COVID-19 губи силата си, смятат италиански медици

Според тях вече не е толкова смъртоносен
Обновена: 3 юни 2020 10:11 | 3 юни 2020 10:10, Петя Славова
21
COVID-19 губи силата си, смятат италиански медици
Снимка: БГНЕС

Новият коронавирус губи силата си и вече е много по-малко смъртоносен, заявиха италиански медици пред АФП.

"В действителност вирусът клинично вече не съществува в Италия", каза Алберто Зангрило, ръководител на болницата "Сан Рафаеле" в Милано в северния регион на Ломбардия, който понесе основната тежест на пандемията от коронавирус в Италия.

Още по темата

"Тестовете, извършени през последните 10 дни, показаха наличие на вируса, което е незначително в сравнение с тези, извършени преди месец или два месеца", каза той пред телевизия RAI.

Италия има третата по големина смъртност в света от COVID-19, като 33 415 души загинаха от вируса, предаде БГНЕС.

Въпреки това новите инфекции и смъртни случаи намаляват постоянно през май и страната премахна някои от най-строгите ограничения, въведени почти навсякъде в Европа.

Зангрило заяви, че някои експерти се безпокоят заради перспективата за втора вълна на заразата.

"Трябва да се върнем към нормализиране на страната", каза той.

Втори лекар от северна Италия каза пред националната информационна агенция ANSA, че наблюденията му показват, че коронавирусът отслабва. “Силата, която вирусът имаше преди два месеца, не е същата, която има днес”, заяви Матео Басетти, ръководител на клиниката по инфекциозни заболявания в болницата „Сан Мартино” в град Генуа.

"Ясно е, че днес болестта COVID-19 е различна", каза той.

Италианското правителство призова гражданите да бъдат предпазливи, заявявайки, че е твърде рано да се обяви окончателна победа над вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай Боже всичко всичко да приключи час по-скоро и с възможно най-малко жертви!!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудят се какво да излъжат следващите жертви...
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете "Пушки, вируси и стомана" на Джаред Деймънд и ще научите за модела по койте се разпространяват болестите.Накратко- "всяка зараза е еволюция в прогрес" и търси максимално жизнено пространство. Единият от начините е да не убива гостоприемника си и за целта мутира към все по-несмъртоносен щам.Това накратко е бил пътя на всички епидемии от зората на човечеството до сега.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто се научихме как да се справяме с него, затова губи силата си. Освен това е и лято, имунната система работи по различен начин. Но дано да мутира към нещо много по-слабо и да ни остави на мира, защото тепърва ще си даваме сметка колко щети е нанесъл и материални и психологични. Ние в БГ сме свикнали да живеем като кучета и пак ни се отразява, какво остава за хората живеещи като хора, за които целият им свят се срути.
17
4
 
1
 
! Отговори
до 16 от славянин преди 3 години
Вие по природа сте ''умни'' затова и трябва едно и също нещо постоянно да ви се обяснява, тиквичке!
16
1
 
4
 
! Отговори
Славянченце преди 3 години
Едно и също повтаряш, скучен си. Тъпо ти стана, че те сдухахме нали? Хаахаххаха , много е гадно сигурно... не се сдухвай пич споко! Да не се метнеш под влака сега? Горе главата ей ! Дори *** като тебе задлужават да живеят !
15
4
 
2
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 3 години
Така е, имам големи проблеми с миризмата на вмирисаните плъховe като теб, смърдят та не се душа!
14
6
 
3
 
! Отговори
до бау от славянин преди 3 години
Covid-19 губи силата си, но ковидиотните плъхове увеличават ковидиотизма си! Искат постоянно да имат ''научно'' основание да стоят и да се вмирисват в дупките си, което е съвсем нормално за плъхове!
13
4
 
1
 
! Отговори
До Славянчето преди 3 години
Явно имаш проблеми с миризмата и хигиената, тази дето те завива вечер не те ли чипка? Или няма такава? Тази дето те е родила за нея говоря , знам че имате интимни отношения с нея
12
5
 
4
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 3 години
''Ти по себе си ли съдиш? Да ти ... на чистия въздух да ти ! Къде го видя тоя чист въздух ? На Мусала ? Хахахахха''Навсякъде където няма смрадлими ковидиотицирани плъхове като теб въздухът е чист!
11
1
 
3
 
! Отговори
ПИШЕТЕ ТОЧНО преди 3 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАГЛАВИЕТОВИРУС НЕ ГУБИ СИЛА - ЗА ЕПИДЕМИЯ МОЖЕ ЖУРНАЛИСТ ДА НАПИШЕ "ГУБИ СИЛА" НО РЕАЛНО ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ В ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ НА НАСЕЛЕНИЕТО ИМА ИЗРАБОТЕНИ АНТИТЕЛА СРЕЩУ ТОЗИ ВИРУС.ВИРУСЪТ МОЖЕ САМО ДА "МУТИРА" - ДА СЕ ЧАСТИЧНО ИЗМЕНИ И ПРЕДИЗИКА НОВ ОТГОВОР ОТ ОРГАНИЗЪМА НА ЧОВЕКЗНАЧИ ЧЕ РЕАЛНО СЕ СРЕЩАТЕ С НОВ ВИРУС.
10
1
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaта преди 3 години
Не губи силата си, пpocто еволюира в момента
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Губи силата си в Европа, просто защото вече 3 месеца ни държи. Изключение прави Русия, където тепърва набира сили. Питайте Латинска Америка колко я губи. Или пък Щатите... С рекордните по над 100 000 потвърдения случая в световен мащаб в последните дни трудно може да се каже, че "губи силата си".
8
4
 
7
 
! Отговори
До славянчето преди 3 години
Ти по себе си ли съдиш? Да ти ... на чистия въздух да ти ! Къде го видя тоя чист въздух ? На Мусала ? Хахахахха
7
4
 
15
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До славянинДоста глупав човек си ... Не спираш с любимата си конспирация. Стотици хиляди медици взеха по 100долара от Сорос да лъжат!
6
13
 
14
 
! Отговори
славянин преди 3 години
На *** обаче страшно им се иска ''апокалиптичният'' вирус да увеличава силата си понеже са родени плъхове и най-много от всичко обичат да се крият и да се вмирисват в дупките си! Слънцето, чистият въздух и физическото движение за тях са омразни ''смъртоносни'' фактори!
5
4
 
15
 
! Отговори
Сократ преди 3 години
Нищо не губи, сега ще се ушием яката. Тепърва започва филма. Важното, е че моловете отвориха, че на кифлите им беше скучно!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой губи? Какво губи? Аааа грипа ли, е нормално - лятото грипните епидемии затихват.
3
13
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
Губи нанайци. Рашките си го развъждат, Америка и Бразилия също.
2
2
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Съмнителни изказвания малко, но се радвам.