Втора жертва на стрелбата във Виена, нападателите - професионалисти

Властите издирват поне още един от атентаторите
25
Втора жертва на стрелбата във Виена, нападателите - професионалисти
Снимка: БГНЕС

Стрелбата в центъра на Виена е взела втора цивилна жертва. В болница е починала тежко ранена в нападенията жена. Освен нея бе застрелян и минувач, а полицията ликвидира един от нападателите, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

Австрийската полиция е успяла да неутрализира един от участниците в нападението във Виена, а втори нападател е избягал от местопрестъплението, съобщи министърът на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер.

Той определи ситуацията във Виена няколко часа след стрелбата като крайно тежка и затова учениците ще бъдат освободени от занятия днес.

Министърът прикани жителите на града да си останат у дома, ако е възможно, а ако не - да избягват центъра на града.

Директорът на службата за обществена сигурност Франц Руф съобщи, че се затягат граничните проверки и че са обособени пропускателни пунктове за проверка на автомобили във Виена.

Нападателите, които всяха терор в центъра на Виена тази нощ, са били професионално подготвени и добре въоръжени, заяви австрийският канцлер Себастиан Курц в ефира на телевизия ОРФ.

"Те са добре въоръжени, с автоматично оръжие, професионално подготвени. Това определено е терористичен акт и сега има 15 пострадали", каза Курц и допълни, че няколко нападателите се издирват.

Той изрази надежда, че тази опасна ситуация ще приключи възможно най-бързо и че Виена ще може да се върне към нормалния живот.

Президентът на Австрия Александър ван дер Белен осъди терористичната атака в столицата и написа в Туитър: "Ние ще защитаваме нашата свобода и демокрация заедно и решително с всички необходими средства".

Той изрази съчувствие на близките на жертвите и на ранените и благодари на държавните и правителствените ръководители за тяхната подкрепа за Австрия в този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Заглавието подвежда. Нападателят е един, 20 годишен шиптър. Нито е ходил войник, нито е предварително обучаван. Сори, г-жо Цветанова, нишо лично. Това са публикации тип "кьорфишек".
20
5
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
До скоро си мислех, че лявата идея е цивилизования избор. Но без да е минал фашистки ботуш преди това за да покаже мястото на простолюдието, няма да стане.
19
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
Е колко да са професионалисти ?
18
5
 
14
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Кой създаде ислямска държава, кой разбута подредените държави Ирак и Сирия, че и на Иран се канят ? Кой финансира турците. Отговора всеки го знае - краварите. А после Китай били демона. Кой вкара цялата *** в Европа - десните капиталистчета от простолюдието, за печалба. А после левите били демони. Простолюдието за печалба и майките си ще продадат. От европейска армия иначе няма нужда, а ? Краварите ще ни пазят от Русия и Китай. Въпросът е могат ли те да се опазят от тях, А ?
17
1
 
15
 
! Отговори
То преди 3 години
че Европа освен да говори друго няма да направи е ясно. Но ако нападението е било с/у синагога и има загинали евреи, въпрос на време е израелската авиация да изравни няколко арабски квартала със земята.
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това в един от най-хубавите европейски градове и то баш при австрийците,които половината са с източноевропейски имена и са супер отворени и дават шанс на всеки и да учи и да работи. Жалко за Европа,че лидерите ни си въобразиха, че тези *** се облагородяват с права и отстъпки.
15
2
 
21
 
! Отговори
Американ преди 3 години
А разплутата германка се крие, не коментира действията на бъдещите "инженери" дето покани..
14
17
 
5
 
! Отговори
Сашко преди 3 години
Нагласена постановка сто про!!!Това им дава да въведат още по затегнати мерки....вече и КПП-та както чувате и четете!Проблем-реакция-решение
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слагай мустачките Курц
12
6
 
18
 
! Отговори
Нещастници преди 3 години
Само едно нещо ще им кажа на фесовете много сте зле, не само религията вие е скапана. Брайвик и Тарант убиват средно по 50, вие 5 не можете и 5....
11
5
 
18
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Мдаааа, ситуацията щяла да се върне към нормалния живот. Да ще се върне, точно какато селянина влиза в кокошкарника за поредната кокошка настъпва паника за 2 мин, жертвата е набелязана и заколена. След което следва 1 месец нормален живот, съшото е и с прасетата от коледа до коледа животът е нормален. Ето такъв живот приготвила глобалистите юдеи соросогади
10
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100% арменци те стрелят по цивилни
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дане са Сидеров и Симеонов
8
20
 
11
 
! Отговори
аз преди 3 години
Това е нагласена постановка за предизвикване на хаос и натройване на хората едни срещу други.
7
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не апашите са професионалисти, а стражарите са аматьори
6
15
 
22
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
Ако е вярно това, значи трима професионални терористи, въоръжени с автоматично оръжие провеждат терориститечен акт по улиците на оживен град и резултатът е ... само 15 жертви?! Тази история нещо мирише на бобен газ.
5
8
 
24
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Австрийската полиция заслужава Нобел за некадърност
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помоли жителите да избягват центъра на столицата на държавата си...
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви професионалисти могат да бъдат турски кьопеци?
2
5
 
3
 
! Отговори
Internet Research Ag преди 3 години
и товаХюмне ние го избрахме.