Теохарис: Първите туристи в Гърция ще са от Балканите

В момента се работи по списък на страните, от които ще бъдат допускани
22 май 2020 18:00, Ния Христова
4
Теохарис: Първите туристи в Гърция ще са от Балканите
Снимка: БГНЕС
Първите туристи, които ще посетят Гърция след 15 юни, ще бъдат от страните на Балканския полуостров.Това заяви министърът на туризма на южната ни съседка Харис Теохарис, предаде македонската електронна медия "Опсервер", цитирана от Агенция "Фокус". 
 
В интервю за гръцката телевизия ERT Теохарис каза, че експертната комисия от епидемиолози работи по окончателния списък на страните, от които ще бъдат допускани туристи да почиват в страната.
 
Списъкът все още не е финализиран. Гръцките власти разглеждат на първо място балканските и балтийските страни, старните от Северна Европа, Германия, Израел, Кипър и други от по-широкия регион. Теохарис уточни, че се очаква до края на този месец да бъде готов конкретния списък, който е част от първата фаза на летния сезон. За втората фаза ще се изготви нов списък на държавите, за които ще има наложена забрана за влизане, но той ще се преразглежда редовно. От 1 юли се очаква гръцките курорти да отворят за туристи.  
Още по темата
 
По въпроса за турстите, които отказват да си направят тестове за COVID-19, преди да пристигнат в Гърция, Теохарис припомни, че тове решение беше взето от властите. "Искам да съм ясен, това решение на практика беше взето от самите лекари. Органите, които издават такива насоки като Европейския център за профилактика и превенция на заболяванията, ни казват, че тези тестове са малко полезни. За нас не енпробелм да правим тестове, ако това би улеснило потока от туристи". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаа аз ще съм един от тях тази година,ако иска някой да дойде във Варна и да се топне в прекрасните чисти води пълни с кафяви медузи и умряла риба...хаха заповядайте
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кови мови пак сме в Гърция.Нашите хотелиери да му мислят с откраднатите пари не плащат заплати ,осигуровки нищо и пак се намират будали да им слугуват и чиракуват.