САЩ: Отношенията ни с Великобритания ще процъфтяват след Brexit

ЕС слага бариери пред селскостопанските продукти на САЩ
6 мар 2019 22:25,
29
САЩ: Отношенията ни с Великобритания ще процъфтяват след Brexit
Снимка: Reuters

Връзките на Великобритания със САЩ са по-важни отвсякога и ще процъфтят, когато тя напускане Европейския съюз, каза днес посланикът на Вашингтон в Лондон Уди Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Посланикът добави, че шансовете за бъдещо търговско споразумение между двете държави не трябва да страдат от фалшива загриженост за американските селскостопански практики, която, според Джонсън, е била движена до голяма степен от ЕС, за да създаде бариери пред американските селскостопански продукти.

"Убеден съм, че накъдето и да решите да тръгнете, САЩ и нашето специално партньорство ще продължат и ще процъфтяват, независимо от всичко", каза посланикът по радио Би Би Си.

Запитан дали това включва и сценарий за напускане без сделка, той отговори: "При всяка ситуация зная, че нашите две страни трябва да са заедно в този свободен свят. Дебнат ни много опасности, затова сега нашите връзки са по-важни от всякога, независимо какво ще се случи с Brexit".

Джонсън каза, че не може да потвърди дали американският президент Доналд Тръмп ще направи държавно посещение във Великобритания през юни - за 75-тата годишнина от десанта в Нормандия през Втората световна война.

"Мисля, че това е внесено, но в момента не разполагам с подробности. Графикът му е много, много натоварен, но ще се радвам да дойде тук", каза посланик Джонсън. "Майка му е родена тук, затова той е силно привързан към страната".

Тръмп беше на посещение в Обединеното кралство през юли 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
Тоя *** гринго малко не е познал....ЕС въобще не бе пречка за великите отношения с САЩ...а относно американската селскостопанска продукция малко е сгрешил...англичаните много държат на слогана Made in Britain....и въобще няма да допустнат американска продукция да заплаши тяхното селскостопанство.
23
4
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Познах, че евреите, яхнали САЩ, са били тия, които скръцнаха със заби на Великобритания да прави Brexit-а...
22
3
 
15
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Ние далеч не сме цвете, но по-долни и лъжливи хора от англичаните не съм виждал. Предизвикват само негативни чувства в мен. Да се разкарват по-скоро, че ми писна да чета за сделките им.
21
4
 
5
 
! Отговори
334 преди 5 години
Тръмп още не може да прости, че не му позволиха да направи най-голямото голф игрище в памет на майка си. Оттогава много мрази ЕС.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да излязат,трябва да излязат,да постоят временно извън Европа,да видят как е,после вече да решат сами кое е по-добро.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото знам,надупчиха земята на англичаните за шистов газ и заради екологичната катастрофа и трусовете го забраниха там,питам ги,как ще се защитят срещу такива пълзновения - ГМО,екологични катастрофи,крайнодесни и консервативни личности,които ще сриват правата на работещите и малките фирми или ще ги унищожават и т.н.,как ще се защитят без останалите европейски държави?Или просто завинаги ще се превърнат в пудел изпълняващ чужди решения,без значение, че гражданите им или държавата ще страдат?
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз нямам лоши чувства към англичаните и ще им кажа,че е по-добре да са пръв бояджия в селата,отколкото да са последен художник в града.
17
2
 
12
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
А ни обвиняваха, че ние сме били троянският кон в ЕС. Сега стана ясно кой всъщност е бил!!!
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самата им кралица не може да взима самостоятелни решения и е подчинена на задокеански сили,без Европа съвсем ще останат без друг вариант или начин на защита на интересите на гражданите си.Както и да го мислим,ЕС не е идеален,но няма по-добро от ЕС засега,а и човек може да се договори с европейците на равно ниво,а не като подчинен.
15
2
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Едно официално признание, че ЕС пречи на САЩ.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия ще съжеляват или по-точно английските граждани ще са ощетени и ще съжаляват,както и фирмите,но това си тяхна работа,с ЕС може да имат някаква защита,но без ЕС ще са абсолютно безсилни срещу неправилни решения за страната и гражданите им.Ще се хранят с химия или някой политик като Тачър,ще изхвърли масово работниците на улицата и ги лиши от защита,Тръмп е временно президент,а Европа си остава Европа.
13
2
 
18
 
! Отговори
Rtt преди 5 години
Ами да си се хващат за ръчичка и прав им път.Тия надутите пуяци като нищо ще излязат без сделка и от гордост няма да признаят че са взели грешно решение.
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ЕС слага бариери пред селскостопанските продукти на САЩ"Не, просто никой не ви ще ГМО-тата и натъпкабите с химикали храни...просто и ясно! Тровете вашите граждани, ние не щем. Започнете да правите чисто земеделие и сте добре дошли. САЩ номер едно по заболели от диабет деца в цял свят!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега за една фалшификация пл медиите.Става дума за Франция естествено.Първо жълтите жилетки били неофашисти- пълна лъжа ре са крайно леви тоест комунисти за това и се разнасят с червени знамена със сърп и чук, нещо което никой нормален фашист не би направил.Второ Макарон и Льо Пен имали 22 процента подкрепа всеки пак лъжа.Половината население не гласува тоест имат двамата по 11 процента всеки.Никой не ги ще и сега лъжат като хамави.
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иначе добре че се махнаха.Сащ ЕС му трябваше за жив щит срещу Русия и евразийския съюз а сега след като ЕС иска да е независим и са не слуша заповеди от САЩ е излишен и чрез американската пропаганда се създават платени фашистки партии за да го разцепят защото вече е конкурент а както знаем който е конкурент на САЩ не трабва даже да съществува.В тая схема Великобритания беше троянския кон.Именно от нея както и при световните войни тръгна неолибералния фашизъм.
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Специален договор ли като знам договорите на Тръмп ще е нещо от типа на аз мога да правя всичко при вас но вие при мен каквото ви позволя, тоест моето си е мое чуждото е общо ей това е девиза ка Тръмп.А интересно с коя част ще са тия отношения с отцепените Северна Ирландия и Шотландия или Англия.А целта на англичаните беше ясна да са в съюза и да ползват безплатно всички облаги без никакви задължения тоест да ни измамят и като не стана духн.аха а сега умират от яд че Тръмп измами тях.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еха за първи път съм съгласен с всички коментиращи по долу накуп.Само дето не разбрах защо беше тая истерия с брекзит Великобритания никога не е била част от ЕС тя беше страна със договор за специални отношения но не член и от самото начало не искаше да влиза.Но ако не е член как може да излезе.Това че иска да е 52 щат пък си го знаем отдавна и без това управляващия елит във САЩ е от евреи и англичани.
7
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните, тия хитреци, искаха да ползват само меда на ЕС, но не и жилото............но както се казва:"Хитрата сврака, с двата крака!"Сега идва ред на пакистанците и не***гри да видят сметката на Англия!
6
4
 
30
 
! Отговори
Хубаво преди 5 години
Нека, нека да се напълнят до козирката със селскостопански продукти от Монсанто. ЕС е лош и не ще американското ГМО, тъпчете го на умните им братя англичани.
5
2
 
35
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Не е чудно,че UK излиза от ЕС,чудно беше какво прави UK в ЕС....Сега нещата просто си отиват на мястото.