България с най-висока смъртност в Евросъюза… Тъпчем се с боклуци!

За 26 г. има 260 починали на 100 000 души от вредни хранителни навици
14 яну 2019 09:00,
298
България с най-висока смъртност в Евросъюза… Тъпчем се с боклуци!
Снимка: Flickr

България е в първата четвъртина на Европа по смъртност, предизвикани от неправилно хранене. Тя е на 12-то място от общо 51 държави, включени в изследването на университета "Фридрих Шилер" в Йена, Германия, за което съобщава "Дейли мейл".

Неговото проучване обхваща данни от 1990 до 2016 година.

Първите 10 държави с най-висока смъртност са все бивши съветски републики, 4 от които се намират в Азия. Най-отгоре е Узбекистан, където починалите от неправилното хранене са 396 лица на 100 000 души.

Следват Туркменистан, Киргизстан, Украйна, Молдова, Азербайджан, Беларус, Таджикистан и Казахстан. Последна в десятката е Русия с 291 жертви на 100 000 души. Единадесета е пак бивша съветска република – Грузия.

Веднага след нея е България с 260 починали от болести на съдовата система, породени от вредните хранителни навици. Фактически без бившите съветски републики ние се оказваме с най-вредно хранене в ЕС.

Най-здравословно се хранят жителите на Испания, Израел и Франция, където починалите от вредното хранене съответно са 43 души (в първите две) и 46 във Франция.

По оценки на учените през 2016 г. неправилното хранене е станало причина за около половината от смъртните случаи в Европа, пише "Труд".

Над два милиона жители на региона са станали жертва на болести, свързани с високо съдържание на сол в храната и слаба консумация на плодове, зеленчуци, ядки и пълнозърнести продукти.

Учените разкриват също, че мъжете са по уязвими на сърдечно-съдови заболявания поради нездравословно хранене. Жените попадат в рисковата група след 50-годишна възраст, докато на мъжете храненето оказва негативно влияние и в по-ранна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германските храни за източна европа вече дори не се произвеждат в Германия - продадоха ни машините и ни снабдяват със суровините за производство. И сега сами се тровим. От алчност. Българин трови Българи с гермаянски храни като за източноевропейския пазар...
259
0
 
1
 
! Отговори
НЯМа здрави преди 5 години
Тероризирани от корумпирани служители на РЗИ /ХЕИ водомайстори споделят за да не ни глобят вместо точни дози хвърляме с кофи нарочно продаваните ни препарати от фирми плащащи на убииците от РЗИ>
258
0
 
2
 
! Отговори
Убиват с хлор преди 5 години
Тестове на отровни смеси от водите на градове с много убити с рак,инсулти и инфаркти доказаха че капсулирани *** вкл радиоактивни канцерогенни ударно се разтварят с жестоки дози спец препарати вкл ЗАБРАНЕНИ като натриев хипо хлорид/NaClOБългарите въпреки хлор терора не се научиха да купуват яко бутилирана преседяла вода а готвят с токсично канцерогенна смес течаща от водопроводите. Милиони деца развиват пред ракови увреждания вкл тн "жълто просъхване"
257
0
 
1
 
! Отговори
У Нас тровят с Хлор преди 5 години
У Нас в БЪлгария населението се отравя организирано от ВиК под терора на нагли престъпници от РЗИи техните високо корумпирани началници.В много села и градове от чешмите текат остро токсични разтвори вкл канцерогенни.Дози от 5000 до 50000 000 над допустимите.Убииците от РЗИ преизпълнявали наредба на наркоманите от Брюксел за ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ВОдопроводи .След дезинфекция не промиват с чиста питейна вода а продават ДЕЗИНФЕКЦИРАНИ Отрови.
256
1
 
1
 
! Отговори
Комунисти преди 5 години
Крадени се
255
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При комунизма дървар в горското вземаше с лекота хиляда, днес също ги взема но за много повече кубатура, рейса от село до града тогава беше 20 стотинки, сега е 1,80 и не всеки ден има, хляба беше 20 стотинки за кило сега се субсидира от държавата и е 1,50 за 700 грама.Хората си строеха къщи по 3 етажа масово, сега строят само най-богатите.
254
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да ядете замразеното новозеландско с хормоналните инжекции отидете и си купете агне от село. Вместо да ядете смрадливото свинско от големите свинеферми, отидете и си купете прасе от село, което е пасло трева и е яло горски жълъди. Вместо да си купете залежал и самоотровил се бройлер си купете пилета от село, е месото е жилаво не е като желе на е ...истинско.ДГД олигархията на Пее вски и ББъъъъ
253
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз отдавна твърдя, че веригите тук продават некачествени храни и истината започна да се казва. Продават храни за бедни, Лидл е магазин на запад за бедняците. А после ви е виновен далечния Чернобил дрън-дрън ерина. Не се грижете зе съветските републики, ако ядат собствени храни са си супер. Защо българина отива в Сърбия и яде като за последно - там има качествена храна.
252
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самата държава е вредна вие говорите за здравословно хранене))
251
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си правите сметката и не харчите пари за излишни глупости може да се получи. Много е тъпо като вземе някой да се оплаква, че пари нямал, че храната била еди каква си и струвала еди колко си и в същото време пука цигарите и дава на ден по 5 лв за кутия. А вечер от магазина си взема шише ракия или вино.На българина освен пари, особено много му липсват воля, желание и постоянство.
250
3
 
7
 
! Отговори
А преди 5 години
Вярно е, че за да не се ядат *** са нужни и по-добри пари, но най-вече е нужна воля и желание, което на много хора им липсва. Не е кой знае колко скъпо, да ядете боб, леща грах, като ги редувате. Правите си салати от зеле + цвекло + моркови. Махнете млечните продукти - кашкавал, сирене и без това не са полезни. Месо не е нужно да тъпчете 3 пъти на ден. Ще си сготвите супа, я от спанак, я доматена. Махате всякакви сладки продукти, карата само на плодове - ябълки винаги има...
249
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са доста по зле от нас да благодарят на Путин
248
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновни са нашите производители на хранителни стоки. Целият проблем с лошата храна идва от недобросъвестните и алчни производители, на които целта им е е да забогатеят бързо и много, като предлагат ниско качество и консерванти. Повечето производители са точно такива. Затова, както се казва, каквото си надробим това ще си ядем :(
247
8
 
8
 
! Отговори
м даа преди 5 години
Повечето коментари са пълен 'фейк',Дядо ми като началник участък в БДЖ-то взимаше 180лв и то в годините преди пенсия (с включен клас,прослужено време) , та бъди сигурен че много хора взимаха около 100-те, Та препоръчвам на четящите да не вярват много-много.
246
2
 
16
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Тъпчем се с ***! - ТИКВА БЛАГОДАРИМ ТИ
245
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът мре от глупост. Най-вече цигари и алкохол, след това дивашки отношения между хората. Чак тогава идва храната.
244
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни *** се продаваха по време на соца, че нямаше и асортимент и всичко беше дефицитно. И самите магазини бяха отврат. Кочини, като в Азия.
243
2
 
6
 
! Отговори
Тошо Живков преди 5 години
Чернобил няма нищо общо!
242
2
 
11
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Помните ли едно изказване... Родните ни краставици не отговаряли на европейският стандарт! Същото се отнасяше и за доматите.
241
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 259Качествените храни бяха такива, че в Родапа ринеха в казана говежди черва да ги добавят в саздърмата.