Белгия забранява пътуванията свързани с туризъм и развлечения

Забраната не важи за служебни пътувания и такива по неотложни семейни или хуманитарни причини
23 яну 2021 08:05, Петя Славова
20
Белгия забранява пътуванията свързани с туризъм и развлечения
Снимка: Bloomberg.com

От 27 януари до 1 март 2021 г. Белгия въвежда временна забрана за всички пътувания от и до страната с цел туризъм и развлечения. Забраната не важи за служебни и за други съществени пътувания по неотложни семейни или хуманитарни причини, предава Bulgaria ON AIR.

По информация на посолството ни в Брюксел освен служебни пътувания, изключения от забраната ще се правят за трансгранични пътувания между Белгия и съседните й страни за период до 48 часа; пътувания с цел оказване на помощ на изпаднали в беда или нужда; пътувания по семейни обстоятелства, като болест или смърт на роднина; взаимни посещения на разделени родители, които имат деца под споделено попечителство.

До 1 март 2021 г. се запазват всички останали ограничения и изисквания при пътуване от и до страната. Всички пристигащи в Белгия граждани на възраст над 12 години, които нямат белгийско гражданство или статут на постоянно пребиваващи в страната, са задължени да представят при пристигането си сертификат за отрицателен PCR тест от коронавирус, направен в рамките на не повече от 72 часа преди пристигането.  

За пристигащите, които имат белгийски лични документи и разрешение за постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в Белгия, не е нужен предварителен PCR тест. Тестът се прави след пристигането в Белгия. На всички, които не спазят задължението да си направят тест в първия ден след пристигането, се налага автоматично глоба от 250 евро.

Всеки гражданин, който пристига в Белгия след престой над 48 часа в България или друга рискова страна, трябва да спазва задължителна 7-дневна карантина. Карантината може да приключи само след отрицателен PCR тест, извършен на седмия ден от карантината.

Изключение от задължителната карантина се прави само за пътуващите, които ще пребивават в Белгия по-малко от 48 часа. Ако престоят в Белгия на пътник, подлежащ на карантина, е с продължителност по-малка от 7-дневния карантинен период, този пътник може да напусне страната преди изтичането на срока на карантината.

Остава изискването и всички, които пътуват за Белгия със самолет или кораб, да попълнят и изпратят по електронен път преди пътуването, но не по-рано от 48 ч.

За пътуващите с друг вид транспорт, попълването на формуляра е задължително само, ако престоят в Белгия ще бъде повече от 48 часа. В момента се извършва засилен контрол и проверки на границите за попълнен формуляр, като при липса на такъв документ се налагат глоби от 250 евро.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Консулската ни служба към посолството ни в Брюксел на тел.: +32 2 375 86 50 и дежурен в извънработно време: + 32 473 981 042. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адрес consular.brussels@mfa.bg.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Handel преди 1 месец
Не можах да разбера - тая ара6еска на снимката. която очевидно пътува, какво означава? За туризъм и развлечение не можеш да пътуваш, но ако си нелегален имигрант и идваш да смучеш социални помощи, е разрешено? Или арабеската пътува по работа, тъй като е вископоставен шеф в белгисйка фирма и е командирована в Саудитска арабия да води преговори с някой шейх?
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и тези също са фашисти , сър....
16
0
 
2
 
! Отговори
ДА преди 1 месец
И как точно ще разберат,че пътуването не е за туризъм,а за неотложни семейни причини!?!?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия до 1 март ,нашите да се натегнат до 30 април ,нещо са измислили да провалят изборите
14
1
 
9
 
! Отговори
Защо отворихте преди 1 месец
границите на ЕС? Сега се оказва, че европийците няма да могат да пътуват, въпреки че плащат заплатите на Лайнен и компания? Ама скакалците, дето живеят на помощи и между другото унищожават Европа, могат да вършеят навсякъде?!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, те и Северна Корея забраниха пътуванията от и до страната преди време. Всеки си измисли различни причини. Започва се.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се никакъв туризъм и развлечения. Това е ерес!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Белгия въвежда временна забрана за всички пътувания от и до страната с цел туризъм и развлечения. Забраната не важи за служебни и за други съществени пътувания по неотложни семейни или хуманитарни причини"

Тоест, бели хора, европейци, не може да пътуват до и от Белгия, ако искат да видят близките си. Но мигранти можело, защото имали неотложни семейни и хуманитарни причини... Кога ще забраните на белите да щъкат из Европа напълно?
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днеса, нарочно ли слагате такива снимки, че да провокират анти ЕС настроения?
Кой ви е шефа и на коя партия се кланя?
9
4
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Въй, това противоречи на декларацията на ек срещу граничните ограничения от 3-4 Март 2020.

а да оцелее, България ТРЯБВА да излезе от есна некадърните брюкселски шизофреници!
8
8
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БРАВО САМО ТАКА!!!

ВСЕКИ КОЙТО НАРУШИ ТАЗИ РАЗПОРЕДБА ДА БЪДЕ НАКАРАН ДА НАПРАВИ 50 ЛИЦЕВИ КАКТО Е В БАЛИ, КАКТО И ДА ПЛАТИ 200 ЕВРО ГЛОБА!
7
2
 
38
 
! Отговори
haha преди 1 месец
Една чистокръвни белгийка на снимката, да унагледи положението в Европата. Пак гласувайте за Евро ценностите и ни чака всички светло бъдеще и сюнети.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези да не са решили да си нарушат лидерството по брой умрели на милион. Явно не искат да станат първите с 2 промила умрели.
5
17
 
14
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 месец
И при нас трябва да бъде така. Какви са тези разходки по време на чума ?
4
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама откриха топлата вода. Това трябваше преди доста време да се направи.
3
15
 
10
 
! Отговори
Мутафчийски преди 1 месец
Само ваксинираните с ваксината на Пфайзер и Байонтех, притежаващи сертификат с уникален QR номер и холограмни ленти за защита, ще имат право занапред да пътуват в чужбина! Това е заповед на Меркел и института Роберт Кох-Германия!
2
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е баш белгийка на фотото. Каква перверзия застигна Европа, не е истина.
1
3
 
29
 
! Отговори
Мамин Генчо преди 1 месец
А за секспартита до ЕвроПарламента може ли да пътуваме?