ЕС предоставя свои сгради за лечение от COVID-19

Повечето служители на ЕП работят от домовете си
2 апр 2020 17:52, Ния Христова
7
 ЕС предоставя свои сгради за лечение от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Европейският парламент е изразил готовност да предостави свои сгради за настаняване на болни от COVID-19 в случай, че възникне нужда от допълнително пространство. Това съобщават медии в Белгия, цитирани от в. Монитор. Те уточняват, че предложението е отправено към общинската администрация на Брюксел. 
 
Заради епидемията повечето служители на ЕП работят от домовете си и много кабинети са останали празни. ЕП има готовност и да осигури стотина лекотоварни и тежкотоварни автомобила с шофьори за пренасяне на храна и лекарства. В Брюксел най-голямата сграда на името на Хелмут Кол е предложена да послужи като болница. Сградата не е част от основния комплекс на ЕП в белгийската столица.
 
ОТ ръководството обмислят каква друга допълнителна помощ може да предложи. Обявяването на готовност за преотстъпване на площ засяга също сгради на ЕП в Страсбург и Люксембург.
 
Белгия съобщи, че половина от леглата в страната вече са заети. Местните власти очакват пикът на епидемията да е през следващата седмица. След товасе предвида спад в броя на заболелите, ако стриктното прилагане на предприетите мерки продължи.

7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У нас има хиляди хотели които не работят ами да вземат да ги използват за изолатори или болници -къде са печалбарите сега няма ги уволниха си персонала вместо да се пренастроят на нуждите в момента а храна кой ще им осигури при положение че разчитаме само на вносна защото си унищожихме селото и му се подигравахме И сега селото ще помогне ако се върнем там и започнем да произвеждаме българска продукция
5
0
 
3
 
! Отговори
ха сега, де ? преди 1 месец
Прави впечатление, че корона-вирусът удря най-много по "развития капитализъм" и страните с "победила неолоберална идеология"....
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Частните клиники и болници масово затварят до края на кризата, а болните лежат по спортни зали и не знам какви още хамбари и складове. Това е европейското здравеопазване. Резултатът го виждаме всички.
3
0
 
2
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 месец
е много са ларш тия от еп! загрижени го раздават след като благодарение на тяхната политика и да няма граници цяла Европа пламна от тоя вирус!
2
0
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Аз ако се разболея и ме закарат в такова едно прокълнато масоно-сатанинско капище, ще умра само от черната енергия и проклятията на демоните, които живеят там!

По-добре да слагат хората да лежат на открито на пейките в парковете, където не са ги изкъртили още, ще имат по-голям шанс да се излекуват!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У нас сгради пълно останали от бай Тошо лекари няма