"Шопска"-та, Грозданката и кюфтето за евробюрократите под лупа

Гощаваме ги в НДК, Бояна и "София тех парк", спят в 22 хотела
Обновена: 28 дек 2017 07:19 | 28 дек 2017 07:00,
28
"Шопска"-та, Грозданката и кюфтето за евробюрократите под лупа
Снимка: архив, Булфото

На територията на три места ще могат да опитат основно от българската кухня делегатите по време на предстоящото през първата половина на 2018 година у нас председателство на Съвета на ЕС.

Това стана ясно, след като броени дни преди старта на БГ председателството на ЕС НСО и Агенцията по храните (БАБХ) се впуснаха в проверки в кухните на ресторантите и хотелите, които ще се грижат за изхранването на очакваната цяла армия от високопоставени гости.

Още по темата

Аакциите не са еднократни и ще продължат по време на шестте месеца, в които столицата ще е домакин на 300 официални събития с 22 000 гости. По време на инспекциите се проверяват сградния фонд, оборудването, храните, документите за произхода им, срока им на годност, а също цялостното хигиенно състояние на обектите и здравните книжки на работниците.

Към момента е определено гостите на председателството да се хранят на три места – в ресторанта на НДК и в резиденция "Бояна", където има още два обекта. Две или три вечери ще бъдат организирани в зала "Джон Атанасов" в "София тех парк".

За запознаването им с българската кулинария обаче ще отговарят и кухните на още 22 хотела. Това е бройката на местата, на които ВИП посетителите ще отсядат. За обгрижването им бе проведен търг за обслужващ хотел за 30 събития, който е спечелен от "Маринела".

Отделно обаче министърът, отговарящ за организацията на Председателството – Лиляна Павлова, подписа споразумение за взаимодействие с асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите (БХРА), за още 21 хотела, чиито услуги да могат да бъдат използвани. Те са включени в списък, от който гостите могат да избират, пише "Монитор".

По време на българското председателство на ЕС ще има 1 среща на върха на лидерите на Евросъюза, както и 25 събития на високо ниво. Официалното откриване е на 11 януари, като за него ще дойде шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейския съвет Доналд Туск и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни.

Следващата такава мащабна сбирка на високо ниво, когато в София ще се съберат евролидерите, е на 17-18 май, когато е срещата на върха за Западните Балкани. Тогава трябва да пристигнат всички правителствени и държавни лидери то 28-те страни-членки на ЕС

Всички останали съвети на ниво премиери, на които участват и държавните глави и всички формални заседания на съветите на министри ще се провеждат в Брюксел. Става дума за двата европейски съвета през март и юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо под лупа? хранете ги с натурално ! със" предпочитам българското." или с това, което ни изпращат тук. те да не са хванали бога за рога ? защо под лупа?
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимавайте ***!
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе? Дайте им това, което простият и беден народ яде! Не им създавайте лъжлива представа за България, най-бедната държава в Европа.
18
0
 
28
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Шшш раята, яжте си ментетата с оцветители и стига сте ревали. За мене евродепутатите са по-важни от населението на България, затова се ползват със специални привилегии, за разлика от вас.
17
1
 
19
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ще си плащат ,нали?Соца свърши ...
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, и с държавни пари обновиха на Ветко "Маринела"та...но за болните деца събираме пари с СМС.
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля по време на председателството да предлагам туристически продукт Authentic Bulgaria - еднодневен тур включващ елементи от истинското ни ежедневие. Сайтсиинг в кв факултета и Хр Ботев (пеша). София бай найт - Мария Луиза, Лъвов мост, Ц гара, Военна рампа. Събота сутрин кратък шопинг на битака.Транспорт с автентична ц1ганска каруца разбира се! Пътьом тейк ауей, казанлъшки понички с топинг по желание, дюнер, баничка.
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почерпете ги с марково, отлежало 20 годишно... говеждо. Ще си оближат пръстите!
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тях естествено специално отношение към храните, ще проследяват готвачите чак до майчината им утроба, както и пълен произход на храните и качеството им. За населението на България- да ядат ГМО и оцветители.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е защо под лупа?? Я им накупете западни храни, произведени за Източна Европа, нали евробюрократите ни уверяват, че не са второ качество?
11
1
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
яденете за тях под лупа а ние 27 години като им ядем *** за нас нямалупа всички гмо храни от складове и пристанища се спират при нас и то не ценимного по високи от техните я ги оставете да се изтровят с кюфтета за да видяткьде са попаднали
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам като пристигнат някой от тях да каже искам да си купя нещо от магазините ви да видим какво е качеството тук нали сте ЕС.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циркът ще е голям. Типично по нашенски всичко се прави бутафорно и в последния момент, за се открадне възможно най-много. Като започнеш от естакадата от Т2 към Брюксел, през извозването на гостите с неясно какви какви коли, НДК, та до изхранването им тиол иклузив по български- *** и наливни напитки, обед от рециклирана закуска и вечеря от рециклиран обед. Уелкъм то булХерия!
8
0
 
22
 
! Отговори
не свързвам преди 6 години
Нищо не разбирам от Европата ще стоят в РъБъ, ще се срещат в Брюксел?Разкрийте ми тази тайна. Времето на показния социализъм било отминало? Сигурно е вярно за 27 години декомунизация направихте "голяма" крачка напред,
7
9
 
3
 
! Отговори
zoro преди 6 години
Ot losho po losho...Nali tova iskahte? Svoboda, demokracia, bez granici? E, bez pari ne stava...
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това председателство се очертава да е голям провал! Много се кефя! Неизбежно е.
5
1
 
31
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Нека да ядат евро стоките от магазините на Боко Либерала и в държавата на Боко Либерара има дискриминация и двойни аршини ?
4
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината за нашето Европредседателство, е че за няколко месеца София ще бъде Хотел-ресторант на Брюксел. Малко екзотика, леки насмешки под мустак, дежурни стандартни любезности към домакините. Системата на изнесеното Европредседателство е да повиши доходите на чиновниците. Командировачни, луксозен живот на по евтини цени. Ще си дигнат стандарта на живот и ще живнат за сметка на данъкоплатците на ЕС. Интерсно, нашите евродепутати дали ще получават също командировъчни. Нали не са в Брюксел.
3
1
 
38
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Това са близо 4 000 000 / 4 милиона/ хранодни. Само да се изхрани тая *** от дебело-серци за 6 месеца ще се зяносат от 200 до 400 милиона български левове! Цъкай с язик български пенсионере и не пресмятай другите разходи ! Скатавай двата стотака и им прави сметка - колко за хляб и колко за кисело мляко -------- Къде го гения Каролев? Като се обърнем на "евро", при тези цени, пенсиите на соц.тружениците от 100 евро ли ще са ????
2
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой от народа го интересува какво ще се тъпчат разни *** шо.п.ари при положение ,че има хора, които няма къде да живеят след пожари и бедствия? кому е необходимо това разточителство на гърба на българина? цинизмът па управляващите няма граници!