз като пипам жената по ду-пето все едно си пипам вече моето след толкова годинизаедно
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българката ражда... ?? Дрън дрън!
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. Бракът е избор,няма общо с любовта и щастието във връзката.2. Децата в семейства без брак, които наричате извънбрачни си имат родители и са припознати от баща си (носят му името).3. Такава майка не е самотна майка а жена живееща в семейно съжителсто и децата имат същата семейна среда каквато биха имали ако и тяхните да се бяха разписали, танцували с пуйката и нахранили родата.4.Децата са опция и не са задължителни.5.Важно е човек да е щастлив и хармоничен всичко друго са простотии.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз знам отговора на въпросът "Каква е Гуда?" - Луда, и не само...
74
0
 
0
 
! Отговори
да, спокойно... преди 8 години
Знам отговора. Никаквец.Опровержение, за пореден път---- няма.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахахаха.Знаех, че твоето "Последно." няма да е такова :). Поредното доказателство за непостоянството ти дължащо се на циклофренията...
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дете се прави и се гледа с любов, а не с подпис! Така, че много са ми смешни разни, бързат да подпишат, след 10 години не се понасят и им иде да се избият, обаче са особено горди от факта, че са морални и живеят по правилата. А това, че децата им са свидетели на насилие всеки ден... това не се брои! Важното е, че са си изпълнили дълга пред обществото и са се подписали пред 1 000 човека, половината от които дори не познават. Смешки!
71
1
 
0
 
! Отговори
до 92 преди 8 години
А защо ти пишеш и се обръщаш към "никому ненужната нещастна, озлобяла и болна жена"? Да не би да имаш нужда от общуване с "никому ненужната нещастна, озлобяла и болна жена", която ти се привижда? Какво ти дава това? Какво ти дава усещането да си въобразяваш, че разменяш коментари с "никому ненужната нещастна, озлобяла и болна жена"? Питам. Спасител ли си? Съветник ли си? Мъдрец ли си? Никаквец ли си? Експерт някакъв? Фантазьор? Скучаещ? Страхливец? Продавач на хапчета? Дистрибутор на щастие?
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори много разбрах за теб, а това е факт - никому ненужна нещастна, озлобяла и болна жена. Доказват го коментарите ти. Върни се назад, прегледай ги и ако установиш, че има нещо нередно в това което си писала, може и да има светлинка в тунела за теб, ако си пиеш и хапченцата редовно.
69
0
 
0
 
! Отговори
до 89 преди 8 години
Последно. Извинявам се за спама. Престани да се обръщаш към мен. Ще там пиша там, където си искам. Дали има някой "нужда" от моите писания в коментарите не е нещо, което ти ще решиш. Единственото сигурно е, че аз от коментарите ти нямам нужда. Те са празни и не ми носят нищо. Вярвам, че ще се съгласиш с мен и ще ми повярваш съвсем искрено за последното.
68
0
 
0
 
! Отговори
до 89 преди 8 години
Добре, чиче. Нищо не си разбрал от коментарите ми. Четеш това, което виждаш в себе си господине. Това, което пиша аз е опитност, която не може да лепнеш с етикетчета: адекватен или неадекватен. Те просто са. Не можеш да "описваш" нито прекрасно, нито ужасно човек, който не познаваш в реалността. Затова те питам за името ти, но щом не се познаваме, значи всичко, което напишеш няма никакво значение за мен. Ако е важно за теб, да ми даваш някакви характеристики и да си правиш изводи - ок. Прави ги.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасно описах теб. Не мисля, че имаме нужда от писанията ти в коментарите - ти си просто една зла добавка, която не учи на нищо, само описва себе си и своите нещастни, неадекватни преживявания, както и това колко 'лоши' и некомпетентни са останалите хора. Пий си хапченцата редовно, Светле...
66
0
 
0
 
! Отговори
Друго имаш ли да преди 8 години
пишеш, да питаш, да констатираш, да диагностицираш, да съхраняваш, архивираш, описваш относно мен днес, че да ти олекне и поне да можеш да ощастливиш там, която ти се е вързала?
65
0
 
0
 
! Отговори
до 86 преди 8 години
"Каквото и да изфантазираш за мен ще е грешно понеже имаш болно въображение. Факт е обаче твоето недобро психично състояние, което има нужда от лечение"Прекрасно се описа. Рецепти за щастие и съвети от хора, които не си знаят името даже, четат ме и им се привиждам навсякъде, обръщат се към мен, за да търсят вниманието ми и в крайна сметка абсолютно нищо не казват/пишат, не ме учат на нищо и са просто повод да ги огрея,щот явно няма с кого да си общуват...не приемам.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фантазията ти не ме впечатлява, Гудо. Каквото и да изфантазираш за мен ще е грешно понеже имаш болно въображение. Факт е обаче твоето недобро психично състояние, което има нужда от лечение.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това означава ли че Гуда е индийка?
62
0
 
0
 
! Отговори
до 82 преди 8 години
Значи или никога не си ходил в гората, но знаеш, че там въздухът е чист, защото ти живееш в мръсотия или пък си ходил и си се върнал от там, избягал си от чистия въздух и си се върнал в мръсния.И двете не ми вдъхват никакъв респект, така че предлагам да продължиш да си дишаш мръсотията и неуравновесените, зли и крайни думи, които четеш и да си живееш с това, без изобщо да търсиш контакт с мен,щот това е нещото, което аз виждам и чета в думите ти. Не е подходящо за женен щастливо мъж, нали? да.