Тръмп за Елизабет II: Тя е велика, велика жена!

Британската кралица даде прием в чест на президента на САЩ
4 юни 2019 08:30, Елка Василева
39
Тръмп за Елизабет II: Тя е велика, велика жена!
Снимка: Reuters

С вдигане на тостове и кратки речи в банкетната зала на Бъкингамския дворец започна приемът, даден от британската кралица Елизабет Втора в чест на американския президент Доналд Тръмп.

На банкета Тръмп беше придружаван от съпругата си Мелания, от двете си дъщери - Иванка и Тифани, от съпруга на Иванка и негов съветник - Джаред Къшнър, от двамата си синове Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп и от съпругата на Ерик – Лара.

В началото на банкета прозвучаха химните на двете държави. Първо Елизабет Втора вдигна тост в чест на госта си и на неговата съпруга и произнесе кратка реч. Кралицата изрази увереност, че ценностите и интересите, споделяни от Великобритания и от САЩ, ще продължат да обединяват двете страни. Елизабет Втора припомни колко здрави са икономическите връзки между двете страни, предаде Ройтерс.

"Като погледнем към бъдещето, аз съм уверена, че нашите общи ценности и споделени интереси ще продължат да ни обединяват", каза британският монарх. "Днес ние празнуваме един съюз, който помогна да се осигури безопасността и просперитета на двата ни народа в продължение на десетилетия и който, аз вярвам в това, ще продължи още години напред", допълни Елизабет Втора.

Посрещнаха Тръмп с кралски почести, той говори с Елизабет ІІ

После тост вдигна Тръмп и произнесе кратко слово. Той каза, че куражът, засвидетелстван от британския народ през Втората световен война, гарантира, че "вашата съдба ще остане винаги във вашите собствени ръце", предаде Би Би Си.

Още по темата

"През войната кралското семейство беше изпълненото с решителност лице на твърдата солидарност на Общността на нациите", добави той. Тръмп припомни приноса на Елизабет Втора през Втората световна война, а именно периода, в който тя е била механик и шофьор в редиците на Женския спомагателен териториален корпус. "Този млад механик беше бъдещата кралица", подчерта Тръмп, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тръмп нарече Елизабет Втора "велика, велика жена" и каза, че тя е "вдъхновила" народа да подкрепя военните. Тръмп отдаде почит и на военната служба на принц Филип - съпруга на Елизабет Втора.

Президентът на САЩ допълни, че "великият кръстоносен поход" на войната е "поставил печат върху връзките между нашите народи и е утвърдил ценностите, които ще ни обединяват дълго в бъдеще". Сред ценностите Тръмп изброи свободата, суверенитета, върховенството на закона и самоопределението, допълва Би Би Си.

Самият банкет включваше четиристепенно меню, предаде Ройтерс. Гостите  похапнаха филе от риба камбала с гарнитура, агнешко филе с гарнитура, тарталета с ягоди, лимон, върбинка и сметана и селекция от пресни плодове. Бяха сервирани и традиционни напитки. Ястията бяха поднасени в сервиз от позлатено сребро, състоящ се от 4000 части, поръчан от Джордж Четвърти по времето, когато е бил принц на Уелс през 1806 г. Сервизът включва и 107 свещника.

Банкетната зала беше украсена с цветя в различни нюанси на розовото като рози, летен шибой, сладък грах, ралица, божури.

Представители на двореца припомнят, че банкетната маса започва да се приготвя около пет дни преди пристигането на гостите. Всеки детайл е одобрен от кралицата лично.

За банкета кралицата, Камила - съпругата на британския престолонаследник принц Чарлз, и Мелания Тръмп бяха заложили на белите тоалети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 4 години
Англичани и американци - комбинация, довела света до сегашното му жалко състояние ...
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велико, велико изказване, достойнонединствено за Банкянският Магнолияранец.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И самите англичани.казват за Тръмп Че е противоречива личност! Те го познават явно.А нашите Американофили.Не спряха да се " гордеят" с него.Сякаш е наш президент! Леле леле...-:)
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И самите англичани.казват за Тръмп Че е противоречива личност! Те го познават явно.А нашите Американофили.Не спряха да се " гордеят" с него.Сякаш е наш президент! Леле леле...-:)
32
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Парад на лицемерието и суетата.
31
3
 
5
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
А *** като е толкова на Ти с етикета защо все българите трябва да са повлечени?Има само един дето ходи с тениска и сако.
30
6
 
5
 
! Отговори
Eva преди 4 години
щатите никога не са имали по-стилна и красива първа дама. факт! ако на този прием беше бабата на Макрон, вероято щеше да е с минижуп, а Радева би се повлякла по сандали.
29
1
 
3
 
! Отговори
WW преди 4 години
До Anonimen 20златото не се драска или издира в миялна машина, а почернява, както и среброто. това е химична реакция. в миялната съдовете и приборите се обливат с гореща вода и, според модела на машината, с пара, което е както екологично, така и хигиенично. а ти, най-добре избягвай заведенията изобщо. скови си парник и стой там.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп се е облякъл като пингвин - много му отива !
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камила-та и кралицата на една възраст ли са?Като гледам няма голяма разлика,само първата е малко по-висока и малко по-дебела.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква еволюция, каква мимикрия?Тази година Тръмп нарече Елизабет Втора "велика, велика жена", а по време на предишното посещение я унизи жестоко, като я накара да го чака 15 минути.
25
2
 
10
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Портокала са го облекли като някакъв сервитьор.
24
3
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
По височината на снимката ще разберете рейтинга им.Путин щеше да стои много добре до кралицата , ама що не го канят?
23
2
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Anonimen 20 Не се притеснявай. Миячите на чинии са българи и ги мият с памук.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като умре и "Кралството" ще се разпадне окончателно. Сина и няма уважението от повечето им бивши колонии. Колониализма свърши отдавна и е остатъчна символична форма от феодализма. Реалните кралства са разни държави от третия свят. В "съвременните демокрации" е някаква изродена форма на цинизъм, за замазване на парламентарните проблеми.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как кралицата се е примирила с бунтовната бивша колония?
20
1
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Хм, чудно ми е как се мие злато, със сигурност се надрасква и там се задържат бактерии. И докато измият 4000 съдчета, дали си дават много зор? А не ползват миялни, защото ще издерат сервиза и ще ги избесят. Аз лично винаги избягвам да ям на заведения с общи прибори, само като няма как.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом на 93 маа *** без ***-хорошо.А и Филипчо доскоро караше автомобил...
18
3
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Камила кърти мивки.
17
2
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен 9 Щом не харесваш Мерелин Монро, явно си много висок ценител.А Корнелия харесваш ли ? Симпатяга.