Италия ограничава услугите за кандидатите за убежище

Бюджетът на кандидат ще бъде намален до 20 евро на ден
10
Италия ограничава услугите за кандидатите  за убежище
Снимка: Reuters

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини обяви ограничаване до минимум на услугите, които ще получават намиращите се в момента в Италия 136 000 кандидати за убежище, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Наредбата на министъра е придружена от ново споразумение със службата за борба с корупцията за по-добро следене на използваните средства от частни структури, след като бяха открити много злоупотреби.

Досега обществените поръчки, обявявани от регионалните власти за структурите за прием на кандидати за убежище, предвиждаха от 30 до 35 евро на ден на човек и до 45 евро за уязвимите лица. Това прави близо 3 милиарда евро годишни разходи за държавата.

От сега нататък на кандидатите за убежище ще бъдат гарантирани единствено първоначални базови услуги. Такива, свързани с интеграцията - часове по италиански език, професионално обучение, срещи с психолози - ще получават само лицата, получили разрешително за престой.

Според пресата бюджетът за кандидат за убежище се очаква да бъде намален до около 20 евро на ден.

В началото на юли Салвини изпрати писмо на комисиите, разглеждащи молбите за убежище. Той поиска ускоряване на процедурите и ограничаване на разрешенията за престой от хуманитарни съображения.

От около 81 500 решения, взети от тези комисии през 2017 г., 8 процента са получили убежище, 8 процента субсидирана закрила, 25 процента разрешения за пребиваване поради хуманитарни съображения и 58 процента са били отхвърлени. Макар и да не съществуват статистики, част от отхвърлените обжалват и съдиите често решават, че трябва да им се предостави хуманитарна закрила, отбеляза Франс прес.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
мама Кенга преди 1 година
Е 20 евро малко ли са? Аз с 5 евро готвя и храня 4 човека три пъти на ден. А тия да лежат им дават 20 евро. И предполагам че не плащат ток, парно, вода и наем.
7
0
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Изкараха цяла Африка ,че е във война ,айде моля ,защо съществуват тези държави-членки колонии тогава ,да се върне колониализма и нормалните страни да решават какво да става там ,за да няма безредици ,тогава ;) !!!
6
1
 
8
 
! Отговори
Аниномен преди 1 година
Който е по-тъмен, да хваща автобуса до Италия, да си хвърля паспорта и де не споменава БГ. И да заживее като човек там. И в БГ ще са благодарни на такива.
5
0
 
11
 
! Отговори
do преди 1 година
До гати чудото..
правилно, едните ще обедняват за да хранят тези, а те ще харчат вместо тях и ще се съживят селата, там ще си направят цели анклави само от тях си, като в т'урските села дето българи няма, а българите ще се изнесат окончателно, каквото българче се роди ще бяга от БГ още преди да е заченато, които са се изнесли ще се откажат да се върнат дори и да са имали такива планове, всичките познати които преди казваха че ще се връщат сега не искат и да чуят като гледат какво става в БГ.
4
1
 
22
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Макар, че мерките с намаляване джобните на черните кучета на конкистата са по-скоро символични и няма да решат проблема, правеното от Салвини е все пак стъпка в правилната посока, макар и малка! Поздрави! Но ако иска истинско решение на проблема, то безспорно единствения начин е тотална, моментална и пълна депортация.
3
13
 
1
 
! Отговори
гати чудото.. преди 1 година
Еми ето ....това са си 1200 лв на месец за човек ,ако са цяло семейство те ще имат над 3000лв в Бг ще си наемат чудесна квартира( не говоря за София ) и ще си живеят живот който за българите е недостижим стандарт ,то ако западняците им дават такива пари да ги взимаме в България те ще вдигнат стандарта на живота ,ще съживят и най умрелите селища с разходите си,,,тука значи сме егати и *** па после всичко бягало ама не бягали ,а щели да се връщат ,ще се върнат ама знаете ли кога ...
2
1
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
В България работим средно за 10 евро на ден! А, тези ще лежат цял ден за 90 лева!
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да работиш за 20 евро на ден за наш "бизнесмен" може да си "кандидат-бежанец" в Италия за същите пари. Даже у нас по селцата и градчетата е и по-зле.