Без повече публични аудиенции на папата

Целта е да се избегне заразяване с коронавирус
30 окт 2020 12:35, Ния Христова
11
Без повече публични аудиенции на папата
Снимка: БГНЕС
Седмичните аудиенции на папа Франциск, които обикновено се правят в сряда, вече няма да са публични. Причината риск от заразяване с коронавирус, обяви днес Светият престол, цитиран от ДПА.
 
Решението е взето, след като сред участниците в папската аудиенция на 21 октомври са били установени случаи на заразени с коронавирус. От 4 ноември аудиенциите ще се провеждат дистанционно, с предаване на живо от Апостолическата библиотека, както се правеше по време на затварянето през март и следващите месеци. 
 
По-рано тази седмица се разбра, че от Ватикана писмено са уведомили акредитираните дипломати, че изявите на папата за Рождество ще бъдат излъчвани онлайн и няма да се допуска лично присъствие.
 
Франциск поднови публичните си аудиенции на 2 септември, като всяка от тях се провеждаше или на открито, или в голяма зала. Към него бяха отправени критики, че по време на аудиенциите не носи предпазна маска. Осемдесет и три годишният папа е претърпял на младини операция заради заболяване, при която е била отстранена част от белия му дроб. Той попада в рискова група и е изложен на голяма риск, ако бъде заразен с COVID-19, отбеляза ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
лебеда преди 3 години
па-па седнал да,***
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я увеличете малко снимката да видим фона.Зад него е скулпурата "Исус се ражда от ядрен взрив".Това изкуство ли го наричате или е масонски символизъм за бъдещи, планувани събития ?
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я го махайте този илюминат!
6
2
 
3
 
! Отговори
папаПетърРимлянина преди 3 години
с тоя папа ше дойдат последните дни
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му дреме за католици и мюсюлмани. Само това се пише в последно време - за сатанистките религии.
4
1
 
5
 
! Отговори
Flex преди 3 години
Хммх. Нали... нещата се случват по божията воля, за него пък съвсем. Той няма да хване коронката след като е защитен от свише, защо тогава ги отменя? Не му е достатъчно силна вярата ли?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка година с по една тотална глупост.В това се измерва понтификата на най -жалкия папа в историята.Когато свалят това диктаторче ще му отменят всички глупости,които сътвори.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя кога ще гушне юргана, да спре да излага инструтуцията
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро няма да има и нужда от папа както сте я подкарали!