Какви са политическите очаквания за 2021 г.?

Както през 2020 г. - доминира пандемията и въздействието й
8 яну 2021 19:00, Петя Славова
10
Какви са политическите очаквания за 2021 г.?
Снимка: БГНЕС

2020 г. беше трудна година, доминирана от пандемията от COVID-19 и нейното опустошително въздействие върху здравето и икономиката по целия свят. Сега е време за нулиране, пише БГНЕС.

За да ви запознае с това, което предстои в политиката на ЕС тази година, новинарският екип на Евроактив идентифицира редица главни точки за най-важните въпроси в различни области на политиката – от икономиката и външните работи до енергетиката, цифровите технологии и транспорта.

2021: Краят на началото

Колективна въздишка на облекчение ознаменува споразумението на Бъдни вечер относно свободната търговия след Brexit. След месеци на критики относно това как правителството се справя с пандемията от COVID-19, министър-председателят Борис Джонсън спечели медийните аплодисменти за "приключване на Brexit". За ЕС той сложи край на много разочароващи и отнемащи време разговори с неудобния си бивш член.
2021: Поредна решаваща година за европейските климатични амбиции

Политиката в областта на климата отново ще заеме централно място през 2021 г., като се очаква Европейската комисия да внесе "мамутски" пакет от зелени закони през юни. Това ще предшества срещата на върха на ООН за климата COP26 в Глазгоу, завършваща една година, изпълнена с важни събития за европейската политика за климата през декември.

2021: Подкрепа за изграждане на бъдещето

ЕС ще удвои усилията си да използва кризата Covid-19 за ускоряване на "зелените" и цифрови преходи, подхранвани от стимула от 1,95 трилиона евро, интензивна политическа програма и нови търговски възможности за подобряване на глобалната ситуация.

2021: Ново европейско дигитално поколение

Откакто пандемията започна миналата година, европейските граждани трябваше радикално да приспособят живота си към новата реалност. В по-голямата си част това означава бързо преминаване на личния и професионалния ни живот онлайн. С това идва широка гама от политически мерки, насочени към засилване на свързаността на Европа и повишаване на стандартите за киберсигурност през 2021 г.
Разширяване на ЕС през 2021 г.: Отмиране или възтържествуване?

В Западните Балкани, където се намират всички страни кандидатки за ЕС (с изключение на Турция), предстоящата година ще бъде доминирана от стремежа на Европа за ваксина и усилията за рестартиране на икономиката след пандемията от коронавирус


10
Още от ЕС
Грамаден кратер се отвори на паркинг на болница в Неапол
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 1 седмица
Очакванията са само две. Четвърти мандат за ГЕРБ и Нинова вън от БСП.
8
0
 
2
 
! Отговори
Ванга преди 1 седмица
Въшкарите и никаквиците , ке си ойдат оти тако им е писано!
От всеко дърво --свиркa не стае...!
Ке прокопсат тия , къде им сече пипето и имат кураж у живота.
7
0
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 1 седмица
На този етап моите очаквания са просто ако може да оцелия и да имам още работа !
6
0
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 седмица
Политическите ми очаквания са си все същото чревно разстройство върху ското-населението!
5
1
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 седмица
До Анонимен 4:
Ако очакванията са...само на червените...такива,Боко ша си го...премести,ама май не е...така;и много...други имат...същите очаквания.
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ох не знам, от 2009 очакванията на червените са че ГЕРБ отива в историята. Предполагам за следващата година пак са им същите очакванията, те горките не са от бързо стоплящите. Иначе моите очаквания са че ГЕРБ пак ще са номер 1 и разни църкащи смешници покрай тях.
3
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
Затова съветвам ! Не харчете пари за глупости ,а само за най необходимото.Храна,лекарства,битови сметки, погребение.Запасете се с храна,и се въоръжете с нещо.ЖИВЕЕМ В КРЕХЪК И НЕСИГУРЕН СВЯТ .
2
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
Това са мой прогнози.Пандемията няма да стихне ! Ще се появи друг по страшен щам или вирус ! Цените на храните ще скочат. Много фирми ще фалират.Ръст на безработица и престъпност.В USA или ще избухне гражданска война или ще има много размирици. Те ще престанат да бъдат световен лидер.Накрая обществото ще се срине.Ще има анархия от първичен тип.ЕС ще се разпадне.
1
0
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 седмица
печелят капиталистите олигарсите обикновените ХОРА страдат