Европа в колапс заради коронавируса, редица страни връщат мерките

Не е истина, че една пета от заразените туристи в Гърция са българи
Обновена: 27 юли 2020 21:06 | 27 юли 2020 21:05, Петя Славова
131
Европа в колапс заради коронавируса, редица страни връщат мерките
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редица държави връщат мерките срещу разпространението на коронавируса заради страховете от нова вълна.
При влизане в Австрия трябва да се представя отрицателен PCR-тест, направен най-малко 72 часа преди пристигането в страната.

От новото разпореждане на австрийските власти са засегнати и пътуващите от България. Италия въведе задължителна карантина за пристигащите от България и Румъния, както и за държавите извън Европейския съюз.

Гърция ще изисква от утре, 28 юли, отрицателен тест за коронавирус и от пристигащите със самолет от България и Румъния. Досега това важеше само за преминаване на сухопътната граница. Остава в сила и изискването за баркод от електронния формуляр.

Още по темата

Днес българският външен министър Екатерина Захариева е в Гърция за разговори с колегата си Никос Дендиас, които ще обхванат и движението на гражданите в условията на пандемията и координирането на мерките, които двете страни вземат в тази връзка.

Информацията, че близо една пета от заразените туристи в Гърция са от България, не отговаря на истината, каза пред  БНР Катя Пеева от Гърция.

Мерките са не само към българите, но и към всички чужденци, които минават границата, подчерта кореспондентът Катя Пеева.

Видимо много по-малко българи пристигат от България в Гърция това лято, като цяло туристическият поток от Балканите е несравним с предишни години, каза още тя. Причината е оскъпяването на тестовете, въпреки че хотелиерите са свалили цените.

"Тук мерките се спазват много строго. Има контролни екипи, които мерят дори разстоянието на чадърите в плажа", каза още Пеева.

Пандемията от COVID-19 има ефект на ускорител за съществуващите тенденции. Има опасения и за състоянието на демокрацията в редица страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: ЕСкоронавирусPCR-тест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Тя Европа по принцип си е в колапс заради либерастите. Сега имат извинение да теглят мега заеми щото "пандемията"
98
5
 
1
 
! Отговори
аха преди 3 години
и Австрия иска тест ...онзи ден писаха и за Дания и други ...абе психоза тъпотия голяма с тоо ковид
97
1
 
2
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
И кои са тия редица държави, щото в статийката , става дума само за Гърция ??
96
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли прави впечатление,че заразяванията стават в относително малки групи хора(до 40-50 души),при това,надлежно изолирани от останалия свят - напълно противно на проповедтта,за масово заразяване на големите групи от хора,движещи се масово навън.А най- очудващото е заразяването на най-изолираните групи,в старческите домове,които могат да подлежат на най-стриктен контрол.Могат,ама не става,защо???А в същото време никакви трупове не падаха от хилядите запалянковци по мачовете и протестиращите???
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието въобще не отговаря на съдържанието на статията
94
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяхме правили нищо, проблема вече щеше да е преминал, всеки ден умират по 300 човека: от рак, от инфаркт, от катастрофи от хиляди други неща, ние сме обсебени, колко хора ще умрат от този грип. Сринахме икономиката, цели браншове са в колапс, 200 000 безработни, ограничения на гражданските права, масова психоза, по-добре да не бяха взимани мерки, да се отчетат ръст на починалите от респираторни инфекции в края на годината и това е.
93
2
 
1
 
! Отговори
Poland преди 3 години
Погледнете ситуацията в Полша преди пак да си ми истрили коментара https://gov.pl/web/koronawirus/znosimy-czesc-ograniczen-zwiazanych-z-covid-19-wiecej-osob-na-trybunach-targach-i-konferencjachhttps://translate.google/#view=home&op=translate&sl=pl&tl=bg
92
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има някакъв тежък грип, наистина, но щетите от мерките срещу него засягат много повече хора и са много по-тежки, отколкото биха били, ако не се правеше нищо. Не забравяйте че огромната част от населението прекарват този грип леко или дори безсимптомно. Сринахме си икономиката и подлудихме милиони в опит да спасим няколко хиляди човека, а дори и това е спорно, че ще успеем.
91
1
 
3
 
! Отговори
До 114 преди 3 години
Какво ги каниш братята сърби и македонци в България. За тях България изисква също както Гърция PCR тест. Разлика в изискванията на границата за тях няма, а условията на плажовете в Гърция са по-добри. Къде мислиш, че ще изберат. Румънците влизат без проблем в БГ само защото са в ЕС.
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой живял, живял. От сега само това ни чака. Маски ръкавици социялна дистанция работа от вкъщи учене от вкъщи. Ако може да се изолираш от света ама да служиш на държавата най добре ще им е.
89
4
 
27
 
! Отговори
Адда преди 3 години
Пак гръмки заглавия и *** статии събрани от последните дни. От 1 седмица само това дъвчете. Некадърници. Мнпго ви е ска пан сайта и лъжете много. Бок луци. Намерете си вече други теми. Актуални и интересно
88
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братята Сърби, Македонци и Румънци да заповядат в България. Да не се занимават с глупости заради 5 гръцки села. В България има хубава храна и яки плажове. Барове и забавления. Идвайте на сам :) Гърция вече не е модерна... Скука.
87
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак пък в колапс, айде сега. Икономиките на запад си работят на пълни обороти, просто се преструктурираха и адаптираха бързо към новите условия - хората си работят от къщи, вкл. лекари, които извършват прегледи дистанционно по смартфони. Само 3-тият свят, вкл. БеГе колабират, защото не са достатъчно развити да се приспособяват навреме.
86
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял свят мрази България и измислиха че има вирус и си фалират икономиките само и само да ни затворят вкъщи нас лично за да не им пречим да превземат света!!
85
17
 
14
 
! Отговори
До 111 преди 3 години
Вирус няма. Всичко е измислица на масоните...рептилите...бил гейтс. Искат да съсипят България...и най вече теб, лично. Защото ти специално и България не се вписваме в техния световен план за управление на света...и вечно господство.
84
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102Ти вчера се върна от Бразилия ли ве, умньо? А да си чул, че точно вБразилия нахлуха в една строго охранявана клиника, пълна /според официалните данни /с над 5000 в корона, която се оказа празна сграда, без нито едноо легло, шкаф или стол?...Официалните данни се изкарват от официалните власти. Кой ги проверява дали са верни? Ти като ти каже Щаба 170 заразени, откъде знаеш , че НАИСТИНА са толкова?Варвай в каквото искаш, вкл и във Феята на Зъбките и Дядо КоледаНай-вече на ББ
83
10
 
19
 
! Отговори
Парадокторче преди 3 години
Змията беснее и се опитва да се спаси. Сама се вкара в капана от алчност и глупост. Каквото и да правят за много хора вече е ясно, че всичко е измама. Най-големия им неуспех, събудиха много заспали души, изпаднали в летаргия. Не че нещо, но вече много хора започнаха да се замислят над нещата. А змията беснее, беснее, идва и да се захапе..
82
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 107Аз познавам няколко дето бяха заразени, единия дори в болницата, но се оправи много бързо и вече в съвсем добре. Другите дето са по млади просто си седят в тях до отрицателен тест.
81
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още не познавам някой с усложнения или някой умрял от това нещо. Не познавам и познат да познава някой ...Егаси мистериозния вирус!
80
1
 
34
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
В дома за стари хора в Русе е имало крути мерки. Четири месеца не са давали на тези хора да излизат извън дома. Персонала е спазвал мерки до дупка. Накрая всички са заразени. И персонал, и възрастни хора. Изводите си ги направете сами.