1 млн. души може да починат от коронавирус в Германия

Възможно е 70% от населението да се зарази
27 мар 2020 14:33, Елка Василева
81
1 млн. души може да починат от коронавирус в Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на смъртните случаи, причинени от коронавирус в Германия, може да надхвърли един милион при най-лошият сценарий, съобщава в петък германското издание "Шпигел", позовавайки се на проучване на германското вътрешно министерство.

Ако страната наложи само меки мерки, включващи единствено забрана на големи събития и ограничаване на туристически дейности, освен един милион смъртни случаи около 70% от германското население може да се зарази от COVID-19.

Още по темата

От друга страна, ако здравните служители на страната повишат тестовия капаците до 200 000 тестове на ден, учените смятат, че около един милион от германските жители биха могли да бъдат тествани позитивно за заразата, но в този случай смъртността се очаква да бъде около 12 000, се отбелязва в проучването на вътрешното министерство на страната.

Досега в страната са регистрирани близо 42 300 случаи на коронавирус, докато броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19, възлиза на 253, предаде БНР.

В опит да овладее епидемията, правителството има за цел да използва проследяване на местоположението на смартфони, за да проследи лица, които са били в близък контакт със заразени граждани. Целта на това е да се предотврати подновен приток на инфекции, след като сегашните мерки забавят разпространението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: германиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
От 70 до 72 преди 4 години
Ако е сваршила ракйята удари един дезинфектант и си лягай
70
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 години
2008 предизвикаха икономическа поредната икономическа криза, от миналата година се говори за такава и как светът бил имал нужда от нова такава, твърдяха икономисти,предизвикаха я,ама нужно ли беше на безбройдерите освен да се облагодетелстват и да ни мачкат нас мравките,тази брутална гавра и издевателство над милиарди простосмъртни- така като гледам заслужават си всичко,утре акоо им кажат огъзете, ще се огъзят.
69
5
 
3
 
! Отговори
До анонимен номер 70 преди 4 години
те за разлика от ковида-19 НЕ са,прочети статистиките за пораженията и направи разликата,обезлюдявани са цели територии и са умирали за отрицателно време без никакви възможни за времето си мерки.Направи разликата с 21.рви век и как ви правят на маймуни като ви обясняват че от ужасната чума в 21-рви век домусчиев се е излекувал за 4 дена, а британския премиер и той с положителна проба на домашно самолечение..Толкова сте *** и зомбирани,ама то от отдавна сеподготвя целенасочено-масовоизтъпяване
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да починат, ама надали. Пожелателно мислене на едно поколение затънало в данъци, наеми и осигуровки.
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, да погледнем логично на нещата . Испанският грип , чумата в средновековието пак ли са измислени? Сащата работа е и сега според мен. Природата се видя в чудо. самото човечество Ние сме си виновни . Както и за глобалното затопляне . Тази зима например нямаше сняг в Германия. Това не е било никога . Така че няма смисал от пропаганда . Трябва да забравим за егото си и да сме сплотени защото раздорите на добро няма да докарат . Смирение и респект кам всичко и всеки.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
21 годишното момиче умряло в Англия продължава да качва снимки с доведената инсестричка!!! ;) Да е жива и здрава!
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПП. Може и да се научите сега с този вирус да си избирате жени без заболявания, ибез семейни обременености.-----Браво докторе, таман се сетих че с гените съм наследил бесценно богатсво, както и жана ми. Децата ни не са отсъствали един ден от училище. Може да сме бедни.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При 70% заразени, починалите може да са в пъти повече от един милион. Един милион е при 1,7% смъртност на заразените. Немците имат много висока средна продължителност на живота и починалите може да са 5, 6 или 10% от заразените.
63
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия финансира в коронавируса 670 милиарда евро...В Ухан инвестираха милион пъти по-малко за създаването му. И казват, че китайската икономика била планова и ниско капедешна...
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да. теоретично може да починат и десет милиона
61
3
 
11
 
! Отговори
Жълто та се не трае преди 4 години
Доказателства:1. Заглавие 1000000 смъртни случая2. По надолу MOЖЕНА да достигнат - не е факт а само използване на статистика. Смъртност 1.3% спрямо цялото население на Германия. Само за сравнение обикновенния грип има смъртност 4%3. Позовава се на доклад на вътрешното министерство ! ЗА КОЕ? само за тежест4. От самия доклад - ако се увеличат тестовете ще се открият 1 милион заразени - значи всички умират5. От доклада - в този случай ще имаме 12000 смъртни случая - от кога тестовете лекуват?
60
2
 
10
 
! Отговори
до 62 преди 4 години
Същото като крещящите заглавия за 21 годишния треньор, който бил починал от коронавирус и към края на статията с малки букви, че момчето е било онкоболно......Обяснете като лекар на подплашените оФце и новата гавра със стадото английския премиер бил болен от "страшната болест", ама си се лекува вкъщи самолечение и ни призовава да си стоим вкъщи докато ни връщат сганта обратно без абсолютно никакви проверки даже вече и министъркта се изтъпанчи, че може да се връщат и без документи....ама нека овц
59
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В Англия вчера умря младо момиче на 21 без съпътстващи заболявания..."Линк, че ми е любопитно? Лекар съм. Търсих в гугле - няма нищо. Предполагам са споменали фамилна анамнеза, че иначе просто не е сериозно...ПП. Може и да се научите сега с този вирус да си избирате жени без заболявания, ибез семейни обременености. А не епилептичка с два дьоптъра, майка й с алцхаймер и пет инсулта, баща й починал от рак и после да пищите "*** то детето здраво и право, пък някакъв вирус от нищото го събори".
58
1
 
2
 
! Отговори
245 преди 4 години
поне драгият зрител и читател е спокоен, че вече от нищо друго не се умира и като лежи и пърди вкъщи спасява животи....
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента в Германия има най-малка смъртност на фона на болните. Що пишете глупости пак?
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Възможно е 70% от населението да се зарази"Не може, ами ЩЕ. И не знам защо го въртят нон-стоп това 70%. То е абсолютния минимум за възспиране на епидемия. В учебниците пише: "между 70% и 95%". Най-често стойностите са около 85%.Пиша го не за да всявам паника, просто ме дразни 70, та 70... И какво, като стигне до 70% и магически ще утихне ли?
55
1
 
5
 
! Отговори
Па да преди 4 години
Германия финансира в коронавируса 670 милиарда евро. Да мислят другите държави как ще се оправят
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 43 КОЙ ТИ КАЗА, ЧЕ НЕ ЗНАЯТ. И КАК ДА ГО ПРОСЛЕДЯТ КАТО ТОЙ СИ Е ТЕХЕН. СЪЗДАДЕН В ТЯХНА ЛАБОРАТОРИЯ И ПУСНАТ В КИТАЙ. ДА АМА В КИТАЙ ИМА СОЦИАЛИЗЪМ А НЕ ДЕМОКРАЦИЯ. РЕД И ДИСЦИПЛИНА И РАЗБРАНЕ. А ОНИЯ СЛУЖБИ ИМ Е НАРЕДЕНО ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ТИЯ НЕЩА ЩОТО НЕ ИМ Е РАБОТАТА.
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дреме и на Меркел за швабите!Ни дете,ни коте!Как може да ги избират такива ...
52
1
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 4 години
Дано удължат карантината до Май. Всичките им фондове са фрашкани с пари и вместо да ги дават на бедните държави от ЕС, да си ги харчат тука, та и ние да намажем. Нали плащаме данъци.