Изтребител счупи звуковата бариера над Париж, изплаши тенисисти

Многобройни обаждания задръстиха спешните телефони
Обновена: 30 сеп 2020 18:32 | 30 сеп 2020 18:23, Нели Христова
50
Изтребител счупи звуковата бариера над Париж, изплаши тенисисти
Снимка: БГНЕС

Силен тътен, наподобяващ взрив, отекна днес по обед в Париж и предизвика тревога сред жителите на френската столица, съобщи Франс прес. Многобройните обаждания претовариха спешните телефонни линии и се стигна дотам, че от полицията да излязат с официално съобщение, че не става дума за експлозия.

"Тътенът беше предизвикан от изтребител, преминал звуковата бариера", написа в Туитър префектурата на полицията и призоваха гражданите "да не задръстват с обажданията линиите за спешни повиквания".

Изтребителят, счупил звуковата бариера над Париж, е изпратен да ескортира пътнически самолет, изгубил контакт с контролната кула, предава Ройтерс.

Силният тътен стресна и тенисистите на провеждащия се в момента турнир от  Големия шлем "Ролан Гарос". Някои от мачовете на турнира бяха прекъснати, макар и за секунди. Бърза популярност в социалните мрежи набра клип от срещата на Стан Вавринка и Доминик Кьопфер, който показа смущението на двамата след мощния гръм в небето.


50
Още от ЕС
Франция забрани диви животни в пътуващите циркове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Франция е страната с най-много спечелени войни в историята, повече от Римската Империя. Франция притежава най-силната армия в Европа и втора след САЩ.
43
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До Леле
"Изгубили връзка с пътнически самолет и по правило вдигнали Рафал да провери какво става. Не знаят защо пилота е решил да изфорсира машината. Всички помислихме, че е атентат. А аз не зная кой и защо е изпуснал “Ха-Ха-Ха”- хавото от психиатричната клиника."

Един от малките А320 е бомба с маса 68 до 93 тона като 30т са гориво керосин
А най-големия А380 носи 296т гориво

Е сега разбра ли защо кой и защо е изпуснал "ХА-ХА-ХА" -авото
42
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
Аз съм в Париж и също реших, че може да е атентат. Също се притесних за другите. Оказа се, че самолетът е трябвало спешно да провери защо пътническия самолет няма връзка с кулата. С други думи, ако е отвлечен, да го свали. Французите се справят добре с всичко. Намалиха тероризма. Някой мюсюлмански *** с нож няма как да спрат, но вече ги ловят самите хора.
41
1
 
3
 
! Отговори
F16 преди 4 седмици
В Пловдив редовно се случва това и вече на никой не му прави впечатление.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Макрон се насрралл
39
0
 
3
 
! Отговори
Леле преди 4 седмици
Изгубили връзка с пътнически самолет и по правило вдигнали Рафал да провери какво става. Не знаят защо пилота е решил да изфорсира машината. Всички помислихме, че е атентат. А аз не зная кой и защо е изпуснал “Ха-Ха-Ха”- хавото от психиатричната клиника.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Самолетите нямат право да минават звуковата бариера над населени места. Франсетата пак са се изхвърлили с перченето. Напълно е ненужно да изплашиш цял град, за да стигнеш до пътнически самолет. Пълна тъпотия.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Със свръхзвукова ли трябва да го екскортира?
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 33
Mиг-29 който пилотираше Президента Радев до 2000 метра височина развива 1500км/ч.
Над тази височина може да развие до 2500км/ч .
Тавана му е 18 километра височина!
35
0
 
5
 
! Отговори
летец космонавт преди 4 седмици
трябва да произведат,електрически пътнич.самолет и изтребител
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 34

Няма как да минат китайците и поради тази причина ще караме на китайско.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не знам какво оръжие има турция. Знам, че на година продават около милион смартфона, а това значи, че всеки турчин си купува веднъж в живота телефон - на 82 мил. популация 1 мил. смартфона годишно значи, че за 80 години всички(почти) ще се обзаведат с телефони. Ако не се развалят разбира се...
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 30

Рядко минават звуковата бариера в днешно време. Много разход на гориво и амортизация на техниката. Затова уж е напънът за 5-то поколение понеже идеята е да се минава звуковата бариера без форсаж и следователно да не се харчи много гориво. В днешно време комай пътническите самолети летят по-бързо от изтребителите. Въпреки че и те пестят и постоянно закъсняват поради тази причина.
31
1
 
1
 
! Отговори
Терсенето преди 4 седмици
Аз бях редник, после ефрейтор, после младши сержант, после сержант, и накрая ме ражалваха пред строя до ефрейтор. За побоище във дискотека Джой във Айтос щото един фазан се правеше на мъж.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По живково време постоянно "бумкаха"миговете от Габровница. Не знам от колко време не съм чувал звука от минаване на звуковата бариера. Не знам дали от минаването на звуковата бариера или е минал ниско. Помня като малък един *** толкова ниско мина, че му се виждях нитовете по обшивката. Като отмина се хванах, че крещя. Явно някаква подсъзнателна реакция да изравня налягането в ушите.
29
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 седмици
Едно е да счупиш звуковата бариера, а друго е да летиш с 800 км/ч и пак да оглушиш ушите на хората!
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Един изтребител прелетял над Париж и франзeлите развяха бялото знаме.
@французите не могат да се бият
27
1
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 седмици
В ШЗО Плевен служих навремето и два изтребителя една сутрин прелетяха с лек форсаж над поделението!
Явно излетели от Долна Митрополия.
Скоростта им към 1000км/ч, но се раздрънчаха прозорците на спалните помещения, защото минаха на около 100 метра над поделението.
26
1
 
9
 
! Отговори
Терсенето преди 4 седмици
Турците ще си докарат изключително голяма беля. Най много ще тегли неграмотния Хасан който има най малка вина.
25
1
 
9
 
! Отговори
Мхм.. преди 4 седмици
Знаете ли какво си мисля аз?
Крайно време е да се организира общоевропейски протест срещу допускането на "мигранти" Европа на европейците! Стига либерализъм ,и ако "великите сили" имат да "изкупуват стари грехове" то ние бившите соц държави нямаме даже обратното!