Ирландия затвори магазините, контакти само в семейството

Мерките ще са в сила през следващите шест седмици
22 окт 2020 11:10, Ния Христова
24
Ирландия затвори магазините, контакти само в семейството
Снимка: БГНЕС
В Ирландия въведоха нови ограничения с цел да се ограничи разпространението на коронавируса, предаде ТАСС. Те ще са в сила през следващите шест седмици. В страната ще бъдат затворени всички магазини, с изключение на тези за хранителни стоки и аптеките.
 
Заведенията ще могат да продават храни и напитки само за вкъщи, както и да правят доставки по домовете. Хората ще могат да имат контакт само с най-близкия си семеен кръг и ще могат да се придвижват само в радиус от 5 километра от дома си. Капацитетът на обществения транспорт ще бъде намален на 25 на сто. Детските градини, училищата и строителните обекти обаче ще останат отворени.
 
Размерът на глобите за нарушаване на правилата или неносене на маска на открито ще се увеличава прогресивно, като за първо нарушение наказанието е на стойност 500 евро, а за второ - 1500. 

24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как точно е стане това ако си поканя тридесет човека да си пием ракията е нас?!
20
0
 
0
 
! Отговори
До18 преди 1 месец
Прав си може и тук да си "Починат"
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да вземат направо да ни затрият , кво ни бавят , нали така и така яко ще мрем от вируса. Всъщност последните проучвания доказаха , че най - уязвимите са шиши , миши и прашчо. Килограмите брат ще те затрият , или *** глава затрива. Наднорменото тегло е жертвата на ковид.
18
0
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 1 месец
И кой си ти, че да казваш кой от къде да се прибира бе? Тези хора се трепят, за да могат да издържат близките си и имат правото да се приберат, за да си починат. Я марш от тука!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маските навън - абсолютно задължителни
поне до 2080 г. ковид - нековид! По вдички бензиностамции да има и задължителна вътрешна и външна платена дезинфекция на частните и всички др. автомобили.
По спирките на влакове и есвкакъв обществен транспорт
да се следи за хигиената на пътниците и бсгажите им. Вмирисани пътници и мръсни багажи да не се допускат. Транспортут е ос винен от безхаберие на контролните органи.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да затворят всичко пак ще има вирус
15
1
 
14
 
! Отговори
дпуги статии в сайта преди 1 месец
Ухан - Световна Столица на Партитата
Китай - Рекорден икономически растеж от 5% за последните 3 месеца, на всеки 5 дена - нов милиардер в долари се "ражда" в Китай

А в Европа - Концлагери, безработица, мизерия!!
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук е претоватено с магазини и частни бизнеси, преливащи от потресаваща антихигиена. На 99 процента се правят на разсеяни, че току-що им били свършили дезинфектантите за клиенти. Никакъв контрол. Общините ср гррвт по канцелариите си от заплата до заплата.
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много правилно решение.

Така ирладците ще си останат в къщи вместо да са навън по магазините и да разнасят вируса.
Гениално... Същото ще стане и тук.
През ноември.
12
0
 
4
 
! Отговори
Маде ин Цхина 2025 преди 1 месец
аз протести пред Китайските пособство и консулства по света не виждам - значи недоволни няма!!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Либерастията се вихри яко, ма скоро, ще има въдворение в специални заведения за либерасти...
10
9
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
А ние днес вече с 30 смъртни случая за ден и Бочко казва, че мерките били достатъчни. Това е геноцид спрямо българския народ!
9
0
 
14
 
! Отговори
Китайският Фашизъм преди 1 месец
за Европа - Концлагери и Холокост! Купувайте Китайски Стоки - Пекин има нужда от Вашите пари и за следващото им Био-Оръжие!!
8
10
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 1 месец
При тестове заради активирани черно чумни аномални зони в Великобритания/black death anomalous zones in UK попаднахме на заводи тероризирани с bad Death music terror . След срив на бисоферата са снимани милиарди активирани черно чумни масови убиици вкл Black ,Grey and Bad death mass killers and murderers. В MAIDSTONE засякохме черно чумни генератори инсталирани в автобуси 82..Maistone- PArkwood.Вижте екрани и черни камери .Увреждаха всички за броени секунди..Въпреки писмени предупреждания ..
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до протестърите

все ще се намери някой робот от системата, да покаже липса на мозък..
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Испания има над 1 милион заразени.Сега нашите гастарбайтери като се юрнат обратно в родината,ето ви нови огнища на зараза.И не само от там.Европа ще бърза да се отърве от чужденците/където може/и те пак ще се върнат както през пролетта.И без това се сещат за страната си само когато им дойде яйцето до г..а.
5
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да затворят и у нас магазините и да доставят стоки по домовете безплатно за транспорт.Да затворят училищата и да минат на дистанционно обучение.И без това нашите деца са най-неграмотни в ЕС и при редовното обучение,така че,няма да им се отрази кой знае колко.Работниците в отпуск където е възможно,а фирмата да им плати отпуска.Затварят се и границите,защото от там идва най-голямата зараза.1-2 месеца може да издържим на по-крути мерки.Иначе яко ще се мре.
4
12
 
7
 
! Отговори
до протестърите преди 1 месец
ЩЕ ХОДИТЕ ЛИ В иРЛАНДИЯ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ, ДА ЗАТВАРЯТЕ КРЪСТОВИЩА, ДА ХВЪРЛЯТЕ ПО ОБЩЕСТВЕНИТЕ СГРАДИ
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно там управляват либерали . Със сигурност са такива , без да проверявам знам , по действията им.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
простотията напредва с бързи темпове по света! Затварят магазините, но оставят училищата и детските градини - истинския преносител на вируси.. Скоро и нас това ни чака