Българка в Каталуния: Как се справят с епидемията там?

В момента няма проблеми с маски, дезинфектанти и лекарства
16 ное 2020 13:50, Ния Христова
9
 
В края на октомври Испания взе решение да въведе за втори път извънредното положение до средата на 2021 г. В страната минаха прага от 1 милион заразени. Не се разминаха вандалските прояви и протести срещу новите ограничения.
 
"В момента няма проблеми с маски, дезинфектанти и лекарства. Една от последните мерки, които предприе правителството, е намаляване на ДДС-то върху маските. При първата вълна имаше такъв проблем, но сега нещата изглеждат по-добре и не толкова хаотично", каза журналистът Виктория Георгиева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Българката живее в Каталуния от години. и подчерта, че там все още има свободни места в болниците и ситуацията не е критична.
 
"Заради това се наложи налагането на по-тежки мерки в последните 40-45 дни. Това, което успя да се постигне с вечерния час и затварянето на ресторантите, е да се намали кривата на заболеваемостта. Тя спадна под 1 коефициент. А това, което не успяваме да намалим в Каталуния, е хората, които продължават да влизат в болници и спешните интензивни отделения", коментира още Георгиева.
 
Тя допълни още, че около 580 души са в интензивни отделения, а властите целяли да не се надвишава бройката от 300.
 
"Има напрежение върху здравната система. Има напрежение и върху хората. От началото на пандемията 5% от испанците са изпитвали някакъв признак на тревожност. Експертите посочват, че дългото възстановяване от кризата ще се отрази негативно на хората. Имаше и вандалски прояви от протести, които се случиха в края на октомври", допълни журналистът.
 
Виктория Георгиева посочи още, че напрежението се отразява върху ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

9
Още от ЕС
Още по-строги мерки в Австрия, забраняват излизането през деня
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Handel

А ти, какъв "специалист" си?
Освен нихилист с 3 гънки накръст по мозъка, друго не виждам в теб.
7
5
 
2
 
! Отговори
Handel преди 2 седмици
Въпросната българка Виктория Георгиева е голям специалист във всички области - и от инфекциозни болести разбора, и от ресторантьорство, и от това колко стотинки е икономисъл един испанец от намаляването на ДДС-то върху маските, знар и колко са местата в болниците... въобще е като слънцето - огрява едновременно всичко и всички.
6
2
 
2
 
! Отговори
q преди 2 седмици
Bulgaria OnAir да вземат да се посъвземат малко, че глупостите на тая мома вече се изтъркаха. Цяла телевизи, толко да не можаха да направят интервю с друг
5
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
журналистът / здравейте госпожо крал/ ха ха ха
4
5
 
11
 
! Отговори
Dj Urban преди 2 седмици
Тази колко пъти ще я каните ?
3
6
 
2
 
! Отговори
Терорист от Виена преди 2 седмици
Нали щяха да се отделят от Испания и някакъв грип ги насмете.А в Хонг Конг нали помните какви милионни протести имаше???Е след "пандемията" вече няма и няма и да има.Така се решават вътрешни кризи и проблеми.
2
20
 
14
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Младото мацe което се нарича журналист взима едни пари за да говори лъжи. В Каталуния се справят по същата измамна схема като в целия свят.
1
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И какво ни интересува какво правят разни наши сънародници, които са заминали с еднопосочен билет и то отдавна? Испания е твърде далеч от нас не само географски, но и икономически и не може да бъде критерий за каквото и да е