Всички ли умират от коронавирус? Какво показват аутопсиите в Германия

85% от всички пациенти са починали от увреждания, причинени от COVID-19
23 ное 2020 07:00, Анисия Иванова
184
Всички ли умират от коронавирус? Какво показват аутопсиите в Германия
Снимка: БГНЕС

Нима всички умират само от коронавирус? Изглежда никой вече не умира от други заболявания освен от COVID-19 – това е твърдение, което често чуваме напоследък.

Хората се вълнуват от този въпрос: защо напоследък се говори само за починалите от COVID-19, макар че има и други заболявания, които причиняват смърт. И само коронавирусът ли е виновен за смъртта на онези, които биват съобщавани в актуалните статистики? В университетската клиника в Аахен в Германия анализираха  резултатите от всички аутопсии на хора с COVID-19.

Над 13 000 пациенти с коронавирус са починали до момента в Германия. Не всички са били подлагани на аутопсия. Но случаите, в които това е било направено, дават отговор на един много често поставян въпрос: коронавирусът ли е бил същинската причина за тяхната смърт.

В университетската клиника в Аахен още по време на първата вълна от пандемията заведоха специален регистър, в който събират и анализират данните от аутопсиите на пациенти с Ковид от цяла Германия, съобщава "Дойче веле".

От анализа се вижда, че 85% от всички пациенти са починали от увреждания, причинени именно от коронавируса. Макар данните все още да не са представителни поради относително малкия брой на извършените аутопсии, според лекарите, тенденцията е именно такава.

"Преобладаващият брой пациенти в Германия умират в резултат на COVID-19", казва Кристиан Караянидис от белодробната клиника в Кьолн Мерхайм.

Общественоправната медия WDR съобщи, че патолозите са анализирали резултатите от 250 аутопсии на пациенти с Ковид, данните от други 600 аутопсии предстои да бъдат анализирани. Медиците се надяват, че тези изследвания ще помогнат за изучаването на коварната болест и нейните последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
3
 
! Отговори
БЛАГОЕВ преди 3 години
При комунизма се лекувахме от 5-6 вида болести. От другите се умираше. Лудниците също бяха пълни. Никой за нищо не беше информиран. Бяхме 8.5 милиона, защото никой не можеше да напусне страната. Ако можеше сега щяхме да сме 4-5 милиона.До Анонимен
158
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България тоя процент щеше да е НУЛА.
157
1
 
9
 
! Отговори
Демокрация ама друг преди 3 години
Всъшност под термина "Демокрация" са извършени най-големите зверства от "демократите"! Няма "Демокрация" никъде! Никой не пита европейците искат ли те да приемат брадати озверели неуки камикадзета източващи здравните и осигурителни системи!!! Никой не пита Българите искат ли те да ядат прави краставици от найлон и яйца от "щастливи Европейски ГМО грипозни кокошки", никой не ги попита и демеделците когато им избиха демократично българските крави, кокошки, овце и ***. Никой не ни пита и за-
156
3
 
7
 
! Отговори
Баба Елена преди 3 години
За 160, "Лекаре", наричам те така защото средата и времето в което съм израснала, в годините когато "измирахте от грип, отстреляни от ДС, от Чернобил", не ми позволява да те нарича така както бих искала. Тогава аз ходех редовно на черква , някои "комунисти" я поддържаха , но такива като тебе разбраха че демокрацията означава кражба, откраднаха камбаната, разбиха вратите и сега вътре домуват бездомни кучета. Така исках да нареча и тебе! Да ми е простено!
155
0
 
0
 
! Отговори
Henzel преди 3 години
Интересно е колко много де били има по европата. А по малдивите няма.
154
0
 
1
 
! Отговори
Куцото куче преди 3 години
А 160 е лекар, който може бързо да те умори. С такъв не можеш да спориш, другите ще помислят че си като него.
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Куцото кучеКитай 10,0 а България 17,4
152
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковита прави племонията и свършва даже на 40 г. Без ковита с грип може да си кара до 90 г.
151
0
 
4
 
! Отговори
Куцото куче преди 3 години
Брой умрели на 100.000 жители към 23.11.201. Чехия 22,0 случая 2. Белгия 20,1 "" 3. България 17,4 ""4. Полша 15,1 ""5. Унгария 14,3 ""6. Италия 14,0 ""Между петицата сме но бъдете оптимисти! Има и по-зле от нас! И си гледайте работата!вместо да се оплаквате! Arbeit macht frei!, цитира (по смисъл) един наш велик сънародник и ни призова да работим вместо да се шляем. (възможно е да ме изтрият)
150
2
 
6
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Лекарпак комунистите виновни.... те и синовете им ......а най-скоро ще са виновни и внуците им !
149
17
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
С извинение, през социализма измирахме с хиляди от грип, облъчени от Чернобил, "отстреляни" от Дъжавна сигурност ,по телените огради на границата и в лагерите ! Днес измираме много кратно по-малко именно благодарение на добрата здравна система! Само комунистите продължават да цвилят против системата, защото ограничихме далаверите ! И, другарЕ . умират единици тук-там , а не масово като във франция, Испания,Германия !!!!
148
2
 
11
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Интересно как в 100 милионна германия са умрели от коронавируса 13,000 пациенти, а у нас - в 7 милионна България - близо 2000 души.
147
1
 
7
 
! Отговори
в-к Пирински води преди 3 години
Дойче Велев бе наш кореспондент от партийния ни отдел, после избяга/изпратихме го/ в Западна Германия пак да работи за партийния отдел на Компартията, но тоя път отвъд
146
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо разбихте здравеопазването в България след 1989г.Вината и въпроса ми е не само към Толупа а и за тези преди него.
145
1
 
10
 
! Отговори
Rossen Roussinov преди 3 години
Не било представитална извадка, ама така било....
144
5
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Правим избирателни аутопсии и до натъкмяваме получените резултати.
143
1
 
27
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
В България повечето хора умират когато ги разкарват с линейката от една болница към друга
142
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ,почти всички.Даже има болници в които си мъртав преди да си умрял.Говоря за България,а не за белите държави
141
2
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ВМЕСТО ДА ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ НА НЕТРАДИЦИОННИТЕ МЕТОДИ НА ЛЕЧЕНИЕ, КОИТО ПОМАГАТ, ВОЙНСТВАЩАТА И ВЛАСТВАЩА ПОСРЕДСТВЕНОСТ ПРОДЪЛЖАВА ПО СТАРИЯ СИ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ. И НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА, ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЛЕКУВА ПО СТАРИТЕ НАЧИНИ. ТОВА Е НОВ ЕТАП ОТ ЕВОЛЮЦИЯТА НИ.
140
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не всички, богоизбраните се спасяват. Карат го по 3-4 дни и излизат. Как ли става номерът на китайката.